El viatge a Amsterdam va ser el primer que vam fer junts. En aquesta guia de viatge a Amsterdam us expliquem on us podeu allotjar, com anar de l’aeroport al centre, com funciona el transport públic, la I Amsterdam Card i que és el que us recomanem veure en la vostra estada a la ciutat.

Guia de viatge a Amsterdam: Cóm arribar, allotjament y què veure a Amsterdam

Allotjament a Amsterdam

L’allotjament a Amsterdam no és precisament barat. Després de buscar molts hotels a Amsterdam vem decidir allotjar-nos en un apartament una mica allunyat del centre. Malgrat que no era cèntric amb el tramvia es trigava uns 5-10 minuts al centre.

Busca aquí allotjament a Amsterdam

Com anar de l’aeroport de Schiphol al centre de Amsterdam

L’aeroport de Schiphol és a uns 15 km de la ciutat d’Amsterdam. Per anar de l’aeroport de Schiphol al centre de Amsterdam hi ha diverses opcions:

Com anar en tren de l’aeroport de Schiphol al centre de Amsterdam

El tren sol ser l’opció més ràpida d’arribar al centre. Nosaltres sempre que podem, i si la diferència de preu amb el bus no és molt gran, preferim la rapidesa del tren. A Amsterdam anar en tren de l’aeroport de Schiphol al centre és la forma més ràpida i barata. Des de l’aeroport de Schiphol surten trens amb molta freqüència i en uns 20 minuts arribes a l’Estació central d’Amsterdam. Podeu consultar horaris i preus aquí.

Com anar amb autobús de l’aeroport de Schiphol al centre de Amsterdam

Anar amb autobús de l’aeroport de Schiphol al centre de Amsterdam és més lent. Depenent d’on estigui situat el vostre allotjament pot ser una bona opció.

Trasllat privat de Schiphol a Amsterdam

El trasllat privat és l’opció més cara però és una bona opció si arribeu tard i no hi ha moltes opcions de transport o simplement no voleu complicar.

I Amsterdam Card

A l’arribar a Amsterdam el primer que vem fer va ser comprar la I Amsterdam Card. Aquesta targeta ofereix transport gratuït a part dels descomptes i entrades gratuïtes a atraccions turístiques com el Museu de Van Gogh o el Museu de Rembrandt.

Hi ha opció de 24, 48, 72, o 90 hores. Aquí podeu veure el llistat complet de llocs en què podràs entrar amb la targeta. Una activitat que vem fer perquè estava inclosa va ser el creuer pels canals. Si no haguéssim comprat la targeta potser no l’haguéssim fet i ens va agradar molt.

Com us diem sempre, feu números. Calculeu el preu de tots els llocs que voleu veure i compareu amb el que us costa la I Amsterdam Card.

Transport públic a Amsterdam

Tot i tenir el transport gratuït amb la I Amsterdam Card no vem agafar molts tramvies. Si voleu descobrir l’encant d’Amsterdam, us recomanem que us dividiu la ciutat en zones que voleu visitar i fer-ho caminant en la mesura del possible.

La millor opció de transport públic a Amsterdam és el tramvia o el metro si heu d’anar a una zona més allunyada del centre. També podeu llogar bicicletes per moure-us amb el sistema de transport més comú entre els holandesos. Solen costar uns 10 € per dia.

Llocs què veure a Amsterdam

Amsterdam no és una ciutat estil Barcelona, ​​Roma o altres ciutats on hi ha molts monuments què veure. L’atractiu i l’encant d’Amsterdam, almenys per a nosaltres, és el conjunt.

Què veure a Amsterdam: Canals d'Amsterdam

Què veure a Amsterdam: Canals d’Amsterdam

Com a primera presa de contacte amb la ciutat us recomanem fer un free tour. Així us feu una idea general de la ciutat. A més us deixem els nostres imprescindibles d’Amsterdam perquè tingueu una idea del que podeu veure a Amsterdam.

Viatge a Amsterdam en 5 dies

Nosaltres vem estar 5 dies a Amsterdam i així va ser el nostre dia a dia:

Dia 1: Viatge a Amsterdam i passeig per la vora del riu Amstel

Dia 2: Casa de Ana Frank, Museu Van Gogh, I Amsterdam, Rijksmuseum, Heineken Experience, Vondelpark i barri vermell

Dia 3: Més museus d’Amsterdam i creuer pels canals

Dia 4: Visita a pobles prop d’Amsterdam: Broek in Waterland, Marken, Volendam i Edam

Dia 5: Bloemenmarkt i tornada a Barcelona

Què menjar a Amsterdam

Si aneu a Amsterdam heu de provar les arengades i els formatges. Nosaltres els primers no els vem provar perquè no ens van entrar per la vista. En aquest aspecte hem canviat molt així que segur que quan tornem els provarem. Formatges com el Gouda, Edam… i una infinitat de varietats no poden faltar en la vostra visita a Amsterdam.

Reservar entrades per a atraccions turístiques d’Amsterdam

Comprar les entrades per internet us pot fer evitar cues o tenir altres avantatges respecte a comprar-lo allà (com tenir un guia en espanyol). Aquí teniu alguns enllaços per comprar les entrades a alguns dels llocs més populars de Amsterdam:

Millors tours a Amsterdam

Excursions des d´Amsterdam

Pobles prop d’Amsterdam

Una de les excursions més populars és visitar pobles propers a Amsterdam com Marken, Volendam o Edam. Nosaltres ho vem fer pel nostre compte agafant un autobús públic. Podeu llegir la nostra entrada sobre l’excursió d’un dia des d’Amsterdam: Marken, Volendam i Edam on us expliquem quins busos vem agafar. Si preferiu deixar-vos portar podeu contractar l’ Excursió a Volendam, Marken, Edam i Zaanse Schans. A Zaanse Schans, famós pels seus molins, no vem tenir temps d’anar i el tenim en la nostra llista de pendents.

Guia de viatge a Amsterdam: Edam

Guia de viatge a Amsterdam: Edam

Veure camps de tulipes a Holanda

Tenim moltes ganes de tornar a Amsterdam, és una ciutat que ens va encantar. La idea és tornar per primavera per anar a Keukenhof i poder veure els camps de tulipes. A Keukenhof podeu anar en transport públic agafant un tren i després un bus. Es triga una hora i vint minuts aproximadament. Una altra opció és llogar un cotxe a Amsterdam i en 30-45 minuts ets allà. O agafar una excursió a Keukenhof amb guia.

Veure foques al mar de Frisia

Una altra excursió que faríem si tornéssim a Amsterdam és anar a veure foques a la mar de Frisia. Amb el creuer pel mar de Frisia a part de veure foques es poden veure altres espècies de mamífers marins i aus.

Altres excursions des d’Amsterdam

Nosaltres ja hem estat a Bruges, però si teniu molts dies podeu apropar-vos a una de les ciutats més boniques que hem visitat. Aquí teniu la nostra entrada sobre què veure a Bruges en un dia.

Altres excursions que podeu fer des d’Amsterdam són:

Consells per al vostre viatge a Amsterdam

– Agafar les entrades per internet de la casa d’Anna Frank  o arribar mitja hora abans que obrin per evitar cues o fer la mínima possible.
– Quan aneu a barri vermell no feu fotos als aparadors on es troben les noies. Pot suposar un problema.
– Si decidiu anar als pobles del voltant, aixequeu-vos d’hora per aprofitar el dia.