Fa uns anys vem fer el nostre primer viatge junts amb destí Amsterdam. No sabem si a part de l’encant de la ciutat, el que sigués el nostre primer viatge plegats va influir, però per nosaltres és de les millors ciutats d’Europa.

Canals d'Amsterdam

Com sempre, el nostre avió sortia a hores indecents, segons la nostra família. I és que ells ens fan el favor de portar-nos a l’aeroport, tot i que impliqui aixecar-se un diumenge a les 5 del matí. 

El tren de Schiphol a Amsterdam

En arribar a Schiphol, l’aeroport d’Amsterdam, vem anar a comprar els bitllets de tren per arribar a la Centraal Station. Un consell, compreu els bitllets a les màquines. Nosaltres vem pagar la “novatada” al comprar-los a la taquilla i ens van cobrar 50 cèntims més que si els haguéssim comprat a les màquines. Només són 50 cèntims, però viatges igual de bé i això que t’estalvies!

Tren de Schiphol a Amsterdam

El tren ens va impactar bastant, era molt còmode i no tenia res a veure amb el que et porta al Prat. Només arribar a la Centraal Station vem anar a l’oficina de turisme per comprar la I Amsterdam Card. Aquesta targeta, que en el nostre cas era de 4 dies, ens va costar 53€ i ens entrava el transport i descomptes o entrades gratuïtes a diversos punts d’interès turístic.

Això és el Bronx!

El nostre apartament era a prop de la parada de metro i tren Amstel Station. Així que vem decidir agafar el metro, ja que no sabíem si el tren estaria integrat com els rodalies de Barcelona. El primer que vem pensar en entrar al vagó va ser això és el Bronx! i és que semblava que estiguéssim a un vagó d’una pel·lícula rodada a aquest barri de Nova York.

Metro d'Amsterdam

Com se’ns havia fet tard i teníem gana vem decidir menjar a la mateixa estació i després anar cap a la direcció que seria casa nostra durant uns dies.

Apartament “excèntric”

A l’arribar ens va semblar un bon barri, no era el centre però era una zona més tranquil·la i ben comunicada. L’home que llogava l’apartament era bastant excèntric i ens va dir que anéssim amb compte amb la gent que es feia passar per policia, que no donéssim la documentació a ningú i que anéssim amb compte amb els robatoris. La veritat és que ens va ficar una mica de por, però de seguida se’ns va passar.

Apartament a Amsterdam

Passeig pel riu Amstel

Un cop havíem deixat les maletes a l’apartament vem decidir anar per la vora del riu Amstel i seguir-lo fins al centre. Al ser estiu, a la vora del canal ens escortaven un grapat de mosquits i era millor anar amb la boca ben tancada.

Passeig pel riu Amstel

Pel camí vem veure el Magere brug, el Temple Budista de He Wa, Zuiderkerk, el castell de De Waag… I sobretot l’encant de passejar per aquesta ciutat.

Magere Brug

Temple Budista de He Wa