Bruges és una ciutat màgica, una ciutat que no decepciona encara que t’hagin creat moltes expectatives. Entrar a Bruges és com submergir-te en un conte medieval, casetes baixes de maó, tranquil·litat, Minnewater i els seus cignes… Podria semblar una ciutat prefabricada, però la sensació que et dóna no és aquesta. Sinó que viatges a un altre moment de la història, t’envolta una màgia que et deixa sense paraules. Cal visitar Bruges per viure-ho.

Per conèixer Bruges el millor és deixar-se portar, perdre’s per la ciutat. Però tot i així hi ha certes coses que no et pots perdre. Diem certes coses perquè no tot són edificis o places sinó també sensacions, moments únics.

Nosaltres vem estar a Bruges en un viatge on vem recórrer diverses ciutats de Bèlgica. Jo ja havia estat abans i li havia parlat molt bé de Bruges a David. Li havia parlat tant que necessitava veure-la amb els seus propis ulls i valorar-la per si mateix. Ja veureu que no el va decepcionar.

Veure la posta de sol des dels canals de Bruges

Ens vem decidir a fer el tour en vaixell pels canals de Bruges perquè ens ho havien recomanat i després de veure el vídeo de Bruges de Alan por el mundo els dos vem pensar que era un imprescindible de la ciutat.

El David va tenir la idea de fer el tour quan s’estigués fent fosc perquè la llum seria més bona i tot i que passariem més fred, ell creia que valdria la pena. ¿Va valer la pena? Jutgeu vosaltres mateixos veient les fotos de la posta de sol. Nosaltres només direm que és una de les millors postes de sol que hem vist.

7 coses què has de fer en Bruges en un dia - Veure la posta de sol des dels canals

7 coses què has de fer en Bruges en un dia – Veure la posta de sol des dels canals

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Veure la posta de sol

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Veure la posta de sol

Viure el silenci i tranquil·litat al Beginhof

Si esteu cansats de la gentada a Grote Markt i dels llocs més turístics de la ciutat, a Beginhof trobareu un lloc que transmet pau i tranquil·litat. És un lloc perfecte per recarregar energies. Beginhof és un recinte separat de la ciutat de Bruges per muralles on vivien beguines, dones religioses que ajudaven a pobres i malalts. Després de les beguines van estar en Beginhof monges benedictines i des de llavors és un monestir benedictí. 

Per accedir al Beginhof vem creuar un pont prop de Minnewater i el primer que vem llegir és que s’ha de respectar el silenci dins el recinte. Quan vem gravar el vídeo de Bruges vem parlar baixet a càmera per no molestar.?

7 coses què has de fer en Bruges en un dia - Viure la Tranquil·litat al Beginhof

7 coses què has de fer en Bruges en un dia – Viure la Tranquil·litat al Beginhof

Perdre’t per Bruges i descobrir el lloc més fotografiat de la ciutat

A nosaltres ens encanta perdre’ns pels llocs que visitem. És l’única manera de descobrir llocs que encara que no surten a les guies mereixen molt la pena. També ens agrada perquè de cop i volta et sorprens a aparèixer sense voler a la cantonada més fotografiada de Bruges o com ens va passar a Roma: sortir per sorpresa d’un carrer molt estret a la gran Fontana di Trevi .

A Bruges ens vem perdre pels carrers del centre i vem acabar a la cantonada de  Braambergstraat amb Steenhouwersdijk (com per escriure-les de memòria ?), un dels llocs més bonics de la ciutat i una de les imatges que més representa a la ciutat de Bruges.

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Perdre't per Bruges

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Perdre’t per Bruges

Veure sortir el sol a Minnewater

Com la majoria de coses que us estem explicant en aquesta entrada, vem veure sortir el sol a Minnewater per casualitat. Ens vem aixecar aviat per anar a Gant i vem tenir la sort que de camí a l’estació de Bruges va començar a sortir el sol. Si ja és bonic durant el dia, amb els colors de bon matí i sense gent té un encant especial.

A aquesta hora també vem poder gaudir de Minnewater totalment sols, amb una tranquil·litat que durant el dia no vem aconseguir.

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Veure sortir el sol a Minnewater

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Veure sortir el sol a Minnewater

Conèixer Bruges de nit

Com heu anat llegint hem vist Bruges quan sortia el sol, durant el dia, fent-se de nit i no podíem perdre’ns aquesta bonica ciutat de nit. 

Casetes il·luminades, canals il·luminats… no podem descriure-ho amb paraules. Bruges ens va enamorar. Si teniu pensat visitar Bruges i podeu fer nit a la ciutat no us decepcionarà. Una altra opció per veure-la de nit és viatjar a l’hivern, ja que a mitja tarda ja serà de nit i podreu tornar abans de sopar amb tren a on estigueu dormint.

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Veure Bruges a la nit

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Veure Bruges a la nit

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Visitar Bruges de nit

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Visitar Bruges de nit

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Visitar Bruges de nit

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Visitar Bruges de nit

Una de les nits vem fer un free tour nocturn sobre històries i llegendes de Bruges. Si passeu alguna nit a Bruges us ho recomanem, ja que és un tour diferent als que havíem fet. Això sí, no espereu visitar els llocs més coneguts de la ciutat. Les llegendes s’amaguen més enllà del més turístic. El tour només es fa en anglès però s’entén perfectament.

Pujar a la Torre Belfort a Grote Markt

Pujar a la torre de Belfort és veure Bruges des de les altures i des del centre. Una vista de 360º al ritme del carilló més gran d’Europa. Després de l’experiència amb la posta de sol durant el tour en vaixell, vem decidir pujar a aquesta hora. Aquest cop no vem tenir tan bona sort i els núvols van fer que la posta de sol no fos tan espectacular. Almenys vem poder veure la ciutat de dia i de nit des de les altures. Només heu de tenir paciència i un bon abric. Òbviament, no podreu veure dues postes de sol en un dia, aixi que haureu de triar quina preferiu (nosaltres ens quedem amb la del vaixell).

7 coses què has de fer a Bruges en un dia - Torre de Belfort

7 coses què has de fer a Bruges en un dia – Torre de Belfort

Aquestes són les 7 coses que nosaltres considerem que has de fer a Bruges. Si encara no heu estat a Bruges i esteu buscant inspiració que sapigueu que us tenim molta enveja per que estem desitjant tornar a aquesta ciutat flamenca que ens va deixar enamorats ?.