El quart dia a Amsterdam ens va tocar aixecar-nos molt d’hora perquè volíem veure 4 pobles que hi ha al nord-est d’Amsterdam. Fa un temps us vem explicar com arribar-hi en transport públic, però amb aquesta entrada volem explicar-vos que ens van semblar amb més detall.

Broek in Waterland

La nostra primera parada va ser Broek in Waterland, un poble a 20 minuts d’Amsterdam i que en principi no ens havíem plantejat veure. Vem acabar anant perquè en un bloc vem llegir que estava de camí a d’altres pobles com Marken, Edam o Volendam i que tot i no ser tan conegut tenia el seu encant.

Broek in Waterland

No sabem si és perquè era d’hora però era un poble molt tranquil, no hi havia molta gent. Tot i això ens vem trobar amb un camió descarregant que generava cua i, a diferència d’aquí, la gent sortia dels cotxes i es posava a llegir el diari. Això és inimaginable a Barcelona o a molts altres indrets, però com comentaven en altres entrades, tenen una cultura molt diferent.

Broek in Waterland

La majoria de les cases de Broek in Waterland són de fusta pintades de colors clars amb un jardí més o menys gran. Això fa que sigui un poble molt bonic i amb molt d’encant, us recomanem que us passeu!

Broek in Waterland

Marken

Hi ha dues maneres d’arribar a aquest poble: per carretera o per mar. Nosaltres ho vem fer per carretera en bus, ja que teníem un tiquet que ens entraven viatges il·limitats durant un dia, però  si tornem segurament potser provem d’anar-hi per mar.

Marken

La carretera per arribar-hi esta construïda sobre el mar, és com un dic. És una sensació diferent anar en bus i mirar per la finestra pels dos cantons i veure aigua i més aigua.

Marken és un poble pesquer que no té molt a veure amb l’anterior. És un poble que dóna al mar i les cases són de color verd o blau fosc. També és un poble més turístic i hi podem trobar terrassetes per prendre alguna cosa.

Marken

Marken

Volendam

Després de visitar Marken vem agafar el bus fins a Volendam. Si Marken creiem que és turístic, Volendam encara ho és més. Té un passeig a la vora del mar ple de restaurants, botigues de souvenirs…

Volendam

A Volendam se’ns va fer l’hora de dinar i vem decidir dinar a un d’aquests restaurants que hi havia vora el mar. La veritat és que vem menjar molt bé i a un preu bastant raonable.

Volendam

Les cases a Volendam combinen les façanes de totxanes amb les de fusta de color verd o blau. Són com una combinació entre les cases de Marken i les que trobaríem al següent poble, Edam.

Volendam

Edam

Molt a prop de Volendam està Edam. Aquest poble és molt conegut pels seus formatges, són boníssims! Nosaltres volíem veure el mercat de formatges però no vem arribar-hi a temps. A la nostra entrada sobre Edam podeu veure els dies i horaris del mercat de formatges.

Edam Edam

Edam

Després de visitar aquest bonic poble vem tornar a Amsterdam per aprofitar les últimes hores que ens quedaven en una de les ciutats, que per nosaltres, és de les més maques d’Europa.

Si us han agradat els pobles propers a Amsterdam no oblideu que en aquesta entrada us expliquem com vem arribar en transport públic. Si voleu una opció més còmoda podeu fer aquest tour per visitar Volendam, Marken i els molins.