En tot el temps que portem d’Equipatge de mà us hem parlat molt poc d’Amsterdam. Fa més temps que la vem visitar que altres ciutats de les que hem parlat, però no per això hem de menysprear-la, ja que creiem que és de les millors ciutats d’Europa. Us explicarem que considerem com imprescindible per si teniu pensat fer-hi una visita.

La casa d’Anna Frank

Casa d'Anna Frank

Una noia jueva anomenada Anna Frank va escriure un diari mentre ella i la seva família estaven amagats dels nazis en aquesta casa. Aquest diari acaba a l’agost de 1944 ja que poc després la família Frank va ser descoberta i se’ls van endur a camps de concentració. L’únic que va sobreviure va ser Otto Frank, el pare de l’Anna. Per desgràcia ella va morir dies abans de l’alliberament del camp de concentració. Otto, per donar a conèixer al món el succeït va recuperar el diari i el va fer editar.

És un dels símbols històrics de la ciutat. Nosaltres la vem visitar un matí i només imaginar el viscut per aquella família et fa posar la pell de gallina. Aconsellem anar-hi d’hora ja que fàcilment es forma cua per entrar.

El barri vermell

Barri vermell d'Amsterdam

El barri vermell d’Amsterdam (Red Light disctrict), tot i tenir un gran encant arquitectònic i històric, s’ha fet famós per la prostitució i el liberalisme que hi acull durant les nits. S’ha convertit en una atracció turística més de la ciutat, no recomanable per menors d’edat, ja que a les portes de les botigues hi ha gent despullada mostrant-se per oferir serveis.

Heineken Experience

Ampolles a la Heineken Experience

La fàbrica de la cervessa holandesa Heineken és un altre indret que us recomanem si esteu diversos dies. En aquesta expliquen el procés d’elaboració, els bidons on es feia i un seguit d’atraccions molt divertides. Una d’elles és que, com a patrocinador oficial de la Champions League tenien moltes coses relacionades amb el futbol. Un altre cosa que ens va sorpendre molt van ser un conjunt de cabines en les que et ficaves i podies veure tots els anuncis publicitaris de la marca dels ultims 30-35 anys.

Interior de la fabrica de Heineken

El preu de l’entrada és de 17€ però si agafeu la I Amsterdam Card us faran el 25% de descompte.

Creuer pels canals de la ciutat

Vistes d'Amsterdam des del creuer

Com hem comentat abans la I Amsterdam Card es una bona opció si aneu a la ciutat ja que els descomptes que ofereix son molt bons. A més a més cubreix el transport públic. A nosaltres ens va ser molt útil i vem fer coses per les que potser no pagariem si les fessim soles, pero al pagar en conjunt surten a compte.

Vistes d'Amsterdam des del creuer

Una d’elles va ser un creuer pels canals. Aquest et feia un recorregut per tots ells i et donava un punt de vista diferent de la ciutat. Una de les coses que més ens va sorprendre és que la gent feia festes en vaixells privats i els veiem des del creuer.

A part d’això, si no tens un pla fixe de visitar la ciutat segur que igualment t’agrada. És una de les ciutats que és maca en tot el seu conjunt. Passejar pels carrers vora els canals és una de les coses més relaxants que hem fet. La tranquil·litat que ofereix la ciutat no la trobes enlloc més d’Europa.

Visitar pobles propers a la ciutat

Passeig maritim a volendam

Ja vem parlar d’això en un altre post d’Equipatge de mà però volem posar-hi èmfasi ja que va ser una de les coses que més ens va agradar. Ens agradaria tornar-hi ja que vem visitar Broek in Waterland, Marken, Volendam i Edam però no ens va donar temps d’anar a altres pobles on hi ha molins de vent. L’únic molí que vem poder veure va ser a la distància des de dins d’Amsterdam.

Canals a Edam

Fotografies

Red light at dusk | Qiou87 a Flickr
Heineken: Piensa en verde | clow_bcn a Flickr