En aquesta entrada us comentarem alguns dubtes que se’ns van passar pel cap quan vem decidir viatjar a París amb un bebè. Era el nostre primer viatge en família a l’estranger i una nova manera de viatjar. Si és la primera vegada que viatgeu amb el vostre bebè seguiu llegint.
1. Primera decisió. Viatjar en AVE o amb avió amb un bebè?
Nosaltres hem estat dues vegades a París. La primera vegada que vem anar va ser en avió. Però aquesta vegada que anàvem amb la peque vem pensar que seria mes còmode, per tot el que volíem portar, anar amb tren. Vem fer comptes per saber la diferència de temps entre un transport i un altre. Amb tren són sis hores i mitja i ja estàs al centre de la ciutat. En avió són dues hores de vol més arribar dues hores abans a l’aeroport per facturar una maleta. A l’arribar a París també has de comptar el temps d’espera de la maleta i el de viatjar fins al centre de la ciutat. Més o menys és el mateix temps en avió o en tren, però amb l’inconvenient l’avió de no poder moure’t tant.
Si voleu saber com va ser la nostra experiència de viatjar en AVE amb un bebè podeu llegir l’entrada que vem escriure fa un temps.
2. Controls de seguretat amb nadons a l’AVE
Al control de seguretat de l’AVE nosaltres vem haver de passar per l’arc de seguretat però la peque no. Va passar Laura per l’arc, jo li vaig passar a la peque per fora de l’arc i després vaig passar jo. A l’aeroport no sé si serà igual, perquè en el nostre viatge a Viena va haver de passar, però ja tenia un anyet.
A part del control de seguretat de l’AVE, a causa de l’alerta terrorista, als museus més importants de París també hi ha controls. Per exemple, per entrar al Louvre cal passar per un arc i passar les motxilles per raigs X. Quan el senyor de seguretat ens va dir de passar a la peque per l’arc li vem dir que no. Que nosaltres passàvem però que la peque no. Si a l’estació de l’AVE no calia que passés, aquí tampoc. Ens va costar de convèncer però finalment ens va deixar passar sense que la peque passés per sota de l’arc. En canvi en altres museus en veure la peque ells mateixos ens deien que ella no tenia perquè passar per l’arc de seguretat.
3. Anar amb el cotxet o millor portar motxilla?
Nosaltres ens vem portar les dues coses. El nostre cotxet és el Bugaboo Bee i en com és petit ens va anar genial. A París vem veure que el millor és portar cotxets petits: els carrers són estrets, els ascensors són petits, les habitacions d’hotel justetes…
Només cal fixar-te en quin cotxet porten la majoria dels parisencs: el Yoyo. Pels que no ho conegueu, el Yoyo és dels cotxets més petits que hi ha actualment al mercat. Quan es plega cap com una maleta de cabina dins de l’avió (és l’únic oficialment acceptat com equipatge de cabina).
Com feia molt de fred, i encara que portàvem roba d’abric per a la peque, teníem por que a la motxilla tingués fred. La motxilla la vem portar bàsicament pels llocs que pensàvem que el cotxet seria un rotllo, com per exemple per pujar a la Torre Eiffel.
4. Estan els museus de París adaptats pel cotxet?
Una de les coses bones d’anar amb un bebè és que en alguns dels museus pots entrar sense fer cua, o en una cua prioritària. Al Museu del Louvre no vem veure cap cua especial, però al museu d’Orsay si. No vem haver de fer ni la cua dels tiquets, ni la cua dins el museu per veure l’exposició temporal sobre Picasso. Quina ganga!
En aquest viatge a París amb la peque vem visitar el museu del Louvre, l’Orangerie i el d’Orsay i tots tres estaven adaptats per anar amb cotxet.
5. Està el metro de París adaptat pel cotxet?
Una cosa que haureu de tenir en compte és que la majoria de línies de metro de París no estan adaptades. L’única línia adaptada és la L14 i nosaltres la vem agafar una sola vegada. A més quan la vem agafar anàvem amb les maletes i no vem trobar l’ascensor per baixar al metro. Per sort ens van ajudar a baixar les escales…
L’alternativa còmoda per anar amb el cotxet és agafar autobusos o anar caminant. Nosaltres vem optar per la segona opció, en el proper apartat us expliquem més sobre aquest tema.
6. Visitar París caminant amb un bebè
Encara que París és una ciutat gran vem arribar a la conclusió de que la manera més còmoda de fer turisme amb el cotxet era anar caminant. Això sí us ha d’agradar caminar i tenir l’allotjament en un lloc cèntric de París.
7. Allotjament a París amb un bebè
Les dues vegades que hem estat a París ens hem allotjat al barri de l’Òpera. És una zona des de la que pots anar caminant tant a Montmartre com a el museu del Louvre.
La primera vegada ens vem allotjar a l’Hotel Choiseul Opera i la segona a l’Hotel Plaza Òpera. Aquest últim és bastant més barat. El Choiseul Opera vem estar al gener i deuriéim agafar una oferta perquè quan ho vem mirar per tornar el preu es sortia de pressupost.
Quan vulgueu viatjar a París amb un bebè assegureu-vos que l’allotjament que agafeu té ascensor. Els dos hotels que us hem comentat tenen ascensor però en cap dels dos entrava el cotxet obert. Així que quan arribàvem a l’hotel, si la peque estava dormida s’acaba despertant a l’haver-la d’agafar en braços. Els ascenors petits són el més comú a París, la majoría del hotels estan a edificis antics i els espais que tenen son limitats.
8. Aigua recomanada per a biberó a França
La nostra pediatra des del primer moment ens va recomanar fer els biberons amb aigua Bezoya o Veri. Òbviament aquestes marques no les trobes a París. Portar litres d’aigua no era una opció, així que vem buscar quina recomanen a França per a l’alimentació infantil. A tot arreu vem veure que la millor aigua era la Evian. La bona notícia és que també la trobem a Espanya, encara que aquí és caríssima. El que vem fer és acostumar-la a l’Evian una setmana abans del viatge, no fos cas que el canvi d’aigua li sentés malament durant el viatge.
A París, en tots els supermercats tenien Evian i a més a l’etiqueta posava que era apta per nadons. Nosaltres la vem anar comprant poc a poc al super al costat de l’hotel per no carregar ampolles amunt i avall.
9. He de portar panyals a la maleta si viatjo amb un bebè?
Un altre dubte que ens va sorgir era si endur-nos la maleta plena de bolquers o comprar-los allà. Els bolquers solen venir en paquets grans i no són precisament barats. Així que vem fer un càlcul de quants bolquers gastàvem cada dia i ens els vem ficar a la maleta. Mitja maleta era de bolquers . D’aquesta manera, a la tornada tindríem espai extra per si compràvem alguna cosa, en canvi si els haguèssim comprat allà a la tornada hauríem carregat amb els panyals de sobres. Un altre motiu es que no vem haver de canviar de marca de bolquers, ja que la pell del nadó és sensible i mai saps com reaccionarà.
10. Viatjar a París amb un bebè a l’hivern
Vem anar a París al novembre, el que significa fred, molt fred. Era el nostre primer viatge com a pares i preferíem anar justos de la nostra roba que de la peque. Al final ens vem emportar mitja maleta amb la seva roba i l’altra meitat per a la roba dels dos… jaja
La nostra intenció era tenir múltiples capes per poder anar treient i posant en funció de si estàvem en un lloc tancat i amb calefacció o al carrer.
Els dies que vem estar a París feia moltíssim fred i quan estàvem a prop del riu es notava més per culpa de la humitat. Així que portar sempre a sobre el plàstic de pluja del cotxet va ser un encert. Encara que no ens va ploure li parava el vent i allà dins es creava un microclima amb una molt bona temperatura. Més d’una vegada ens haguéssim ficat dins si haguéssim pogut.
10+1. Mapa de cafeteries, McDonald ‘s o qualsevol lloc on parar
Una de les coses que vem fer abans d’anar a París va ser fer un mapa a Google Maps amb els llocs on podíem parar en cas de tenir molt fred o que a la peque li entrés gana i volgués un biberó. Vem posar McDonalds, Starbucks i algunes cadenes més en les zones que volíem visitar per sempre tenir una opció a prop. Us deixem el mapa per si us és útil:
Quins són els vostres consells per viatjar amb un bebé? Podeu escriure’ls en un comentari a sota d’aquesta entrada!