El nostre tercer dia a Amsterdam vem decidir conèixer una mica més sobre la història d’aquesta bonica ciutat construïda a partir d’una presa.

Plaça Dam

No se’ns acut millor lloc per on començar a conèixer la història d’Amsterdam que la Plaça Dam. Inicialment en aquest lloc és on es va construir una presa que connectava els assentaments situats als dos costat del riu Amstel. Amb el temps la van anar fent més gran fins convertir-se en la plaça al voltant de la qual es va anar desenvolupant la ciutat.
Plaça Dam

Museu d’Amsterdam

Per seguir coneixent més sobre Amsterdam vem decidir anar al Museu d’Amsterdam. Et mostra la ciutat des de diferents punts de vista: l’art, la música, l’esport… No es troba entre els nostres museus preferits però ens va agradar.

David al museu d'història d'Amsterdam

Madame Tussaud’s

A la Plaça Dam trobem el Madame Tussaud’s, un museu de cera que segur que molts coneixereu si heu estat a Londres. Jo -Laura- ja havia estat al de Londres però com el meu germà i el David no hi havien estat i els hi feia gràcia entrar vem decidir fer-ne una visita.

Madame Tussaud's

Mentre fèiem la cua per entrar els de davant nostre es van adonar que érem espanyols i com els hi sobraven entrades ens en van donar un parell. Així que la visita ens va sortir molt barateta.

Al meu germà i al David els hi va agradar, és divertit fer-te fotos amb famosos de cera, però per mi va ser més del mateix i en reduït. Un consell, vist el Madame Tussaud’s de Londres vist el d’Amsterdam!

Creuer pels canals

Un cop entrada la tarda vem decidir fer un creuer pels canals de la ciutat. Ens va sortir més barat per l’I Amsterdam Card i va ser una manera més de descansar. Després de tot el matí caminant s’agraeix que et portin durant una estona.

A més a més vem tenir la oportunitat de visitar Amsterdam des d’un altre punt de vista. Vem tenir molt bona sort perquè va fer molt bon dia.

La nostra càmera s’en recordarà d’aquest trajecte per que vem tirar com unes 150 fotos en un trajecte de 30 min.

David amb la càmera ReflexPont vist des del vaixell

El creuer començava molt a prop de la Centraal Station. Durant el trajecte vem veure diverses festes que la gent es muntava en els seus vaixells privats, molts ponts i fins i tot un taxi d’aigua!

Pont vist des del vaixell

Taxi vaixell

Tramvies

Per tornar a l’apartament vem agafar un tramvia. Després de l’estació de la plaça Dam ve la de la plaça de Rembrandt. Allà, a diferència d’aquí, el conductor avisava en directe de les parades. Doncs, anunciant aquella parada, creiem que se li envà una mica la pinça. Va començar a dir el nom de la següent estació: Rrrrrrrrembrandtplein. No sabem si ho feia sempre però nosaltres i un altre grup de turistes ens va entrar el riure. La gent ens mirava malament i tot, però bé. Això que ens emportem.

Tranvies a Amsterdam

Una cosa que ens va cridar l’atenció va ser que els bitllets eren molt rudimentaris. Els segellaven els mateixos conductors a l’estil de les targetes antigues d’autobús de Barcelona. Hem llegit que ja no estan operatives però us deixem una imatge per què us en feu una idea. A part d’això el servei de tramvies ens va semblar molt bo, inclús millor que el metro.

strippenkaart

 

Fotografies

strippenkaart | amsterdam.info