Què tal si anem a veure el Delta del Llobregat? Aquesta frase l’havíem dit més d’una vegada, però sempre per un motiu o per un altre: fa massa calor, fa mal temps… ho havíem anat deixant. Aquesta vegada no hi havia més excuses així que per fi vem anar. En aquesta entrada us expliquem què veure al Delta del Llobregat i com arribar fins aquí.

Què veure al Delta del Llobregat

Veure animals en el seu hàbitat

Un dels principals atractius del Delta del Llobregat són totes les espècies d’animals que podreu veure. A la zona del Remolar-Filipines nosaltres vem veure aus, tortugues, granotes i cavalls. Els Cavalls dependrà de si aquell dia estan en la ruta que feu, ja que van per tota la zona del delta.

Veure animals al Delta del Llobregat

Veure animals al Delta del Llobregat

Si voleu veure més sobre la ruta la podeu veure a l’entrada de Remolar-Filipines del Delta del Llobregat.

Caserna dels Carrabiners

Un dels edificis que trobareu es el la Caserna dels Carrabiners. Aquest es feia servir pel cos de Carrabiners, per evitar el cotraban.

Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners

Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners

El semàfor del Delta del Llobregat

L’edifici del Semàfor del Delta del Llobregat es feia servir per controlar el trànsit marítim. Es pot pujar i podreu veure molt bones vistes de la platja des de dalt.

Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat

Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat

Rutes pel Delta del Llobregat

En aquest mapa podeu veure totes les zones visitables del Delta del Llobregat.

Rutes pel Delta del Llobregat: Zones del Delta del Llobregat

Rutes pel Delta del Llobregat: Zones del Delta del Llobregat

Espais naturals del riu Llobregat

El Semàfor i la Caserna dels Carrabiners pel canal de la Bunyola

La primera ruta que vem fer pel Delta del Llobregat va ser l’itinerari 3 dels espais naturals del riu. Està al Prat de Llobregat i podreu veure l’edifici del Semàfor i a la Caserna dels Carrabiners.

És una ruta fàcil, la podeu fer amb cotxet si aneu amb nens petits. També és una bona ruta per fer en bici. Podeu llegir la nostra experiència del día que vem fer la ruta fins al mirador del semàfor.

Cal Tet i Ca l’Arana

A aquesta zona del Delta del Llobregat podreu fer dues rutes circulars. Una curta de 3km  aproximadament (itinerari1) o la llarga d’uns 5,2km (itinerari 2).

Delta de l'Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Delta de l’Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Nosaltres amb la peque vem fer la curta perquè no la vem veure amb forces de fer la llarga. Durant la ruta vem veure un cavall, a part de flamencs i altres animals, i a la peque li va encantar.

Si voleu saber més, podeu llegir l’entrada sencera sobre la zona dels espais naurals del riu.

El Remolar i la Maresma de les Filipines

Una altra ruta que hem fet i que ens va agradar molt és la del Remolar i la Maresma de les Filipines. La veureu a tot arreu com Remolar-Filipines. Aquesta zona del Delta del Llobregat pertany a la població de Viladecans. En aquesta ruta vem poder veure molts animals.

Tingueu en compte que per fer les rutes possiblement haureu de fer cua, ja que degut a la pandèmia s’ha restringit l’aforament.

Si us interesa fer aquesta ruta, en la propera entrada us expliquem tots els detalls de la visita que fem fer: Delta del Llobregat amb nens: Ruta del Remolar-Filipines

Com anar en transport públic al Delta del Llobregat

Podeu anar tant en transport públic com en cotxe. Nosaltres només hem anat en cotxe així que us podem donar més detalls d’on vem aparcar per anar. A les entrades de les rutes trobareu informació més especifica de com arribar a cada una d’elles.

Espais naturals del riu Llobregat

Podeu agafar el tren de rodalies fins a Prat de Llobregat i agafar el bus PR3. Aquest et deixa a l’estació Cementiri Sud – Tanatori. El tanatori està a prop d’on comença la ruta així que no haureu de caminar gaire.

Remolar-Filipines

Per anar en transport públic al Remolar-Filipnes podeu agafar el metro L1 fins a Hospital de Bellvitge i agafar el bus 46 fins la parada Aparcament empleats de l’aeroport. Un cop des de la parada teniu 20 minuts fins l’entrada principal.

Com anar al Delta del Llobregat en cotxe

Espais naturals del riu Llobregat

Per fer les rutes d’aquesta zona us recomanem que deixeu el cotxe al parking de Cal Tet. A nosaltres el GPS ens va portar per la sortida de l’aeroport però podeu anar directament per l’autopista de Castelldefels. A continuació us deixem l’ubicació del parking i informació útil.

Remolar-Filipines

Us expliquem els detalls de com arribar al parking a la següent secció, ja que aparcareu a un lloc o a un altre segons si aneu entre setmana o no.

On aparcar al Delta del Llobregat

Espais naturals del riu Llobregat

Nosaltres vem deixar aparcat al pàrquing Cal Tet. El parking funciona amb la zona verda del Prat del Llobregat. Costa uns 2€ la hora. Si voleu evitar la cua del parquímetre us recomanem que feu servir l’app Smou. No només us evitareu la cua si no que només pagareu per les hores i minuts exactes que esteu fent la ruta pel Delta del Llobregat.

Si feu la ruta fins al mirador del semàfor haureu d’anar cap a un costat. Si feu la del Ca l’Arana és cap a l’altre (en direcció al riu).

Indicacions per anar al Parking de Cal Tet

Remolar-Filipines

El parking de l’entrada principal de Remolar-Filipines només està obert entre setmana. Si aneu en cap de setmana l’haureu de deixar al Parking10 Valet Puerto. Haureu de caminar 20 min fins a l’entrada principal de la ruta.

Si aneu entre setmana podeu fer el recorregut en cotxe fins al parking que està al costat de l’entrada.

Indicacions per anar al parking principal (Entre setmana)
Indicacions per anar al parking alternatiu (Cap de setmana)

Mirador d’avions del Prat de Llobregat

A part de les rutes per els espais naturals, una de les coses que podeu fer si visiteu el Delta del Llobregat és anar al Mirador de l’Aeroport del Prat de Llobregat que hi ha al costat del pàrquing de Cal Tet. La pista d’aterratge de l’aeroport comença just al costat, de manera que els avions passen tan a prop que la primera vegada que el veieu us impressionarà.

La primera vegada que vem estar, anàvem al cotxe i no m’esperava mirar cap amunt i veure un avió tan a prop. Quin susto!

A veure al Delta del Llobregat: Mirador d'avions de l'Prat

A veure al Delta del Llobregat: Mirador d’avions de l’Prat

Horari del Delta del Llobregat

Espais naturals del riu Llobregat

De dimarts a diumenge de 9h a 19h. Dilluns tancat.
També està tancat els dies 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.

Remolar-Filipines

De dimarts a diumenge de 9h a 19h. Dilluns tancat.
També està tancat els dies 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.

Podeu veure els horaris de les altres rutes a la pàgina oficial del Delta.