Al Delta del Llobregat trobareu moltes rutes aptes per fer amb nens. En aquesta entrada us parlarem de la zona dels espais naturals del riu. Com en les altres zones de Delta del Llobregat, podreu veure moltes espècies d’animals. Voleu saber més sobre les rutes que podeu fer en aquesta zona? Som-hi!

Itineraris espais naturals del riu

A la zona dels espais naturals del riu podem fer-ne tres itineraris diferents segons les ganes de caminar que tinguem o què tinguin els nostres petits i del que vulguem veure. Nosaltres de moment hem fet l’itinerari 1 i el 3.

Itinerari 1 espais naturals del riu: Cal Lluquer i Cal Tet

Aquesta ruta circular de 3 km es pot fer en 1h i mitja. És una ruta molt plana i per la qual els nens poden anar amb la seva bicicleta sense pedals. També és apta per fer-la amb cotxet.

Delta del Llobregat: Espais naturals del riu

Delta del Llobregat: Espais naturals del riu

La ruta comença al mirador de Cal Lluquer on tindreu una primera panoràmica de la zona que aneu a visitar. Un cop baixeu, aneu a buscar el riu i el seguiu fins a la torre de Cal Malet. Us recomanem que pugeu a aquesta torre per poder veure la Llacuna de Cal Tet des de dalt i el riu Llobregat.

Delta del Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Delta del Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Després de pujar a la torre de Cal Malet, haureu de deixar enrere el riu per dirigir-vos als prats humits. De camí a aquesta zona podreu veure la Llacuna de Cal Tet i desviar-vos a l’observatori de Cal Tet. Nosaltres no ho vem fer perquè vem veure un cavall en els prats humits i qualsevol li deia la petita que primer havíem d’anar a veure una altra cosa.

Durant aquest itinerari vem poder veure moltes espècies d’aus, entre elles flamencs (la vem fer a la primavera), tortugues… i un cavall!

Cavalls al Delta del Llobregat

Cavalls al Delta del Llobregat

Edat de la peque: 2 anys.

Itinerari 2 espais naturals del riu: Cal Tet i Ca l’Arana

La ruta 2 dels espais naturals del riu són 5,2km que es poden fer en unes 3 hores. Aquesta ruta és una ampliació de l’anterior així que l’inici i el final són iguals.

Un cop a la Torre de Cal Malet, en comptes de girar per deixar enrere el riu, heu de seguir-lo fins la torre de la desembocadura que es troba a escassos metres de la platja de Ca l’Arana.

En aquesta zona podreu veure la Llacuna i la pineda de Ca l’Arana. En aquesta pineda hi ha una colònia de ratpenats i algunes aus rapinyaires que potser teniu la sort de veure.

En aquest punt us podeu desviar a l’observatori de Cal Tet per veure la Llacuna des de dalt i veure la gran quantitat d’ocells aquàtics que passen per ella.

Tant si us heu desviat com si no, la següent parada serà l’observatori de Saboga. Punt d’enllaç amb l’itinerari 1.

Itinerari 3 espais naturals del riu: Bunyola, Carrabineros i semàfor

Com veureu al mapa, aquesta ruta la podeu començar en dos punts. Nosaltres la vem començar en el punt que està més a prop de el pàrquing. És una ruta molt fàcil que es pot fer amb bicicleta, almenys quan nosaltres vem anar a aquesta zona sí que estava permès anar en bici.

Delta de l'Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Delta de l’Llobregat: Espais naturals del riu. Itineraris 1 i 2. Font: www.deltallobregat.cat

Heu de seguir el canal de Bunyola fins a la torre de la Bunyola. Aquí podeu pujar i després seguir cap a l’edifici dels Carrabineros i el Semàfor. Per tornar haureu de desfer el camí que heu fet.

El semàfor al Delta del Llobregat

El semàfor al Delta del Llobregat

Podeu llegir més informació sobre aquest itinerari i veure el vídeo que vem fer a l’entrada Rutes al Delta del Llobregat: Mirador de l’Semàfor.

Edat de la peque: 0 anys. És una ruta molt plana que podreu fer amb el cotxet. Nosaltres també ens portem la motxilla portabebès. Per entrar a l’edifici dels carrabineros i el semàfor us caldrà.

Com arribar als espais naturals del riu de Delta de l’Llobregat

En transport públic

  • La millor opció és anar en tren fins al Prat de Llobregat i agafar el bus PR3. Aquest us deixa a l’estació Cementiri Sud-Tanatori, molt a prop d’on aparcaríeu si aneu amb cotxe.
  • Una altra opció, si preferiu caminar més, és agafar el metro L9 i baixar a Moreres, Cèntric o Parc Nou.

En cotxe

En el següent apartat us deixem la ubicació del pàrquing en el que heu de aparcar per fer qualsevol dels tres itineraris.

On aparcar per anar als espais naturals del riu de Delta del Llobregat

Per visitar la zona dels espais naturals del riu de Delta del Llobregat us recomanem que aparqueu al pàrquing de Cal Tet. El pàrquing està just al costat del mirador d’avions de l’aeroport de El Prat. Costa 2 € l’hora. Com pertany a la zona verda del Prat de Llobregat podeu utilitzar l’app Smou per pagar. Us evitarà la cua i pagar de més.