La ruta del Delta del Llobregat fins al mirador del semàfor va ser la primera que vem fer quan vem visitar el Delta del Llobregat. En aquesta pots arribar fins al Semàfor i a la Caserna dels Carrabiners. ¿Queréis saber más? ¡Seguid leyendo!

Caserna dels Carrabiners

El cos dels Carrabiners va ser creat per evitar el contraban, sobretot de tabac, i vigilar la costa. Aquests també van participar en el rescat de vaixells i més tard d’avions. Es coneix que molts van patir paludisme, transmès pels mosquits que hi havia als espais inundats propers.

Avui en dia trobem les restes de la caserna, que es va mantenir per protegir amb les seves parets la platja natural tancada al públic. També, gràcies a aquestes restes, les aus de la zona troben aliment i refugi.

El cos de Carrabiners va ser dissolt després de la Guerra Civil, ja que aquests es van mantenir en el costat republicà. Molts d’ells van ser expulsats i la resta van passar a ser Guàrdies Civils. L’edifici, des de llavors i fins al 1970, va ser ocupat per la Guàrdia Civil.

Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners

Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners

El mirador del semàfor del Delta del Llobregat

Aquest lloc, de finals del segle XIX (1887), servia per controlar el trànsit marítim. Es comunicava amb banderes i més tard amb un telègraf òptic amb els vaixells i amb el castell de Montjuïc per avisar d’accidents i naufragis.

Al 1910 es va fer servir també com a habitatge dels oficials dels Carrabiners.

Per accedir veureu que pugeu per un rampa, això és per que es va construir a tres metres per sobre del nivell del mar per evitar que les marees li afectessin.

Avui dia serveix com a mirador de la platja tancada al públic.

Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat

Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat

Què veure al Delta del Llobregat: Platja Natural des del Semàfor

Què veure al Delta del Llobregat: Platja Natural des del Semàfor

¿Es pot fer amb nens petits?

És una ruta fàcil per fer amb nens petits, inclús si la voleu fer amb el cotxet ja que és tot pla. Us recomanem que també us porteu la motxilla portabebés per poder entrar a l’edifici dels Carrabiners i visitar el semàfor.

També és una bona ruta per fer en bici.

Com arribar al mirador del semàfor

En transport públic

  • La millor opció és agafar el tren de Renfe fins a Prat de Llobregat i agafar el bus PR3. Aquest et deixa a l’estació Cementiri Sud – Tanatori, molt a prop del pàrquing per anar amb cotxe.
  • Una altra opció, si preferiu caminar més, és anar amb metro L9 i baixar a Moreres, Cèntric o Parc Nou. Des de l’estació de Moreres al pàrquing on vem començar nosaltres la ruta hi ha 40 minuts caminant.

En cotxe

Per arribar al Delta del Llobregat haureu d’agafar la carretera de Castelldefels i sortir al Prat de Llobregat. Al següent apartat teniu la localització del pàrquing. El més fàcil és posar al GPS aquesta adreça.

On aparcar per anar al mirador del semàfor

Nosaltres vem anar en cotxe i el vem deixar aparcat al Pàrquing Cal Tet. El pàrquing està just on hi ha el mirador d’avions del Prat. Costa 2€ la hora. Com que pertany a la zona verda del Part del Llobregat podeu fer servir l’app Smou per pagar. Us evitareu la cua i pagar de més.

Si voleu veure les altres rutes i entrades del Delta del Llobregat us les deixem aquí: