El Gorg del Padre és un salt d’aigua molt a prop del poble medieval de Mura. Si estàs pensant fer una ruta fàcil amb nens per la muntanya, aquesta opció és ideal. Nosaltres la vem fer amb la nostra filla de 2 anys sense cap problema. T’expliquem.

Havíem sentit parlar molt de Mura, un dels pobles medievals de Barcelona. A tan sols una horeta de la ciutat. Però mai havíem estat. Un dia, buscant rutes per Catalunya vem llegir que es podien fer rutes fàcils amb nens des Mura. Vam agafar el cotxe i vem anar cap allà, sense cap pla fins arribar. Vem confiar que a l’oficina de turisme ens recomanarien la millor opció.

El Gorg del Padre: Com arribar amb nens

La ruta que ens van recomanar va ser la del Gorg del Padre. És una ruta molt fàcil al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt il’Obac. Són uns 20-30 minuts des del poble de Mura (no és circular així que la tornada és el mateixa estona).

La ruta comença al carrer Sant Antoni Maria Claret. Aquest carrer acaba a l’Ermita de Sant Antoni de Pàdua.

Ermita de Sant Antoni de Pàdua - Inici de la ruta fins al Gorg del Padre

Ermita de Sant Antoni de Pàdua – Inici de la ruta fins al Gorg del Padre

La ruta pel Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac és molt bonica i entretinguda. A nosaltres no se’ns va fer gens pesada i la petita la va fer com una campiona. Quan vem arribar al Gorg del Padre vem parar per menjar uns entrepans. Hem llegit que quan hi ha més aigua la gent es banya allà. Quan vem estar nosaltres només hi havia l’aigua suficient perquè la petita fiqués el peu a l’aigua. ? Això sí, la bona estona que va passar agafant pedretes i tirant-les a l’aigua no l’hi treu ningú.

Gorg del Padre - Rutes des Mura amb nens

Gorg del Padre – Rutes des Mura amb nens

Pel camí trobareu alguna font que també val la pena veure, com la Font del Rector.

Font del Rector - Rutes des Mura amb nens

Font del Rector – Rutes des Mura amb nens

Es pot portar el cotxet per fer aquesta ruta?

Encara que és una ruta fàcil hi ha trams en què cal pujar escales o passar trams més estrets. Nosaltres no recomendariem portar el cotxet per fer aquesta ruta. Nosaltres la vem fer caminant d’anada, i la peque va tornar a la motxilla part de la tornada per que ja no podia més.

¿Per quina edat és recomanada la ruta?

Al ser una ruta fàcil creiem que un nen que aguanti una mica caminant la pot fer. La nostra peque de 2 anys la va fer més o menys agutatando tot el trajecte. Així que si el vostre fill és gran o major la podrà fer sense problemes.

Arribant al Gorg del Padre

Arribant al Gorg del Padre

Si voleu veure el vídeo de la ruta us el deixem a continuació:

Altres excursions per fer des de Mura

Una altra ruta que podem fer des de Mura és la que va fins al Puig de la Balma, una masia construïda a la mateixa roca. Aquesta és una ruta més llarga (1h 5min a ritme d’adult només anada). Nosaltres ens la guardem per quan la petita sigui més gran i pugui aguantar més tros caminant. Si feu aquesta ruta, a la mateixa masia podreu veure un museu d’eines i estris antics.

Poble Medieval de Mura

Si aneu en cotxe a Mura heu de saber que no podeu accedir a el centre del poble amb cotxe. Hi ha zones habilitades per aparcar. Nosaltres vem deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al costat de l’oficina de turisme (podeu veure on està al mapa de més abaix). Només aparcar ja vem aprofitar per preguntar per les rutes.

Què veure a Mura - Poble Medieval de Mura

Què veure a Mura – Poble Medieval de Mura

Nosaltres vem veure el poble molt de passada, i vem pensar: “tampoc és tan espectacular”. Veient fotos després de tornar està clar que ens vem perdre la millor part. Ja tenim excusa per tornar i veure les parts que no vem veure, com veure la Esglesia de Sant Martí o perdre’ns pels carrers del poble.

Com arribar a Mura i on aparcar

Per anar fins Mura haureu de fer un tram de corbes. Us deixem els enllaços per obtenir les indicacions fins al pàrquing on vem deixar nosaltres el cotxe. També podeu veure al mapa a continuació. El pàrquing és gratuït i no vem tenir problemes per trobar lloc per aparcar. Des del parking fins l’inici de la ruta és un camí curt i fàcil.

Indicacions per anar fins el Pàrquing de Mura

Festa dels tions a Mura

Si voleu anar a Mura al desembre podreu veure la festa dels tions de Mura. Els veïns del poble dissenyen el seus tió i els exposen als carrers. Si voleu anar consulteu abans les dates a la pàgina oficial de Mura. Nosaltres no hi hem estat, però amb el que li agraden els tions a la peque segur que anem!

Altres excursions que us poden agradar

Si us ha agradat aquesta ruta us deixem amb altres rutes que us poden semblar interessants: