Si estàs buscant un camí de Ronda per fer amb nens petits, curt, fàcil i amb vistes espectaculars tenim la resposta per a tu.

Ens encanta descobrir nous trams del Camí de Ronda de la Costa Brava . Des que va néixer la peque no havíem fet més trams perquè alguns són complicats per fer amb una nena tan petita. Buscant informació sobre quin  tram podíem fer, vem recordar un que vem fer per casualitat fa uns anys. Vem pensar que era perfecte per fer-lo amb ella. Si voleu saber quin és, seguiu llegint.

Com escollir un Camí de Ronda per fer amb nens petits

Alguns trams de l’Camí de Ronda poden ser complicats per a fer-los amb nens. Ja sigui perquè hi ha molt desnivell o perquè són trams molt llargs. També cal tenir en compte que no són circulars. Per tant, el punt d’inici no és el mateix que el final. Així que si vas amb el teu cotxe, el que et recomanem és fer el que vem fer nosaltres amb el Camí de Ronda de Lloret de mar a Tossa de mar. Aquesta vegada vem deixar el cotxe a Tossa i vem agafar un autobús fins a Lloret, on vem començar el Camí de Ronda. Així quan arribes cansat al final del tram, ja tens aquí el teu cotxe.

Com escollir un Camí de Ronda per anar amb nens petits

Com escollir un Camí de Ronda per fer amb nens petits

En el nostre cas, el tram que vem decidir fer ja el coneixíem. Aquest és el tram del Camí de Ronda de Llafranc a Calella de Palafrugell. Un camí curt i sense gaire dificultat. Si no coneixeu cap tram, una altra manera de prendre aquesta decisió és consultar el llibre Camins de Ronda, la travessa de la Costa Brava També us recomanem consultar blocs d’altres famílies. Això sí, tingueu en compte quina edat tenen o tenien els seus petits quan ho van fer. No és el mateix el que aguanta un nen de 7 anys que un de 2.

Camí de Ronda de Llafranc a Calella de Palafrugell

El Camí de Ronda de Llafranc a Calella de Palafrugell és un passeig molt agradable que es pot fer amb nens petits. Està preparat per a passejar, no trobareu molt desnivell ni zones que puguin ser perilloses per fer amb nens petits. Podríem dir que és com un passeig marítim d’un poble de costa, però amb unes vistes precioses.

A nosaltres ens agrada més fer-ho de Llafranc a Calella de Palafrugell, perquè quan estàs arribant a aquest preciós poble de la Costa Brava, tens una imatge de postal.

En quina època de l’any és millor fer el Camí de Ronda?

No recomanem fer el Camí de Ronda a ple estiu, o si ho feu a l’estiu la nostra recomanació és fer-ho a primera o última hora del dia, moments on el sol no pega fort. A l’estar tan a prop de la costa és difícil trobar ombra.

Els trams que hem fet nosaltres ha estat durant els mesos d’Abril / Maig o Setembre / Octubre.

Què veure a Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell és un antic poble de pescadors amb molt d’encant i en el qual trobareu diverses cales precioses.

Quan sents parlar de Calella de Palafrugell no pots no pensar en les havaneres. Cada any a la platja de Port Bo hi ha una trobada que reuneix milers de persones.

Què veure a Calella de Palafrugell

On menjar a Calella de Palafrugell

Hem estat un parell de vegades a Calella de Palafrugell amb la peque.

La primera vegada vem menjar al restaurant Sol i Mar i va ser tot un encert. L’arròs a la cassola que vem menjar estava boníssim i teníem el mar al costat. Aquest cop vem anar a Calella de Palagrugell a mitjans de juny, entre setmana, i vem poder dinar al restaurant Sol i Mar tot i no tenir reserva. Al 2019 tenien trona, però no tenia cinturó i vem haver de fer un apanyo amb un mocador ja que la peque encara era molt petita i ens feia por que es caigués.

La segona vegada que vem estar, per Setmana Santa de 2021, estaven totes les terrasses plenes i sense reserva no hi havia taules. Com ja ens ho imaginàvem ens havíem portat uns entrepans i ens els vem menjar a la platja. Res a veure amb l’altra vegada, però la peque s’ho va passar pipa jugant amb la sorra, a l’aigua i també vem menjar ben a prop del mar.

Far de Sant Sebastià i ruta fins Tamariu

Si voleu fer la ruta cap a l’altre sentit podreu veure el Far de Sant Sebastià. Aquesta ruta és més complicada perquè hi ha un desnivell de 150 metres. Si us veieu capaços de pujar amb els nens, val la pena per veure les vistes de Llafranc i Calella des de dalt.

Vistes des del Far de Sant Sebastià
Si continueu per aquesta mateixa ruta arribareu a Tamariu. Aquesta ruta (de Llafranc a Tamariu) és força més llarga que la que nosaltres vem fer, unes 2 hores i 10 minuts a ritme d’adult.

Altres trams que hem fet el Camí de Ronda

Aquests són els trams que vem fer abans de tenir a la peque. El de Begur, si comences a Sa Tuna fins a la platja de Sa Riera també és fàcil per fer amb nens i és molt bonic. Nosaltres ho vem fer des de Begur i aquest tram tampoc ens va entusiasmar.

Segur que hi ha més trams aptes per fer amb nens i estem desitjant saber quins heu fet vosaltres. Ens podeu deixar un comentari aqui abaix amb la vostra experiència!