Eren les 9 del matí i ja érem a Lloret de Mar preparats per caminar. Aquell matí ens havíem aixecat d’hora per agafar el cotxe i anar a fer el nostre primer tram del Camí de Ronda de la Costa Brava. Llegint per internet vem trobar un llibre on explicava en detall cada tram del camí així que vem decidir comprar-lo. Després de mirar les opcions vem decidir fer el camí que va de Lloret de Mar a Tossa de Mar, unes 3h de recorregut.

Vem decidir deixar el cotxe a Tossa, per què quan arribéssim cansats de caminar no haver de tornar enrere i poder visitar altres llocs. Vem agafar el bus que va de Tossa de Mar a Lloret de Mar. Vem haver de córrer per comprar el bitllet i pujar, si no havíem d’esperar mitja hora a l’estació de Tossa. No podíem començar a caminar molt tard, ja que si no el sol seria un gran obstacle per la caminata.

Al final vem sortir de Lloret a les 9:30. Només començar ja ens vem trobar amb el Castell d’en Plaja. El castell és una casa privada i, per molt que imiti els castells de l’època medieval, es va construir l’any 1935.

El primer tram és fàcil, vas pujant escales i passant per les diferents cales de Lloret: la Cala dels Frares, la cala dels Trons i la punta dels Cabdells. Aquestes escales ja les havíem vist abans. Un altre dia que vem visitar Lloret vem venir fins aquí, però a l’arribar a aquestes escales vem decidir fer mitja volta. Quina mandra pujar fins allà! Però aquest cop veníem mentalitzats, havíem de fer-ho si voliem arribar a Tossa i recuperar el nostre cotxe!

Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Cales de Lloret
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Cales de Lloret
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Cales de Lloret
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Cales de Lloret
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Cales de Lloret de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Cales de Lloret de Mar

El tros de cales era tal i com ens l’imaginàvem. Tot el camí és un mirador del mar, silenciós i relaxant. L’únic que es sentia eren les onades que trencaven a les roques. Les cales convidaven a baixar i banyar-te però al mes d’Abril l’aigua de la Costa Brava està molt freda.

En aquest tram més gent s’havia animat a caminar. Ens vem anar trobant tant amb estrangers com amb gent d’aquí que feien la ruta. “Bon dia!” Que poc acostumats estem els de ciutat que la gent que no coneixes et saludi. És una cosa que sempre ens ha encantat dels pobles. No sé per què, potser és que ens agrada parlar amb tothom sempre que podem.

Després de més o menys mitja hora de caminar per cales vem arribar a un punt tallat que ens va fer pujar fins a una urbanització de cases. És una llàstima que aquests trams per la platja no estiguin oberts, creiem que són propietat privada però no hem trobat informació al respecte. Si sabeu que va passar ho podeu deixar als comentaris!

En aquestes urbanitzacions vem poder veure cases de gent amb molta pasta. La poca gent que veiem per la urbanització era estrangera, vem imaginar que eren russos. Si aquestes eren les segones residències com deuen ser les seves cases principals! Però l’enveja és molt dolenta així que seguim amb el que estàvem, que és arribar fins a Tossade Mar.

Cami de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Selfie durant la ruta
Cami de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Selfie durant la ruta
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Vistes del Cami de Ronda
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Vistes del Cami de Ronda
Cami de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Platja de Canyelles
Cami de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Platja de Canyelles

De Lloret a Tossa hi ha dos trams, i el primer arriba fins a la Platja de Canyelles. En teoria és 1h 20min però nosaltres vem trigar una mica més. Els cartells que vem veure en aquesta platja deien que quedaven 2h fins a Tossa, i el sol ja començava a picar. Sort que hem sortit d’hora!

L’inici del proper tram per nosaltres va ser el que menys ens va agradar, ja que aquest es separa totalment de la costa. Hi ha una variant pels penya-segats de la costa, però el llibre deia que era per excursionistes experts. I nosaltres no en som gens d’experts, potser d’aquí a uns anys…

Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Castell de Tossa de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Castell de Tossa de Mar

Vem arribar al Camping Cala Llevadó, on vem fer una parada tècnica per comprar aigua i agafar forces pel que ens quedava. Serien les 12:30 o així i 3 horetes caminant començaven a passar factura.

Tot el tram avorrit de bosc va valer la pena quan vem arribar a l’últim tram. Vem seguir el camí fins arribar un altre cop a la costa, al mirador Punta dels Cards. Ja teníem ganes de tornar a veure el mar! Però la millor sensació de tot el camí va ser l’arribada a la Platja del Codolar de Tossa de Mar. Veure el castell de Tossa de Mar va ser una gran satisfacció, per què volia dir que ja havíem arribat al nostre destí! Va ser en aquest moment que ens va fer veure el valor que té d’anar d’un lloc a un altre. Estem acostumats que sigui fàcil, en cotxe no són més que 15min, però estar 3h i mitja per arribar al teu destí et provoca una altra sensació.

Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Vistes des del Cami de Ronda
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Vistes des del Cami de Ronda
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Cales de Tossa de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Cales de Tossa de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar - Castell de Tossa de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar a Tossa de Mar – Castell de Tossa de Mar

Algunes persones a les que li hem explicat aquest tram ens ha preguntat si ho pot fer algú no experimentat. La resposta es Sí!, sense cap problema. Nosaltres no estem gens entrenats. Fem excursions d’aquest estil molt de tant en tant. Així que si us ho esteu pensant, no dubteu!

Per nosaltres aquesta excursió ens va servir també per començar a fer vídeos. Per si no ho sabíeu hem obert un canal a Youtube on anirem penjant els vídeos que fem. No són res de l’altre món, però ja anirem millorant! Us deixem per avui amb el vídeo que vem fer del tram que us hem explicat. Esperem que us agradi i us animeu a anar-hi! Fins a una altra viatgers!

Informació útil