Tossa de Mar és un poble de la Costa Brava al què intentem anar cada estiu. Ens encanta passejar pels seus carrers plens de botiguetes i pujar fins a dalt del recinte emmurallat de la Vila Vella. I sent estiu qui es pot resisitir a un bany en aigües de la Costa Brava?

Tossa de mar amb el recinte emmurallat de la Vila Vella de fons

Les platjes i cales de Tossa de Mar

Amb la calor que fa a l’estiu visitar un poble de platja i no banyar-te és difícil per no dir impossible. Sobretot amb les platges i cales que ens ofereix Tossa de Mar.

Nosaltres ens vem decantar per anar a la Mar Menuda perquè no ens volíem allunyar del centre urbà. Però si no us importa agafar el cotxe i allunyar-vos podeu trobar cales més tranquil·les com la Cala Futadera o la Cala Morisca.

Mar Menuda de Tossa de Mar

La Mar Menuda és la segona platja del municipi i es caracteritza per tenir una petita cala anomenada Sa banyera de ses dones. Nosaltres ens vem apropar, tub i ulleres en mà, i és molt més entretinguda pels que us agradi fer snorkel.

Visita al recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar

Després de menjar vem anar a fer un volt per la zona comercial del centre del poble. Volíem fer temps perquè el sol deixés de picar tant i poder pujar fins al far per gaudir de les vistes de la costa de Tossa.

Al David i a mi ens agrada perdre’ns per les ciutats per descobrir nous llocs i el centre de Tossa no va ser una excepció. Sempre havíem pujat fins al far per la zona més propera al mar, per on puja el trenet del poble. Aquest cop en canvi, al perdre’ns, vem redescobrir el recinte emmurallat de la Vila Vella que data d’inicis del segle XIII i és l’únic exemple de població medieval fortificada que es conserva a les costes catalanes.

Perduts pels carrers del recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar

Les cases i els carrers són molt bonics i com tampoc hi havia molts turístes per la previsió de pluges vem poder passejar tranquil·lament.

Carrers del recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar

Platja d'es Codolar al recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar

A l’arribar al far ens vem trobar amb més turístes ja que el trenet et deixa allà. Tot i que al poc d’arribar sortia el trenet cap abaix i ens vem tornar a quedar quasi sols gaudint de les vistes.

Vistes des del far de Tossa de Mar

Vistes des del far de Tossa de Mar

Torre del recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar