Ens encanta anar a la muntanya. A la peque la que més. Un dia, parlant amb uns amics sobre rutes que fer amb nens a Catalunya va sortir el tema de Sant Llorenç de la Muga. Ells havien estat uns dies abans i s’havien banyat al riu. Ens van dir que la ruta era molt fàcil i que era molt tranquil. Ens va agradar la idea, així que vem decidir copiar-lis l’escapada. Us expliquem com va anar.

Sant Llorenç de la Muga està a l’Alt Empordà. Des de Barcelona podreu anar en poc menys de dues hores. Us expliquem al final del post els detalls de com arribar.

Poble Medieval de Sant Llorenç de la Muga

Passejant per Sant Llorenç de la Muga trobareu les diferents torres, portals i trams de muralla de l’antiga fortificació medieval. Com ja us haureu imaginat és un dels pobles medievals de Catalunya que podeu visitar a Girona. Està molt ben conservat i és menys conegut que la resta.

Poble Medieval de Sant Llorenç de la Muga

Poble Medieval de Sant Llorenç de la Muga

Us recomanem que us perdeu pel poble, ja que no té res específic a veure, però és molt bonic. Nosaltres vem donar una volta i després ja ens vem anar a fer la ruta per la vora del riu.

Passeig de Sant Antoni fins a l’Ermita de Sant Antoni

Rutes fàcils per fer amb nens: Ermita de Sant Antoni

Rutes fàcils per fer amb nens: Ermita de Sant Antoni

Quan vem arribar a el poble vem anar a preguntar a informació turística quina ruta havíem de fer. Sempre preguntem per rutes fàcils per fer amb nens. Millor ser una mica previnguts i no ficar-nos en alguna ruta que serà pitjor després. Ens van dir que la ruta del Passeig de Sant Antoni era fàcil. Per arribar havíem de creuar el poble, fins arribar a un parc infantil. Al costat de parc comença l’itinerari, veureu que ja ho indica com Passeig de Sant Antoni.

És un passeig molt agradable perquè gairebé tots els trams estan a l’ombra i sense gaires desnivells. Nosaltres ho vem fer amb la peque quan tenia dos anys. Algun tram la vem haver de agafar en braços perquè estava cansada, però en general ho va fer molt bé.

Per aquest camí s’arriba a el pont de Sant Antoni, que està al costat de l’Ermita de Sant Antoni. Nosaltres ens vem banyar una mica abans d’arribar a l’ermita, però vem veure gent que es tirava des de les roques del pont cap al riu.

Banyar-se al riu

Nosaltres vem parar abans al Decathlon a comprar-calçat per banyar-nos a el riu. Hi ha moltes pedres i és fàcil relliscar. Quan ens vem ficar a l’aigua vem pensar: sort que ho hem fet si no ara patiríem.

Ara sempre portem les sabates al cotxe per si ens dóna per fer una excursió semblant tenir-les llestes.

Rutes fàcils per fer amb nens: Banyar-se al riu de Sant Llorenç de la Muga

Rutes fàcils per fer amb nens: Banyar-se al riu de Sant Llorenç de la Muga

L’aigua estarà freda, nosaltres vem anar a finals d’agost i estava freda, així que si aneu a una altra època aneu mentalitzats.

Com arribar a Sant Llorenç de la Muga

Us deixem un mapa de l’itinerari des de Barcelona o Girona. Així com en altres pobles petits hi ha molta corba fins allà, aquesta carretera no va ser complicada. Com us hem comentat hi ha poc menys de dues hores des de Barcelona. Si us veieu amb ganes, podeu anar i tornar el mateix dia.

Com arribar des de Barcelona

Com arribar des de Girona


Si voleu veure quant es tarda des de la vostra ubicació, podeu veure-ho en el següent enllaç (des del mòbil us obrirà Google Maps directament).

Aparcament

Nosaltres vem aparcar al mateix poble i no vem tenir problemes per trobar lloc. El pàrquing és gratuït.

On dormir a Sant Llorenç de la Muga

Si no voleu fer el viatge d’anada i tornada el mateix dia podeu dormir a Sant Llorenç de la Muga. Aquí us deixem opcions d’allotjament al poble. Com nosaltres no ens vem quedar a dormir no us podem recomanar cap en particular.

Altres pobles medievals a prop

Si voleu seguir fent ruta de pobles medievals, aquests són els temps en cotxe (ordenats de més a prop a més lluny) a altres pobles medievals: