En aquesta entrada us ensenyarem els que per a nosaltres són els millors parcs de Barcelona per anar amb nens. Alguns ja els coneixíem i altres els vem descobrir gràcies als vostres comentaris a Instagram. Veureu que no tots són parcs típics. Des de tobogans gegants a trens en miniatura, passant per un llac on et pots banyar a l’estiu. I tot sense sortir de Barcelona!

Parc de la Ciutadella

El parc de la Ciutadella està construït en els terrenys de l’antiga Ciutadella militar que va fer construir Felip V per poder controlar la ciutat de Barcelona.

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Mamut del Parc de la Ciutadella

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Mamut del Parc de la Ciutadella

Aquest parc és enorme i hi trobareu moltes coses interessants. Per a la nostra petita és el parc del mamut. El mamut de pedra que hi ha al parc és una atracció que genera cua amb els més petits. Aquesta estàtua es va construir com a part d’un projecte que anava a mostrar molts animals extingits, però al final només es va construïr el mamut.

Al llac podeu agafar una barca i veure els ànecs des d’allà, tot i que nosaltres encara no ens hem atrevit. Quan sigui més gran la nena.

Si aneu i no heu estat abans heu de veure la Cascada Monumental. En aquesta obra va participar Antoni Gaudí quan encara era aprenent.

Per anar a al Parc de la Ciutadella podeu baixar en metro L4 Ciutadella – Vila Olímpica o L1 Marina o Arc de Triomf i caminar una mica.

Seguim amb un dels parcs que ens veu recomanar vosaltres.

Parc de Les Glòries

El Parc de Les Glòries, al districte de Sant Martí, encara està en construcció (principis de 2021) però té un parc infantil amb uns tobogans que tornen bojos els nens. I no tan nens. David es va voler tirar d’un d’ells, amb l’excusa que anava amb la peque i era molt alt per a ella.

Un dels jocs que més ens va agradar en aquest parc són les cordes que hi ha per pujar les muntanyetes dels tobogans. La petita el va enxampar a la primera, encara que nosaltres no les teníem totes amb que no caigués muntanya avall.

Per anar a aquest parc, la manera més fàcil és el metro L1, parada de Glòries.

De Sant Martí ens anem fins a Sant Andreu per veure el següent parc.

Parc de la Pegaso

El Parc de la Pegaso el trobareu al districte de Sant Andreu, al barri de la Sagrera. Si entreu per l’entrada principal, pel carrer Gran de la Sagrera, veureu l’antiga entrada a la fàbrica de camions Pegaso i que ha donat el nom a parc. Res més entrar us trobareu amb un circuit vial dibuixat a terra i algun semàfor. Aquest últim només funciona quan la Guàrdia Urbana dóna cursos d’educació viària però als nens no els importa molt ja que els encanta anar en bici per aquest circuit fent veure que van per la carretera.

Si us endinseu més al parc trobareu el famós pop que tant va donar que parlar dies després de la seva inauguració i que tant agrada als petits. A part del pop hi ha altres zones infantils amb gronxadors per a diferents edats, una tirolina i pistes de futbol i de bàsquet.

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Parc de la Pegaso

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Parc de la Pegaso

Malgrat les crítiques és un dels preferits de la peque. Li encanta aquest parc.

Si aneu en metro la parada més a prop és L1 Fabra i Puig. Però si voleu sortir del centre de la ciutat i anar més lluny us recomanem el següent parc.

Parc de Collserola

El parc de Collserola és el parc més gran de Barcelona. Tenir un parc tan gran a la ciutat ens permet desconnectar del dia a dia a la ciutat. És ideal perquè els nens corrin per la muntanya i puguin veure diferents espècies d’animals i flora.

Aquest parc estem segurs que no us ho acabareu en un dia. Nosaltres hem anat diverses vegades per la zona de l’Pantà de Vallvidrera i és un recurs que sempre tenim aquí.

Parc Güell

El Parc Güell, a part de ser un parc ideal per anar amb nens, és un imprescindible turístic de Barcelona. Si no sou de Barcelona i aneu matareu dos ocells d’un tret. Per a la petita és el Parc del Drac, i és que li vem explicar abans d’anar que havíem de trobar un drac molt bonic. Aquesta obra de Gaudí és el punt més visitat del parc, dins de la zona monumental.

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Parc Güell

Els millors parcs de Barcelona per anar amb nens: Parc Güell

La zona monumental del parc va passar a ser de pagament fa uns anys, a causa de la massificació de turistes que visitaven el parc. Així que controlen l’aforament i mantenen uns horaris de visites. Si sou de Barcelona, podeu accedir de manera gratuïta tant amb el programa GaudirBCN com amb el Carnet de la Biblioteca.

Nosaltres vem anar en cotxe però el pàrquing que hi ha és d’autocars i vem haver de aparcar una mica lluny. Si aneu amb metro podeu agafar la línia L3 fins a Vallcarca o baixar una parada abans, a Lesseps, i agafar el bus número 24 que us deixa a una dels accesos superiors.

Parc de la Creueta del Coll

David havia anat a aquest parc quan era petit i recordava haver-se banyat al llac. El parc de la Creueta de Coll està construït a l’antiga pedrera de Coll. Està al districte de Gràcia, concretament al barri de Coll.

En aquest parc trobem un llac que a l’estiu es converteix en piscina pública de pagament. Podeu consultar l’època de bany i els preus en aquesta web de l’Ajuntament de Barcelona. Els menors d’un any i els majors de 65 anys tenen entrada gratuïta.

A la zona de l’estany trobareu l’Elogi a l’aigua, una obra de Chillida que malgrat les seves 50 tones està suspesa en l’aire gràcies a uns cables d’acer ancorats a les parets de l’antiga pedrera. En aquesta zona també hi ha gronxadors, zona de pícnic i un bar.

Si pugeu a la part superior trobareu una altra zona de pícnic i unes molt bones vistes de Barcelona.

Nosaltres vem anar en cotxe, però vem haver de aparcar una mica lluny per que està complicat trobar aparcament per aquí. També podeu anar amb metro L5 i baixar a la parada del Coll-La Teixonera.

Parc del Castell de l’Oreneta

El Parc del Castell de l’Oreneta, està al barri de Sarrià-Sant Gervasi i és una molt bona opció per visitar amb nens. El seu principal atractiu són els trens en miniatura en què us podeu pujar. A més trobareu parcs infantils on jugar amb els vostres fills i unes vistes genials de Barcelona.

Estació de tren al Parc de l'Oreneta

Estació de tren al Parc de l’Oreneta

Vídeo dels millors parcs de Barcelona per anar amb nens

Si voleu veure com són tots aquests parcs us deixem amb el nostre vídeo on us ensenyem cada un dels parc que us acabem d’explicar.

Aquests són els millors parcs de Barcelona per anar amb nens que coneixem. Ens ajudeu a seguir descobrint els millors parcs de Barcelona per anar amb nens? Deixeu-nos en comentaris el parc que heu trobat a faltar en aquesta llista. Prometem anar amb la peque i si passa el seu filtre, actualitzar la llista!