Castellar de N’hug és un petit poble de la comarca del Berguedà, conegut per ser on trobem l’origen del riu Llobregat: les Fonts del Llobregat. Després d’una llarga carretera de corbes arribem a aquest poble tot de pedra a l’alt d’una muntanya. Un poble molt tranquil, al menys el dia que nosaltres el vem visitar (un divendres al migdia). Tan tranquil que vem veure més gats que persones pels carrers.

Paisatges de Catalunya: Carrers de Castellar de n'Hug

Paisatges de Catalunya: Carrers de Castellar de n’Hug

Paisatges de Catalunya: Església de Santa Maria

Paisatges de Catalunya: Església de Santa Maria

Vistes des de Castellar de N’hug

Una de les que coses que més ens va agradar d’aquest poble és el paisatge que vem poder gaudir. El sol s’estava a punt de pondre i les muntanyes tenien una certa boirina que feia que no es veiés gairebé la part d’abaix de la muntanya. Vem fer més fotografies als paisatges que al poble.

Paisatges de Catalunya: Vistes des del poble

Paisatges de Catalunya: Vistes des del poble

Tot i així, aquest vista es mereixia que la contemplessim tranquils, amb la càmera guardada, i és per això que vem quedar-nos una bona estona en el mirador més alt de poble, gaudint d’aquesta espectacular posta de sol…

Paisatges de Catalunya: Posta de sol a les muntanyes del Berguedà

Paisatges de Catalunya: Posta de sol a les muntanyes del Berguedà

Paisatges de Catalunya: Vistes de Castellar de n'Hug

Paisatges de Catalunya: Vistes de Castellar de n’Hug

Fonts del Llobregat

Des del poble podem baixar caminant fins les Fonts del Llobregat. Les fonts són l’inici del riu Llobregat, riu que tots els barcelonins coneixem ja que desemboca al sud de la nostra ciutat. En poc menys de mitja hora caminant hi arribem, però nosaltres vem haver de baixar en cotxe si no voliem que se’ns fes de nit.

Igual que al poble, no hi havia absolutament ningú i vem poder gaudir del so de l’aigua caient i d’uns tons rosats en tot el paisatge que contemplàvem.

Paisatges de Catalunya: Fonts del Llobregat

Paisatges de Catalunya: Fonts del Llobregat

Paisatges de Catalunya: Fonts del Llobregat

Paisatges de Catalunya: Fonts del Llobregat

Paisatges de Catalunya: Posta de sol des de les Fonts del Llobregat

Paisatges de Catalunya: Posta de sol des de les Fonts del Llobregat

Castellar de n’Hug i Les Fonts del Llobregat amb nens

Quan la peque era un nadó vem decidir tornar a Castellar de n’Hug perquè ens va agradar molt. Si aneu amb nens petits us recomanem que us porteu una motxilla portabebés per fer l’excursió a les Fonts del Llobregat.

On dormir a Castellar de n’Hug

Quan vem anar amb la peque vem fer nit a aquest bonic poble del Berguedà. Ens vem allotjar a l’Hostal la Muntanya. Un hostal petitet i familar que ens va encantar sobretot per l’amabilitat dels amos, la seva ubicació, les vistes des de l’habitació al campanari de l’església de Santa Maria i el menjar del restaurant.

Com anar de Barcelona a Castellar de n’Hug i a les Fonts del Llobregat

Per anar fins a Castellar de n’Hug podem anar en autobús o cotxe. L’autobús és de la companyia Alsina Graells i fa la ruta Manresa – Berga – Castellar de n’Hug. El trajecte Manresa – Castellar de N’Hug triga 2h i 20min. Per anar fins a Manresa la millor opció és tren de rodalies Renfe. El trajecte Barcelona – Manresa dura 1h 30min. L’opció de tren i autobús implica 3h 50min de trajecte, mentre que anar en cotxe és tan sols 1h 50min.

Un cop allà podeu baixar a les Fonts del Llobregat caminant com us hem comentat (més o menys 20 minuts) baixant per unes escales des del poble de Castellar de N’hug. També podeu baixar en cotxe i tardareu més o menys 10 minuts.

Més informació de Castellar de N’Hug

  • Pàgina oficial del Ajuntament.
  • Si vols dormir a Castellar de N’Hug en aquest buscador podreu trobar les opcions d’allotjament al poble.
  • La festa major de Castellar de N’Hug es celebra a finals del mes de setembre, coincidint amb Sant Miquel (28 i 29 de setembre).

Segueix llegint sobre Catalunya:

Volem agraïr a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Berguedà per descubrir-nos la comarca del Berguedà. Aquesta visita forma part del blogtrip Endinsa’t en el verd de Barcelona. Si voleu també podeu llegir altres entrades d’aquest blogtrip.