En el cap de setmana que vem passar al Berguedà, a part de trobar llocs molt interessants com la Mina de Petroli de Riutort o les Fonts del Llobregat també vem poder practicar esports d’aventura. En aquesta entrada us parlarem de la Via Ferrada que vem fer a Vallcebre. No era el tipus d’activitat que esperàvem però es va convertir en una de les activitats que més ens van agradar del blogtrip. A continuació us ho expliquem!

Vies Ferrades de Catalunya: Vistes de Vallcebre

Vies Ferrades de Catalunya: Vistes de Vallcebre

Què és una Via Ferrada?

Una Via Ferrada és un intinerari vertical equipat amb claus, grapes, cadenes, ponts penjants, tirolines… que permeten l’ascens amb seguretat a zones de difícil accés per senderistes o gent no habituada a l’escalada. Aquests itineraris estan equipats amb un cable de ferro on has d’enganxar els teus mosquetons per assegurar-te en cas de caiguda. Es porten dos mosquetons per més seguretat, sobretot en els canvis de tram.

Durant la Via Ferrada també portes un casc per protegir-te de pedres que et puguin caure de la persona que tens darrere.

Via Ferrada de Vallcebre

Per fer la Via Ferrada de Vallcebre s’ha de comprar un forfait que costa 5€. D’aquests 5€ una part va destinat al manteniment de les instal·lacions per part de l’empresa cercle aventura i l’altra a una assegurança en cas d’accident.

Si és la primera vegada que voleu fer aquesta activitat us recomanem que aneu amb guia. El guia us explicarà com s’han de fer i en cas de que algú tingui algun problema està equipat per poder baixar-lo.

Com una imatge val més que mil paraules us deixem amb les fotografies que ens va fer l’Ester, la nostra guia de cercle aventura.

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

Fent la Via Ferrada de Vallcebre

La Via Ferrada no és una activitat fàcil. Si tens les cames curtes passar d’un esglaó a un altre no és senzill, ja que alguns cops hauràs de recolzar-te a les roques. Si tens vertigen, et recomanem que no miris molt cap abaix.

Pont penjant a la Via Ferrada de Vallcebre

Per questions de temps només vem fer la meitat de la Via Ferrada, però una de les parts més importants la vem fer. El pont penjant és una corda entre una muntanya i un altre. La sensació d’estar a la corda fluixa, tot i que estiguis assegurat amb els dos arnesos és d’adrenalina pura.

Treball en equip a la Via Ferrada

Durant la Via Ferrada una des les claus està en el treball en equip. El primer de tots, en el nostre cas el monitor, va explicant al que té més proper com actuar. La resta del grup va guiat per la persona que té davant, qui li indica quan pot fer els canvis de tram i per on pot anar més segur.

Entre els bloggers que estàvem allà no ens coneixiem gaire (era la primera activitat que fèiem tots junts), i aquesta activitat va servir per agafar confiança els uns amb els altres. No hi ha res com compartir els patiments i alegries que suposa una Via Ferrada.

Treball en equip a la Via Ferrada de Vallcebre

Treball en equip a la Via Ferrada de Vallcebre

Vistes des de la Via Ferrada

Un cop al punt més alt de la Via Ferrada de Vallcebre vem poder veure una vista que feia que tot el patiment i l’esforç valgués la pena. Vem poder fer aquesta panoràmica tot i patir per on podia acabar el mòbil o la càmera.

Vies Ferrades de Catalunya: Paisatge de Vallcebre

Vies Ferrades de Catalunya: Paisatge de Vallcebre

Vies Ferrades de Catalunya: Paisatge de Vallcebre

Vies Ferrades de Catalunya: Paisatge de Vallcebre

La satisfacció personal un cop acabada va fer que l’experiència sigués molt bona. Tot i que la primera sensació que tens és de “qui em mana posar-me a fer això” o “no sóc capaç de fer algo aixÍ”…

Ens va agradar tant què en quant tinguem l’oportunitat tornarem a fer una via ferrata i òbviament us animem a que probeu de fer-ne una.

Volem agraïr a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Berguedà per descubrir-nos la comarca del Berguedà. Aquesta visita forma part del blogtrip Endinsa’t en el verd de Barcelona. Si voleu també podeu llegir altres entrades d’aquest blogtrip.