Escollir 10 imprescindibles de coses què fer a Barcelona, la nostra ciutat, ens ha costat molt. Com ja sabeu ens encanta viure en aquesta ciutat i descobrir nous indrets. Després de moltes voltes hem decidit que si algú ens digués que té el temps just per visitar Barcelona li diríem que no pot marxar de la ciutat sense visitar els següents llocs:

El Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella és el parc de Barcelona que més ens agrada. Les petites aportacions d’un jove Gaudí és una de les moltes curiositats d’aquest parc que podeu llegir a l’entrada que vem escriure sobre el parc de la Ciutadella.

Què fer a Barcelona: El Parc de la Ciutadella

Què fer a Barcelona: El Parc de la Ciutadella

Font Màgica de Montjuïc

L’espectacle d’aigua, música i llum de la Font Màgica de Montjuïc és espectacular. Depenent de l’hora que aneu la temàtica musical és diferent. Aquí teniu el link als horaris de la Font Màgica de Montjuïc.

Què fer a Barcelona: Font Màgica de Montjuïc

Què fer a Barcelona: Font Màgica de Montjuïc

El Born

Nosaltres estem enamorats del barri del Born. Ens encanta passejar pels carrerons d’aquest barri i descobrir nous racons.

Què fer a Barcelona: El Born

Què fer a Barcelona: El Born

La Barcelona romana

El passat romà de Barcelona esta molt present a la ciutat comtal. No és estrany caminar pel centre de la ciutat i trobar cartells explicant-te què aquell mur formava part de l’aqüeducte romà o que era part de la muralla que envoltava Barcino. Si voleu fer un recorregut per Barcino aquí us deixem el que vem fer nosaltres.

Què fer a Barcelona: Museu d'Història de Barcelona

Què fer a Barcelona: Museu d’Història de Barcelona

Passeig de Gràcia

Passejant per Passeig de Gràcia trobem dues grans obres d’Antoni Gaudí, la Casa Batlló i la Casa Milà, més coneguda com La Pedrera.

A més d’aquestes obres de Gaudí també trobem altres obres del modernisme català com la Casa Amatller de Puig i Cadafalch o la Casa Lleó Morera de Domènech i Montaner.

Què fer a Barcelona: La Pedrera al Passeig de Gràcia

Què fer a Barcelona: La Pedrera al Passeig de Gràcia

A més d’obres arquitectòniques, si sou amants de les compres podreu veure botigues de grans firmes com Prada, Louis Vuitton, Valentino així com botigues amb preus més assequibles per totes les butxaques.

Plaça Sant Felip Neri

La plaça de Sant Felip Neri la trobem al barri Gòtic de Barcelona, al costat de la Catedral de Barcelona. Tot i estar al centre de la ciutat és un lloc on es respira tranquil·litat. Les marques a la façana de l’esglèsia de Sant Felip Neri ens recorda que no ha estat sempre així ja que ha viscut un dels episodis més tràgics de la ciutat comtal.

Què fer a Barcelona: Plaça de Sant Felip Neri

Què fer a Barcelona: Plaça de Sant Felip Neri

Búnkers del Carmel al Turó de la Rovira

Si voleu veure la ciutat de Barcelona des de dalt sense pagar res, podeu fer una visita als búnkers de Carmel. Els trobem al cim del turó de la Rovira i ens ofereix una vista de la ciutat de 360º. Si voleu més informació podeu llegir l’entrada de la nostra visita als bunkers del carmel.

Què fer a Barcelona: Vista de Barcelona des dels Bunkers del Carmel

Què fer a Barcelona: Vista de Barcelona des dels Bunkers del Carmel

Carrer Montcada

El carrer Montcada de Barcelona és el nucli d’arquitectura civil medieval més important de la ciutat. En aquest carrer, declarat Conjunt Monumental Històrico-artístic al 1947, podem trobar palauets medievals, renaixentistes i barrocs.

Com exemple de palaus medievals trobem el Palau Aguilar, el Palau Baró de Castellet i el Palau Meca que actualment són seu del Museu Picasso de Barcelona.

El carrer Montcada a part de per la seva arquitectura, també és conegut com el carrer del museus. A part del Museu Picasso, trobem el museu del Mamut o la galeria Maeght. En els darrers anys els museus d’Art Precolombí o el Dissseny HUB, que també es trobaven en aquest carrer, han tancat les seves portes deixant pas al Museu de Cultures del Món que obrirà les seves portes en 2015.

Què fer a Barcelona: Museu Picasso al carrer Montcada

Què fer a Barcelona: Museu Picasso al carrer Montcada

Mercats de Barcelona

A Barcelona tenim molts mercats. Segons l’Ajuntament Barcelona, és una de les poques ciutats que té una xarxa de mercats distribuïts de tal manera que tots els barris tenen un mercat aprop.

De mercats de menjar nosaltres destacaríem el Mercat de Santa Caterina, per la seva arquitectura i perquè també podem trobar restes del passat medieval de Barcelona. El Mercat de la Boqueria també ens agrada però heu d’intentar anar d’hora per evitar l’aglomeració de turistes.

Què fer a Barcelona: Mercat de Santa Caterina

Què fer a Barcelona: Mercat de Santa Caterina

A part dels mercats de gastronomia us recomanem que visiteu el Mercat Domincal de Sant Antoni i el Mercat del Encants Vells de Barcelona.

Fotografies

Museu Picasso – BCN | marimbajlamesa a Flickr