El barri del Born és un dels barris més antics de la ciutat ja que existeix des de l’època medieval. Es troba delimitat pel Passeig de Picasso, el carrer de la Princesa, Via Laietana i  l’avinguda del Marquès de l’Argentera.

Història del barri del Born

El nom del barri prové del recinte on es celebraven els jocs d’armes de tornejos i justes entre cavallers medievals i antigament era conegut com Vilanova de la mar.

Fins fa poc temps era un dels barris marginals de Barcelona però últimament s’ha posat de moda i cada cop hi ha més gent amb diners que s’està plantejant anar-hi a viure.

Passeig del born

Pizza del Born

Desconnectem al Born

A nosaltres, com a barcelonins, ens hi agrada anar alguna tarda a donar una volta, ja que tant les botigues petites que hi trobem com els carrers estrets ens fan sentir com si no estiguéssim a Barcelona, si no en un petit poble on pots desconnectar del dia a dia de la gran ciutat. Podem trobar-hi botigues de joguines antigues, cafeteries, botigues de fotografia, etc. A mi personalment em va encantar una botiga de joguines a la que vem entrar que em va recordar a la meva infància, ja que era vella però aconseguia que fos més acollidora i fins i tot amb un toc familiar que establiments moderns no aconsegueixen. També vem trobar una botiga de Polaroid restaurades per ells mateixos, Impossible que us recomanem a tots els fans de Polaroid de la ciutat.

Impossible: Botiga de Polaroid en el barri del BornBotiga de joguines al Born

Ambient de nit i restaurants

El Born també és un bon lloc per anar a sopar, ja que de nit trobem, sobretot per la rambla del Born un munt de restaurants de tapes i, segons diuen, estan les millors pizzes de Barcelona a 1,50€ la porció. Nosaltres encara no les hem provat però tenim moltes ganes de provar-les. Si voleu anar a sopar pel Born cal anar en compte ja que cada dia és més turístic i hi ha llocs que per una tapa d’una croqueta et poden arribar a cobrar 2€.

Cafeteria al BornPasseig del Born

Museus

A més a més si us agrada anar de museus, tenim uns quants al carrer Montcada. El museu PicassoMuseu Barbier-Mueller d’Art Precolombí de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona (que aviat es traslladar-lo al costat de la torre agbar) i el Museu del MamutMuseu Picasso

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar antigament coneguda com Santa Maria de les arenes, ja que el barri antigament estava construït en arenals. Aquest originalment era fora de les muralles primitives, però al ampliar-les va caure dins dels dominis de la muralla. Catedral de Santa Maria del Mar

El mercat del Born

El mercat del Born va ser dels primers edificis construïts amb ferro a Barcelona. Aquest va ser acabat de contruïr l’any 1878. L’any 2002 es van fer obres per instal·lar-hi la Biblioteca Provincial de Barcelona, i van aparèixer les restes de la ciutat medieval i moderna. Degut a això es va decidir conservar aquestes restes i traslladar la Biblioteca a un altre indret. Mercat del bornObrirà les portes com a centre cultural la diada (11 de setembre) de 2013 i inclourà les restes arqueològiques, un museu relatiu a la guerra de successió a Catalunya i diverses sales destinades a usos culturals. Es farà coincidir amb la commemoració de les tres-cents anys del Setge de Barcelona per part de les tropes Borbòniques.

Fotografies

Museu Picasso | marimbajlamesa a Flickr
Mercat del born | Sky’s a Flickr