El dia de Sant Patrici es celebra anualment el 17 de Març ja que és quan va morir aquest Sant que és el patró d’Irlanda.

St. Patrick's festival

St. Patrick’s day a Irlanda

Actualment les festes a Dublín duren cinc dies i hi tenen lloc concerts, obres teatrals, rues de disfresses, focs artificials… Però l’acte més esperat és el de la gran desfilada, que té lloc el dia 17 i atrau a bandes de música de tot arreu per animar els carrers de Dublín des de Parnell Square fins la Catedral de Sant Patrici. A més d’actes de caràcter cultural també tenen lloc actes esportius, bàsicament de futbol i rugbi.

St. Patrick’s day a la resta del món

La primera desfilada i actualment la més gran del dia de Sant Patrici té lloc a l’altre costat de l’Atlàntic, a Nova York. A part d’aquestes dos ciutats a Belfast, Manchester, Birmingham, Londres, Cambridge, Montreal, Boston, Filadelfia, Chicago, Toronto…

St. Patrick's day

 

El color de Sant Patrici

Si un color caracteritza aquestes festes és el verd però no sempre ha estat així ja que originalment el color associat a Sant Patrici era el blau. El color verd juntament amb trèvol són els símbols d’aquesta celebració. Així que si penseu anar no us oblideu alguna peça de roba d’aquest color. Però si no podeu anar recordeu que als pubs irlandesos que trobem al nostre país també hi hauran celebracions, òbviament no tan espectaculars però així podeu passar una bona estona i conèixer una altra cultura.

St. Patrick's day

Fotografies

ST. PATRICK’S DAY PARADE 2007 – DUBLIN |  infomatique a Flickr
Saint Patrick’s Day Parade in D.C | Jeff Kubina a Flickr
More Leprechauns | Iish Philadelphia Photo Essays a Flickr