Baixant per la Rambla de Sant Josep a mà dreta trobem un dels mercats més característics de la ciutat de Barcelona. Degut a la seva localització és un lloc molt turístic i, sobretot els caps de setmana, s’omple de gom a gom.

Mercat de la Boqueria

Com va nèixer el mercat de la Boqueria?

Pel que sabem va néixer com un mercat ambulant a les portes de la muralla d’aquesta ciutat, al voltant de l’any 1200. La porta en la que es trobava es deia Pla de la Boqueria, d’on creiem va sortir-ne el seu nom. No va ser fins l’any 1840 no es va començar a construir el mercat com el coneixem avui en dia.

Tot tipus de productes d’alimentació

Un matí de fa un parell de setmanes se’ns va acudir anar a veure’l i fer unes quantes fotos. Totes les parades feien tant de goig que et donaven moltes ganes de comprar-ne qualsevol tipus de menjar. Us recomanem que quan hi aneu, no sigui una hora en la que tingueu molta gana, ja que si no la visita us pot sortir una mica cara 🙂 Trobem tot tipus de productes d’alimentació: fruita, verdura, embotit, dolços i fins i tot bars de tapes tant coneguts com el Bar Pinotxo.

Fruita al Mercat de la Boqueria
Bar Pinotxo al Mercat de la Boqueria

Menjar de diferents cultures

Les parades d’aquest mercat han anat passant de generació a generació a molts dels botiguers que hi trobem avui en dia. Tot i això, també trobem parades que són regentades per gent de fora. És aquest un dels motius pels que trobem també menjar d’altres cultures.

Fruits secs i menjar confitat al mercat de la Boqueria
Bolets al Mercat de la Boqueria
Fruits secs al Mercat de la Boqueria

Un lloc on aprendre

Un altre cosa que ens ha sorprès d’aquest mercat és el fet que ofereixin cursos de cuina a un espai anomenat “Aula Boqueria”. Un espai on tant xefs i sommeliers de prestigi com joves creadors comparteixen els seus coneixements amb petits i grans.