Aquest cap de setmana és el 48H Open House Barcelona i ja tenim moltes ganes de que arribi! La iniciativa d’obrir les portes d’edificis durant un cap de setmana (48h) va néixer al 1992 a Londres i s’ha anat estenent per ciutats com Nova York, Tel Aviv, Dublín, Barcelona i així fins a sumar-se 17 ciutats.

48H Open House Barcelona 2010

Fa dos anys vem aprofitar per veure el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), ja que a mi – Laura – em feia gràcia veure’l. L’arquitecte ens va fer una visita guiada i les vistes ens van agradar molt.

Parc de recerca biomèdica de Barcelona

Parc de recerca biomèdica de Barcelona

També vem voler visitar la Torre Agbar, però només es podia visitar la primera planta on hi ha una petita exposició.

48H Open House Barcelona 2012

Aquest any hem estat mirant les propostes i volem compartir amb vosaltres el que hem decidit que volem veure. Tot i que no crec que ens doni temps de fer una visita a tots els edificis.

Dissabte

Antiga fàbrica de la Damm

Antiga Fàbrica de la DammEstà situada al districte de l’Eixample i és molt coneguda no només per la marca sinó també pels concerts que organitza per la Mercè.
La visita és lliure i repartiran tiquets de cervesa.
Volem visitar-la perquè vem estar a la Heineken, a Amsterdam, i ens va agradar molt. Si finalment anem ja us direm quina ens agrada més.

Torre d’aigües de la Catalana de Gas

És una torre d’estil modernista situada al Parc de la Barceloneta (Ciutat Vella). La visita es fa per grups cada 15 minuts.

Diumenge

Edifici Mediapro

Aquest edifici el trobem al districte de Sant Martí, al costat del centre comercial de Les Glòries. El que ens ha fet decidir-nos per aquest edifici són les vistes que pot tenir. A la imatge de la pàgina web del 48h Open House, surt gent a una terrassa així que hem suposat que podrem accedir. Esperem que no ens decepcioni!
La visita es fa per grups cada 15 minuts.

Lofts Passatge del Sucre

 

Lofts passatge del Sucre 48H Open House Barcelona

 

Aquests Lofts, també al districte de Sant Martí, formen part de la recuperació i transformació d’una antiga fàbrica del Poblenou.

La visita es fa cada 30 minuts comentada pels arquitectes.

Arc de Triomf

Aquest edifici construït per l’exposició universal de 1888 és per nosaltres l’estrella d’aquest any. Tenim moltes ganes de pujar-hi i veure el Parc de la Ciutadella i el Passeig de Sant Joan des de les altures. Si aneu amb nens no els deixaran pujar per raons de seguretat (no poden pujar menors d’edat), així que potser no és una bona proposta per les famílies.