Fa poc l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració del portal descobrir.cat, ens va convidar al Blogtrip AMB. En aquest blogtrip vem recórrer tres parcs històrics de l’àrea metropolitana de Barcelona amb bicicleta elèctrica. També vem conèixer el Bicibox, un servei on aparcar la bicicleta, i ens van explicar com funcionava la bicicleta elèctrica.

El Parc de Torreblanca va ser el parc que més ens va agradar, i és per això que serà del que us parlarem. Mai hauríem dit que Sant Joan Despí tenia un parc amb un jardí romàntic, salts d’aigua, un laberint, un mercat de pagès…

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Jardí Romàntic

Només entrar al Parc de Torreblanca ens sorprèn el paisatge que ens ofereix: grutes, camins amagats i salts d’aigua… Sembla que hagis viatjat i ja no estiguis a dins d’un parc urbà, si no en algun escenari de pel·lícula.

I és que aquest jardí romàntic el podem gaudir gràcies als marquesos de Monistrol. Aquests es van construir un palau, el Palau de Torreblanca, i en el terreny que l’envoltava van decidir fer un jardí a la moda de l’època que els pogués fer escapar de la gran ciutat. Seguint el pensament de l’època van fer construir aquestes grutes, cascades i altres elements naturals de manera artificial. Algunes de les pedres van ser portades expressament de la muntanya de Montserrat.

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Jardi Romàntic al Parc de Torreblanca

Laberint i Palau de Torreblanca

Per desgràcia el Palau de Torreblanca ja no es troba en aquest parc. Va quedar molt malmès durant la guerra civil i van decidir enderrocar-lo als anys 50.

Palau de Torreblanca

Palau de Torreblanca

En el seu lloc avui en dia hi trobem un petit laberint, on veiem a nens jugant i famílies passejant. I és que aquesta zona, juntament amb tot el parc, està obert al públic des de 1982, quan es va convertir en propietat municipal.

Laberint al Parc de Torreblanca

Laberint al Parc de Torreblanca

Mercat de Pagès

El menjar sense intermediaris s’està posant de moda. Cada cop estem més a l’aguait d’on ve el que ens mengem i posem més cura en la seva procedència. És per això que iniciatives com el mercat de Pagès del Parc de Torreblanca tenen tant d’èxit. Aquest mercat porta cada diumenge als pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat per vendre’ns producte fresc i conreat a casa, i sempre de la comarca del Baix Llobregat.

Mercat de Pagès

Mercat de Pagès

Mercat de Pagès

Mercat de Pagès

Activitats per a nens al Parc de Torreblanca

Al Parc de Torreblanca trobem activitats de tot tipus però una de les principals és la Ludoteca Ambiental. Entre els serveis gratuïts que s’ofereixen en aquesta ludoteca hi ha un servei de préstec de materials com lupes, cordes, pilotes… A part d’això també es fan itineraris guiats pel parc. La idea principal és que els nens coneixin el parc i la natura de manera divertida.

A part, la ludoteca compta amb activitats de pagament (2 euros per persona), com poden ser tallers i espais de jocs pels nens.

Com anar al Parc de Torreblanca

La manera més senzilla d’anar al Parc de Torreblanca des de Barcelona és agafar el Tram, la linia T3, fins a la parada de Torreblanca. Aquest el podeu agafar tant a Francesc Macià, com a la parada de L3 Palau Reial o Maria Cristina.

Com a alternatives tenim un autobús que va des de plaça Universitat, el número 63, tot i que segons Google Maps, hi ha gairebé una hora de trajecte.

Horari del Parc de Torreblanca

De novembre a març el parc obre de 10h a 17.45h.
Abril, maig, setembre i octubre de 10h a 19:45h.
Juny, juliol i agost de 10h a 21:45h.

Durant tot l’any els dilluns no festius, el parc està tancat.

Fotografies

Palau de Torreblanca | Web de baixllobregat.cat