Any rere any a principis de desembre la ciutat de Vic fa un viatge en el temps. La gent del poble omple els carrers vestida d’època medieval i obrint al públic un dels mercats més coneguts arreu de Catalunya: El Mercat Medieval de Vic.

L’any passat vem visitar aquest mercat per primer cop. Ens havia parlat molta gent d’aquest mercat, així que vem decidir veure què feia d’aquest mercat, un dels més visitats pels catalans.

Què es el Mercat Medieval de Vic

Aquest mercat és un dels més grans que recordem haver visitat en molt de temps. Anteriorment havíem estat al de Castelló d’Empúries, i tot i que el poble és preciós, el mercat és molt més petit que el de Vic. Aquest ocupa gairebé tot el casc antic de la ciutat.

Mercat Medieval de Vic - Pà artesà

Mercat Medieval de Vic – Pà artesà

Mercat Medieval de Vic - Moscatell

Mercat Medieval de Vic – Moscatell

Hi trobem tot tipus de paradetes: perfums, sabons, coques, formatges, embotits, armes de col·leccionisme… De ben segur que tornes a casa amb com a mínim un parell de fuets de Vic i algun que altre formatge (nosaltres no vem poder resistir-nos a la temptació).

Mercat Medieval de Vic - Botiga de formatges

Mercat Medieval de Vic – Botiga de formatges

Mercat Medieval de Vic - Armes de col·leccionista

Mercat Medieval de Vic – Armes de col·leccionista

Antics oficis al Mercat Medieval de Vic

Una de les coses que més ens va agradar del mercat van ser les representacions que es feien d’antics oficis. Podíem veure al forjador, al carboner entre d’altres exercint la seva feina, per què tothom pogués conèixer com es feia en l’època medieval.

Oficis medievals

Oficis medievals

Oficis medievals

Oficis medievals

Oficis medievals

Oficis medievals

Quan és el Mercat Medieval de Vic

El Mercat Medieval de Vic se celebra els dies 6, 7 i 8 de desembre de cada any. L’horari del mercat medieval és de 10 del matí a 8 del vespre. Us recomanem que estigueu allà ben d’hora, ja que després es torna impossible caminar-hi.

Parada d'olives

Parada d’olives

Patates fregides artesanes

Patates fregides artesanes

Com anar al Mercat Medieval de Vic

Anar fins a Vic un d’aquests dies amb cotxe és una autèntica odissea ja que a part de la gent que vol anar a Vic us trobareu amb la gent que va a la Fira de l’Avet d’Espinelves. Si el vostre pla es anar en cotxe us recomanem que matineu o si més no que aneu amb molta paciència i el dipòsit ple. Les cues que es formen a l’entrada de la ciutat són de pel·lícula.

Nosaltres vem optar per anar en tren, ja que ens havien advertit d’això. En menys d’una hora i mitja des de Barcelona et trobes al centre de Vic.

I vosaltres? Heu estat mai al Mercat Medieval de Vic? Us va agradar? Expliqueu-nos que us va semblar als comentaris!