Al centre de Barcelona, concretament al barri Gòtic trobem la Plaça de Sant Felip Neri. Aquesta plaça, tot i estar al costat de la Catedral de Barcelona amb els seus milers de visitants, ens permet aïllar-nos del món i tenir un moment de tranquil·litat en ple centre de Barcelona.

Plaça de Sant Felip Neri

Bombardeig a la Plaça de Sant Felip Neri

Malgrat que ara és un lloc tranquil, no ha estat sempre així. Per desgràcia aquesta plaça i en concret l’església de Sant Felip Neri ha viscut alguns dels episodis més tràgics de la ciutat comtal. El 30 de gener de 1938, en plena Guerra Civil Espanyola, l’esglèsia va ser bombardejada per l’aviació italiana i només va quedar en peu la façana i part de l’estructura. Les marques de la metralla a la façana de l’església són testimoni d’aquests fets. En aquest atac de les forces feixistes van morir una quarantena de nens de l’escola Felip Neri, que esta just al costat, a l’esfonsar-se el sostre del soterrani on estaven refugiats.

Esglèsia de Sant Felip Neri

Placa en memòria de les víctimes del bombardeig de Sant Felip Neri

Com a curiositat, dir-vos que aquesta plaça és protagonista al videoclip de My Immortal d’Evanescence. Aquí us deixo el vídeo per els qui no conegueu aquest indret us en feu una idea.