El viatge a Munic ha estat un viatge que no oblidarem mai. Hem vist fer surf a un riu, passejat pel parc urbà més gran del món, visitat al castell en el qual es va inspirar Walt Disney… però ja us anirem parlant més en profunditat de tot això i de molt més. Ara us volem parlar d’unes excursions organitzades que hem fet durant el viatge.

Com ja us vem comentar a l’entrada Per fi marxem a Munic!, volíem visitar Salzburg i el Castell de Neuschwanstein. Inicialment aquestes escapades les anàvem a fer en tren, però l’empresa Gray Line ens van convidar a viure l’experiència d’una altra manera.

Autocar del tours en castellà a Munic de Gray Line

Autocar del tours en castellà a Munic de Gray Line

De tots els tours que ofereix aquesta empresa a Munic o des de Munic vem fer aquests:

Excursió de Munic a Salzburg: Salzburg i el districte dels llacs

La ciutat de Salzburg està molt bé per veure-la en un dia. A nosaltres no ens va donar la sensació que ens deixéssim de veure molt. El tour va estar bé, tot i que vas una mica més limitat que si vas pel teu compte. Una cosa que no vam veure però que et pot interessar si t’agrada la música clàssica, és el museu de Mozart.

Si vols saber més de Salzburg pot llegir Què veure a Salzburg: Els nostres 5 imprescindibles.

Tours en castellà a Munic: Visita a Salzburg i al districte dels llacs

Tours en castellà a Munic: Visita a Salzburg i al districte dels llacs

Excursió al castell de Neuschwanstein

Aquesta excursió no pot faltar si teniu pensat viatjar a Munic. El castell de Neuschwanstein diuen que va inspirar a Walt Disney, i no és per menys. A nosaltres ens va encantar i tornaríem a anar sense dubte.

Pots llegir més sobre el castell a l’entrada de la excursió a Neuschwanstein.

Tours en castellà a Munic: Castell de Neuschwanstein

Tours en castellà a Munic: Castell de Neuschwanstein

El gran tour per Munic

Tours en castellà a Munic: Autobús d'El gran tour de Munich

Tours en castellà a Munic: Autobús d’El gran tour de Munich

Els dos primers si els feu els caps de setmana d’abril a octubre amb Cultourmunich els podreu fer amb guia espanyol (consulteu a la web els dies). Entre setmana i els altres mesos de l’any també el podeu fer en espanyol però amb audioguia.

Si podeu escollir, us recomanem que els feu amb els guies de Cultourmunich, els nostres guies van ser la Lucía i l’Iñaki i a part de grans professionals són molt atents amb tothom i us ressoldran tots els dubtes que tingueu. Lucía si ens llegeixes i per si de cas no s’ha recordat de dir-t’ho l’Iñaki, ens va encantar el Ratskeller i el plat de Käsespätzle boníssim! Els altres lectors no us preocupeu, en breu farem una entrada sobre la gastronomia bàvara.

Excursions des de Munic: Laura i David escoltant a l'audioguia del gran tour de Munic de Gray Line

Excursions des de Munic: Laura i David escoltant a l’audioguia del gran tour de Munic de Gray Line

Tornant al tema que ens ocupa i sent sincers, mai ens havíem plantejat fer un tour guiat d’aquest tipus perquè ens agrada anar al nostre ritme. Aquí teniu la nostra opinió sobre viatjar per lliure o amb excursió organitzada.

L’empresa Gray Line ens va convidar a fer els tours esmentats anteriorment. L’opinió que donem en aquesta entrada són nostres, en cap moment han estat influenciades per part de Gray Line.

Informació útil de Munic

  • Vols a Munic: Nosaltres vem volar amb Lufthansa des de Barcelona ja que era l'opció més barata, fins i tot millor que companyies low-cost com Vueling. Tot i així sempre està bé comparar amb cercadors com Skyscanner i intentar ser flexibles en dates per trobar els millors preus.
  • On dormir a Munic: Nosaltres vem dormir al Golden Leaf Parkhotel im Lehel i com el seu nom indica, té el metro de Lehel a cinc minuts caminant. Ens va costar 35 € la nit per persona, una mica per sobre del nostre pressupost habitual, però ens va agradar molt. Podeu llegir que ens va semblar en aquesta entrada.
  • Què menjar a Munic: Munic va ser un dels primers llocs on vem començar a provar menjar típic i va ser de les millors decisions que hem pres mai. El menjar bavarès és espectacular. Podeu veure que vem menjar a la entra sobre què menjar a Munic.
  • Què veure a Munic: Podeu llegir la nostra entrada dels 5 imprescindibles de la ciutat de Munic o mirar la categoria Munic per veure que més hem escrit d'aquesta ciutat bavaresa.
  • Excursions des de Munic: Si aneu a Munic no podeu marxar sense visitar el castell de Neuschwanstein. Encara que és molt turístic és un imprescindible per a nosaltres. Si decidiu anar al castell, també podeu visitar el poble de Füssen molt a prop del castell.
  • La nostra guia de Munic: Podreu veure tot el que ens va semblar interessant compartir d'aquesta ciutat. Una mica com aquesta informació útil però més en detall.