El nostre últim viatge a Alemanya ha sigut especial. Tant la Laura com jo sempre hem viatjat per lliure, visitant les ciutats pel nostre compte. En aquest viatge ens va sorgir l’oportunitat de gaudir d’excursions organitzades per visitar els castells de Neuschwanstein i Linderhof, la ciutat de Salzburg i de diversos tours per la ciutat de Munic.

Inicialment el nostre pla era molt diferent. Volíem anar en tren fins a Salzburg i Füssen per visitar-los pel nostre compte, i des de Füssen agafar l’autobús per visitar el castell de Neuschwanstein.

Al contactar amb l’oficina de turisme vem veure que podíem fer més coses amb els tours que ens oferien, com per exemple visitar Linderhof o el districte dels llacs. És per això que vem decidir donar-li una oportunitat i provar una manera nova de viatjar que fins ara no coneixiem. Avui us explicarem que ens ha semblat aquesta experiència.

Viatjar per lliure o amb guia: Tour pel districte dels llacs en vaixell

Viatjar per lliure o amb guia: Tour pel districte dels llacs en vaixell

“Tranquil, no et perdràs”

Una de les primeres sensacions que vem tenir és que viatges amb la seguretat de tenir tot planificat. No t’has de preocupar per quina parada has de baixar, si arribaràs tard al tren o si has de fer transbordaments. El fet de tenir algú que parla el teu idioma per aclarir qualsevol dubte també fa que et sentis una mica més com a casa.

A mi, personalment, em va recordar a les excursions que feia a l’escola quan era petit, on l’única preocupació que tenia era de què seria l’entrepà que m’havia fet la mare.

Viatjar per lliure o amb guia: Autobús a Salzburg

Viatjar per lliure o amb guia: Autobús a Salzburg

Aprendre història només escoltant

Durant els tours guiats vem anar aprenent coses què, al viajar per lliure, segurament no haguéssim après. Tota la història de la família Wittelsbach que us vem explicar un l’última entrada la vem aprendre durant el trajecte de les excursions.

Les històries i curiositats què aprens d’aquesta manera no són coses que es puguin trobar a la Viquipèdia i per nosaltres són molt valuoses, per donar-vos el millor contingut possible. Si sou dels qui els interesa la història de l’indret que visiteu i no teniu ganes de llegir-vos una guia, és molt bona solució.

Comoditat per comprar entrades

Un dels problemes de visitar llocs molt turístics, sobretot en festius, és que trobes molta gent a tot arreu. Si a més d’això has de comprar entrades, segur que has de fer una bona estona de cua. Un avantatge del tour als castells va ser que vem poder comprar l’entrada asseguts a l’autobús i no vem haver de fer cap cua. Sempre trobareu alternatives com comprar-les per internet però tot i així haureu de passar a recollir-les.

Tour, o pel nostre compte?

Les excursions organitzades que hem fet ens ha semblat molt interessants però a vegades trobes a faltar tenir més llibertat. L’aventura que suposa viatjar pel teu compte, amb tots els imprevistos que això pot comportar, té el seu encant també.

El què hem après en aquest viatge és que tot no és blanc o negre, i que s’han de provar coses abans de jutjar-les. Estic segur que, per la nostra forma de ser, viatjarem gairebé sempre per lliure, però ens plantejarem l’opció del tour per segons quines visites.

I vosaltres què en penseu? Sou dels que us agrada l’aventura o preferiu la comoditat d’un viatge organitzat?
Ja sabeu que podeu deixar comentaris, que no mosseguem!