Lloret de Mar. Aquest poble de la Costa Brava que tots n’hem sentit a parlar o hem estat alguna vegada. Si només n’hem sentit a parlar, segurament hagin sigut crítiques, ja que el turisme de festa ha fet molt mal a la imatge d’aquest peculiar poble.

Avui hem conegut l’altre cara de la moneda de Lloret de Mar gràcies a la campanya #ViuLloret organitzada per l’Ajuntament i l’oficina de turisme. Lloret de Mar és un poble amb activitats de tot tipus. Si no ets dels que els agrada anar a Lloret per sortir de festa, segueix llegint!

Coincidint amb la Fira de los Americanos hem vist tot el llegat de gent de Lloret que antigament havia anat a Cuba a fer negocis. Aquests, també coneguts com els indians, van fer molts diners important i exportant mercaderies a les índies, o fent negocis directament a l’Havana. Allà van fer-hi vida fins que Cuba es va independitzar i van tornar al seu poble natal, Lloret.

Cementiri modernista de Lloret de Mar

El primer que hem visitat són les tombes dels indians (autèntics mausoleus) i de la gent rica de Lloret. El Cementiri Modernista de Lloret és un dels més impressionants que he visitat. Algunes de ls tombes són autèntiques obres d’art fetes per arquitectes com Josep Puig i CadafalchBonaventura Conill i Montobbio.

Cementiri Modernista de Lloret de Mar
Cementiri Modernista de Lloret de Mar

Sant Pere del Bosc

Per la següent visita hem recorregut 5km fins a Sant Pere del Bosc, un monestir benedictí restaurat i convertit en hotel de luxe. Un dels destins de relax de Lloret, ja que compta amb unes habitacions magnífiques, spa, massatges i, fins i tot, una piscina d’aigua salada!

Lloret de Mar: Sant Pere del Bosc
Lloret de Mar: Sant Pere del Bosc

Jardins de Santa Clotilde

Com a última visita del matí hem anat als Jardins de Santa Clotilde. Aquest parc de 27.000m2 és gestionat per l’Ajuntament de Lloret, ja que els seus actuals propietaris el tenen cedit durant 30 anys. La família propietària són els descendents del Marquès de Roviralta, que va dedicar els jardins a la seva primera dona: Clotilde Rocamora.

Actualment la família hi té una casa d’estiueig a l’interior del parc, dividida en quatre apartaments per les famílies dels descendents del marquès.

Lloret de Mar: Jardins de Santa Clotilde
Lloret de Mar: Jardins de Santa Clotilde

Un matí molt intens on hem après una mica de la història dels indians i de les famílies amb diners de Lloret de Mar. Properament us explicarem més sobre els indians que van marxar a Cuba, els negocis marítims i algunes dades curioses que pocs deuen saber d’aquest poble de la costa catalana.