Estem segurs que els monjos que van fundar la ciutat de Munic, i d’on prové el seu nom original München, no s’imaginarien la quantitat de visitants de tot el món que la ciutat rep cada any. Dins de les ciutats alemanyes és la tercera més important i queda una mica en segon pla per sota de Berlín i Hamburg, però nosaltres vem triar aquest destí per començar a conèixer aquest país.

Munic té molt per conèixer, tant a dins la ciutat com als seus voltants. Aquests són els nostres destacats de dins de la ciutat (aviat us parlarem de les excursions):

Marienplatz

Els seus principals atractius turístics, l’antic i nou Ajuntament de la ciutat, fan que Marienplatz sempre estigui plena de gent. Tot i això nosaltres vem aconseguir visitar-la tranquils matinant molt. Vem poder comprovar que a les 7 i poc del matí és una bona hora per visitar aquesta plaça i fer-hi fotografies.

Què veure a Munic: Vista del nou Ajuntament des de St. Peter

Què veure a Munic: Vista del nou Ajuntament des de St. Peter

Què veure a Munic: Antic Ajuntament de Munic

Què veure a Munic: Antic Ajuntament de Munic

Englischer Garten (El jardí anglès)

L’Englischer Garten és el parc urbà més gran del món. Inclús més gran que Central Park de Nova York. Aquest parc té dos grans atractius. Un és l’onada artificial del riu Eisbach i la quantitat de surfistes que s’hi troben gaudint d’aquesta onada a totes hores. L’altre atractiu, sobretot en dies de sol, és el biergarten de la torre xinesa.

Què veure a Munic: Biergarten al Englischer Garten

Què veure a Munic: Biergarten al Englischer Garten

Königsplatz

Königsplatz és part de l’obsessió del rei Lluís I de Baviera de voler portar la cultura grega i romana a la ciutat de Munic. A diferents llocs de la ciutat trobem elements grecs i romans, com aquesta plaça, l’Arc de Triomf, etc.

Què veure a Munic: Königsplatz

Què veure a Munic: Königsplatz

Odeonsplatz

Odensplatz és una plaça on trobem una rèplica d’un monument italià. En aquest cas es tracta d’una rèplica de la Loggia dei Lanzi de Florència. També trobem Theatinerkirche i dues columnes que representen una de les antigues portes de la muralla de Munic.

Què veure a Múnic: Odeonsplatz

Què veure a Múnic: Odeonsplatz

Església de St. Peter

Una de les millors vistes de la ciutat de Munic la trobem des de l’agobiant balcó superior d’aquesta església. Es troba molt a prop de la Marienplatz, en un carrer tan estret que gairebé no et permet enquadrar l’església en un sol pla. Si voleu pujar, agafeu forces i paciència, ja que per la mateixa petita escala puja i baixa la gent.

Què veure a Munic: Església de St. Peter

Què veure a Munic: Església de St. Peter

Ja us hem convençut de visitar Munic? Sinó encara tenim molt més que ensenyar-vos de la capital bàvara. Fins la propera viatgers i viatgeres!

Volem donar les gràcies a l’Oficina de Turisme de Munic per tota l’ajuda que ens ha proporcionat per la planificació i realització d’aquest viatge.

Informació útil de Munic

  • Vols a Munic: Nosaltres vem volar amb Lufthansa des de Barcelona ja que era l'opció més barata, fins i tot millor que companyies low-cost com Vueling. Tot i així sempre està bé comparar amb cercadors com Skyscanner i intentar ser flexibles en dates per trobar els millors preus.
  • On dormir a Munic: Nosaltres vem dormir al Golden Leaf Parkhotel im Lehel i com el seu nom indica, té el metro de Lehel a cinc minuts caminant. Ens va costar 35 € la nit per persona, una mica per sobre del nostre pressupost habitual, però ens va agradar molt. Podeu llegir que ens va semblar en aquesta entrada.
  • Què menjar a Munic: Munic va ser un dels primers llocs on vem començar a provar menjar típic i va ser de les millors decisions que hem pres mai. El menjar bavarès és espectacular. Podeu veure que vem menjar a la entra sobre què menjar a Munic.
  • Excursions des de Munic: Si aneu a Munic no podeu marxar sense visitar el castell de Neuschwanstein. Encara que és molt turístic és un imprescindible per a nosaltres. Si decidiu anar al castell, també podeu visitar el poble de Füssen molt a prop del castell.
  • La nostra guia de Munic: Podreu veure tot el que ens va semblar interessant compartir d'aquesta ciutat. Una mica com aquesta informació útil però més en detall.