“Vull ser jo qui observi, no ser observat per la multitud”. No sabem del cert si Lluís II de Baviera va decidir viure en aquest castell de conte de fades per que no volia ser observat. Lluny de la gran ciutat. En cotxe de cavalls podia ser una bona estona per anar fins on, avui en dia, són dues hores d’autobús des de la ciutat de Munic.

Lluís II era un rei incomprès. Un rei que no va assumir mai el seu càrrec com els demés haguessin volgut. Tot i ser el rei, l’emperador de Prússia tenia més poder que ell. Va ser per això que es va allunyar del poder, anant a viure al seu món de fantasia, al castell de Linderhof i més tard a Neuschwanstein.

Història del Castell de Neuschwanstein

El castell de Neuschwanstein (nou cigne de pedra) va ser construït l’any 1866 però mai va ser acabat. Va ser encarregat per Lluís II en aquesta zona, ja que va passar part de la seva infància molt a prop d’aquí, al castell de Hohenschwangau.

Castell de Neuschwanstein des del peu de la muntanya

Castell de Neuschwanstein des del peu de la muntanya

Lluís II va viure en diversos castells però va acabar els seus últims anys de vida a Neuschwanstein. Va caure en la beguda. Vivia de nit i dormia de dia. Quatre dies abans de morir va ser declarat dement i, en conseqüència, què no podia seguir governant.

Avui en dia és conegut com el rei boig de Baviera però per nosaltres és l’home que va fer un dels castells més bonics del món. Neuschwanstein ens va cautivar només veure’l i no podíem marxar de Munic sense visitar-lo. I és que a Walt Disney li va agradar tant aquest castell, que va inspirar el castell de la ventafocs.

Com arribar al Castell de Neuschwanstein

El castell es troba a dalt d’una muntanya, que va ser dinamitada per la seva construcció. L’aparcament més proper es troba al peu de la muntanya i tenim tres opcions per arribar-hi:

Pujar en autobús. No és gaire recomanable, ja que és l’opció més barata i la més abarrotada de gent. L’estricte horari d’entrada farà que haguem d’agafar el bus amb molta antelació si no volem quedar-nos fora. La segona opció, pels més romàntics, és agafar un cotxe de cavalls. Aquest et deixa a tres quarts de la pujada. Com última opció, la que nosaltres vem triar i la més saludable, és la de pujar caminant. El recorregut és d’uns 30-45 minuts a pas lleuger, sempre vigilant no trepitjar els regalets que deixen els cavalls per la carretera.

Com arribar al Castell de Neuschwanstein

Com arribar al Castell de Neuschwanstein

Visita al Castell

Un cop a dalt del castell entrem a la visita guiada que fa el personal del castell. Si aneu amb guia, com és el nostre cas, aquest es queda fora, ja que no permeten que guies externs facin visites al castell. Els horaris són cada cinc minuts i cal tenir l’entrada prèviament. Compte no arribeu tard o us quedareu fora.

Castell de Neuschwanstein

Castell de Neuschwanstein

La visita dura uns 30 minuts i ensenyen les cambres en les que Lluís II va viure la seva vida. Va viure part de la seva vida sol, ja que deia que no volia rebre ningú en aquell castell. Gran ironia avui en dia, rebent un milió i mig de visitants a l’any.

D’aquesta visita no podem ensenyar gaire perquè les fotografies estan prohibides. Una llàstima per nosaltres i un negoci per ells, ja que només acabar la visita trobarem postals en les diverses botigues de souvenirs del castell.

Parlant de souvenirs, el millor que us podeu emportar de la visita a aquest castell de fades són les vistes des del Marienbrücke. Per arribar a aquest pont haureu de caminar 10-15 minuts més i depenent de l’hora, tenir paciència per aconseguir fer-vos un espai per admirar Neuschwanstein.

Castell de Neuschwanstein des del Marienbrücke

Castell de Neuschwanstein des del Marienbrücke

L’empresa Gray Line ens va convidar a fer el tour “Neuschwanstein & Linderhof Royal Castle and Oberammergau Tour from Muniche Royal Castles”. Els hi volem donar les gràcies per la visita i per tota la informació que han aportat per aquesta entrada. Agraïr especialment a l’Iñaki de Cultourmunich pel tour tan complet que ens va fer i per tota l’ajuda que ens va facilitar perquè poguéssim fer tot el planejat aquell dia. L’opinió d’aquesta entrada és totalment nostra, en cap moment han estat influenciades per part de Gray Line.

Informació útil de Munic

  • Vols a Munic: Nosaltres vem volar amb Lufthansa des de Barcelona ja que era l'opció més barata, fins i tot millor que companyies low-cost com Vueling. Tot i així sempre està bé comparar amb cercadors com Skyscanner i intentar ser flexibles en dates per trobar els millors preus.
  • On dormir a Munic: Nosaltres vem dormir al Golden Leaf Parkhotel im Lehel i com el seu nom indica, té el metro de Lehel a cinc minuts caminant. Ens va costar 35 € la nit per persona, una mica per sobre del nostre pressupost habitual, però ens va agradar molt. Podeu llegir que ens va semblar en aquesta entrada.
  • Què menjar a Munic: Munic va ser un dels primers llocs on vem començar a provar menjar típic i va ser de les millors decisions que hem pres mai. El menjar bavarès és espectacular. Podeu veure que vem menjar a la entra sobre què menjar a Munic.
  • Què veure a Munic: Podeu llegir la nostra entrada dels 5 imprescindibles de la ciutat de Munic o mirar la categoria Munic per veure que més hem escrit d'aquesta ciutat bavaresa.
  • Excursions des de Munic: Si aneu a Munic no podeu marxar sense visitar el castell de Neuschwanstein. Encara que és molt turístic és un imprescindible per a nosaltres. Si decidiu anar al castell, també podeu visitar el poble de Füssen molt a prop del castell.
  • La nostra guia de Munic: Podreu veure tot el que ens va semblar interessant compartir d'aquesta ciutat. Una mica com aquesta informació útil però més en detall.