Durant el Travel Bloggers Meeting vem fem una activitat pels voltants de Tarragona anomenada Gastro-Batalla. Ja us vem explicar la batalla a la que vem assistir a Torredembarra, la visita a la Ciutadella Ibèrica de Calafell i avui ens endinsem a la part gastronòmica d’aquesta activitat. Assistim a un tast de vins i vinagres, a un curs de preparar xató i a un dinar esplèndid preparat pel patronat de turisme del Vendrell i als cellers Avgvstvs Forvm.

Celler Avgvstvs Forvm

El nom de Avgvstvs Forvm prové de què les vinyes es troben a on antigament passava la Via Augusta romana. De camí a aquí vem passar per l’Arc de Berà, un arc dedicat a August i que servia per marcar els límits territorials que depenien de Tàrraco.

Vinyes amb noms d'emperadors romans

Classe de cuina: com fer Xató

Només arribar a les bodegues ens van dir que l’activitat que tenien pensada per nosaltres no l’acostumen a fer a tot el públic, i és que allà només hi fan esdeveniments com bodes, presentacions de productes, reunions d’empresa…

Primer de tot vem fer un curs de preparar Xató. Jo – David – no sabia ni el que era, però quan vaig veure que es semblava a la salsa romesco vaig decidir que això començava a tenir bona pinta. L’olor tan característica de les ametlles i avellanes feia entrar gana a qualsevol. Ja feia un temps que li deia a la Laura que m’agradaria anar a un curs de cuina del que fos i sembla que amb aquesta visita ja ho podia esborrar de la meva llista de coses a fer. El curs va estar presidit per la Mestre Xatonaire Griselda Soler i cal dir que podem posar la mà al foc de què el premi va ser ben atorgat. El seu plat no tenia res a veure amb el que vem preparar nosaltres…

Curs de Xató a Avgvstvs Forvm

Després del curs de cuina ens van portar un tupper de plàstic per què ens mengéssim el nostre xató a casa i ens van fer seure a la taula. Només començar el dinar vem fer un tast de vins. No havíem estat mai en cap i ens vem sentir com uns principiants que no saben del tema que li estan parlant. Avui no podem dir que no hem après res, no parem de fer coses diferents!

Així va quedar el nostre plat de xató

Dinar amb tast de vins inclòs

A l’acabar el tast ens van portar un plat de xató que estava boníssim. La veritat es que ja ho estàvem desitjant, tot el matí voltant et fa obrir la gana. Durant aquest dinar vem aprofitar per conèixer altres bloggers. Just davant nostre estaven els companys d’Ahora toca viajar i de FotoEscapada. Parlar amb altra gent que li agrada el mateix que a tu sempre està molt bé per intercanviar opinions i el Travel Bloggers Meeting va ser molt bona iniciativa per dur-ho a terme.

Visita als cellers Avgvstvs Forvm i tast de vinagres

Havent dinat vem visitar les vinyes i ens van explicar una mica de la història del lloc. Ens van ensenyar la maquinària que produïa el vi i el vinagre.

Vinyes d'Avgvstvs Forvm

Si no teníem molta idea de com es feia un tast de vins encara menys de vinagres. Mai hauríem dit com es tasta, però és molt senzill. Et poses una goteta a la mà, estil la sal de quan fas un “chupito” de tequila, i abans d’empassar l’has de saborejar a la boca. Si no ho fas així, no aprecies el sabor i del sabor tant fort comences a tossir. A Avgvstvs Forvm vem tastar tres vinagres diferents. Un d’ells, el Flavivs Reserva, tenia més 30 anys i es el que es fa servir en la gala dels Premis Nòbel. Això demostra que fan una gran feina en aquest celler i que el producte català està molt ben valorat a l’estranger. Jo n’era una mica reticent, ja que no m’agrada el vinagre, però al final vaig acabar provant-ho. Un dia és un dia!

Celler de vins de Avgvstvs Forvm

Vinagres Forvm