Quantes vegades haurem sentit la pregunta: puc visitar Paris en 2 dies? Cracòvia en 3 dies? Londres en 4? La resposta curta és: No. La resposta llarga és: depèn. Si ets dels que vols visitar absolutament tot en un viatge mai tindràs prou temps. Cada ciutat té les seves peculiaritats però no te les acabaràs en pocs dies.

Us deixem amb 8 consells que us ajudaràn a treure profit als dies que pogueu dedicar al destí. Bàsicament és el que nosaltres fem quan planifiquem un viatge:

On anem i quan?

Aquesta pregunta és clau abans de començar un viatge. Nosaltres normalment tenim molts destins en ment, ja que encara no hem viatjat tant com ens agradaria, i dies limitats per viatjar. Per decidir el destí i com el tema econòmic per nosaltres és important, acostumem a buscar en cercadors estil skyscanner, kayak o vols barats.

Llistat de llocs a visitar

Un cop decidit on anem i quan, fem una llista amb tot el que la gent recomana veure de la ciutat que volem visitar. Aquesta llista pot ser tan llarga com vulgueu, ja que després no haureu de visitar tot el que hi hagi en aquesta llista. En aquest pas acostumem a mirar TripAdvisor, altres blogs de gent que ja hi ha estat, guies de viatge… qualsevol recurs és bo no només per saber què veure sinó pels consells que et poden donar.

8 consells per preaparar el teu viatge: Llistat de llocs a visitar

8 consells per preaparar el teu viatge: Llistat de llocs a visitar

Què volem visitar en aquesta ciutat?

Cada viatger és diferent i li agrada un tipus de turisme particular. Pot ser que per nosaltres sigui imprescindible una visita a un lloc i per un altra persona ni se li acudís anar. Per tant en aquesta fase prioritzem, segons els nostres gustos, que és el que volem veure i el que no. Els dies són limitats i per tant els llocs als quals podrem anar també ho són.

També és important en aquest pas tenir en compte el clima que farà en el moment del nostre viatge, ja que hi ha algunes activitats que no les podrem realitzar.

8 consells per preaparar el teu viatge: Laura i Àlex mirant el mapa

8 consells per preaparar el teu viatge: Laura i Àlex mirant el mapa

Planificació del viatge

Un cop sabem quins llocs volem visitar, el que acostumem a fer nosaltres és dividir les visites per zones. D’aquesta manera podem fer una o més zones per dia i aprofitar més els temps de trajecte. Acostumem a anar caminant a tot arreu, però, si teniu poc temps per anar d’una zona a un altre de la ciutat, és millor agafar transport públic. Si escolliu anar en bus, també és una bona manera de veure la ciutat i alhora descansar les cames una estona.

Mapa d'Amsterdam amb el que volíem veure marcat amb diferents colors segons zona

8 consells per preaparar el teu viatge: Mapa d’Amsterdam amb el que volíem veure marcat amb diferents colors segons zona

Localització de l’allotjament

Un cop sabem el que volem veure, escollim la localització de l’allotjament. Si el viatge, és de pocs dies, acostumem a agafar un lloc cèntric, però si els preus són desorbitats, ens allunyem del centre buscant una bona combinació de transport públic.

L’allotjament d’Amsterdam, com podeu veure al mapa anterior, per tema econòmic el vem agafar allunyat del centre . Tot i semblar lluny dels punts d’interès que volíem visitar, en 5-10 minuts en tramvia o 20 minuts caminant, estàvem a la plaça Dam i a altres indrets que ens interessava veure.

Targetes de les ciutats

Agafar o no les targetes de les ciutats és un dilema que en molts viatges ens plantegem. Per decidir-nos fem un full de càlcul amb dels llocs que ja hem decidit veure en aquesta ciutat amb els preus amb la targeta i sense. Perquè us quedi més clar us deixo la taula que vem fer pel nostre viatge a Londres.

8 consells per preaparar el teu viatge: Ens surt a compte la targeta de la ciutat?

8 consells per preaparar el teu viatge: Ens surt a compte la targeta de la ciutat?

El total que veieu a la columna de London Pass 3 dies sense transport és el preu de la targeta. Si com en aquest cas, ens estalviem diners amb la targeta, l’agafem.

Què mengem?

Si viatgem, ens agrada saber quins són els plats típics d’on anem, ja que no sempre són tant coneguts com la pasta, la pizza o els gelats d’Itàlia. Així que abans de viatjar ens hem d’informar. Abans de marxar a Cracòvia vem mirar plats típics i ens vem apuntar els que pels ingredients ens podien agradar per provar-los.

Gaudir del viatge

Si ets del tipus de viatgers que vas corrent d’un lloc a un altre per veure/fotografiar la ciutat sencera no gaudiràs del viatge. Si no teniu temps de veure tot el que voleu veure, ja hi tornareu un altre cop si és possible. Un viatge sol ser cansat, ja que fas moltes coses sense gairebé descansar, però tampoc ens hem d’agobiar per no arribar a un lloc o un altre.

Aquests són els nostres consells a l’hora de planificar un viatge. I vosaltres, feu alguna cosa diferent?