Si no heu estat mai als volcans de La Garrotxa o heu estat fa temps sense els petits us pot sorgir aquest dubte: quins volcans podrem visitar amb nens? En aquesta entrada intentarem ajudar-vos a resoldre els vostres dubtes amb la nostra experiència visitant els volcans de la Garrotxa amb els nostres peques de 3 anys i 6 setmanes. 

Quin és el millor volcà per visitar amb nens?

El millor volcà per visitar amb nens dependrà de l’edat dels nens, de la vostra forma física o de les ganes què tingueu de caminar. 

Nosaltres amb els nens ens vem decantar per pujar al Montsacopa, que està dins de la ciutat d’Olot. Però el Croscat també hauria estat una molt bona opció. 

Zona volcanica de la Garrotxa - Volcà del Croscat
Volcán del Croscat

El volcà Montsacopa és accessible amb cotxet de nadons o cadira de rodes. Hi ha dues pujades, una per unes escales una mica empinades i altre per la rampa. Quan vem anar sols vem pujar per les escales, però en aquesta ocasió vem decidir anar per la rampa. La peque va pujar i va baixar caminant com una campiona i el nadó anava fregit al cotxet. La pujada per les escales a nosaltres ens va agradar més, però òbviament cansa més i aquest cop amb el cotxet era impossible.

Pujada al Volcà Montsacopa d'Olot
Subida al volcán Montsacopa de Olot

Us deixem l’enllaç a l’entrada que vem escriure quan vem anar sols a La Garrotxa. Així podreu valorar quina és la millor opció per a vosaltres i els vostres nens.

Trenet dels volcans

El trenet dels volcans és una molt bona opció per veure quatre volcans sense cansar-se. Podreu veure el volcà Martinyà, Pomareda, Torn i Croscat. Fa anys el trenet entrava al Croscat, però a causa de l’incivisme de la gent que s’enduia pedres volcàniques, han tancat l’accés al trenet. Es fa una parada a prop per fer l’explicació, pero no s’entra al volcà amb el grup del trenet. Recordeu que les pedres volcàniques no us les podeu endur a casa. La peque ho portava après: “Agafo una pedra, però ara la torno” deia. 

Vistes des del Trenet dels volcans

Si us voleu acostar al volcà del Croscat haureu d’arribar a peu. El camí son uns 2km. Nosaltres aquesta vegada no vem anar-hi però us animem a que ho feu. És impressionant veure el volcà tallat com un pastís i veure les diferents capes de materials expulsats en diferents moments de l’erupció volcànica. Si voleu saber el perquè d’aquest tall, en el post de la ruta als volcans de la Garrotxa ho expliquem.

El trenet dels volcans, que és una reproducció del tren que anava d’Olot a Girona, l’heu d’agafar al càmping Lava. És millor que arribeu abans de la sortida del tren per assegurar-vos una plaça a la propera sortida. Si us pasa com a nosaltres que heu d’esperar al proper tren, al càmping trobareu una petita granja amb animals i gronxadors. Així teniu als peques entretinguts. 

Trenet dels volcans

Al càmping també hi ha un pàrquing gratuït. 

Podeu consultar horaris i preus a la pàgina web d’Activitats La Garrotxa.

Coladas de lava de Sant Joan Les Fonts

A Sant Joan Les Fonts podreu fer diverses rutes. Nosaltres vam fer un tram molt curtet de la ruta de les tres bugades de lava. Aquesta ruta comença al costat de l’Oficina de turisme de Sant Joan Les Fonts, al costat del pont medieval.

Coladas Sant Joan Les Fonts
Coladas Sant Joan Les Fonts
Salt del Molí Fondo en Sant Joan Les Fonts
Salt del Molí Fondo en Sant Joan Les Fonts

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca és un dels pobles més espectaculars que hem visitat. La seva ubicació a dalt d’un cingle basàltic el fan únic. Per nosaltres les millors vistes de Castellfollit de la Roca són les del mirador de CastellfollitNo us ho podeu perdre.

Mirador Castellfollit de la Roca

SI heu arribat fins aquí també us pot interessar l’entrada de plans amb nens a La Garrotxa i la nostra visita a la Cooperativa La Fageda. Podeu llegir més sobre la Garrotxa en aquest enllaç.