Vem descobrir el Parc de Catalunya buscant sobre el trenet de sabadell. És un dels parcs que hem visitat que més ens agrada. Té instal·lacions per a tots els gustos: el trenet en miniatura, tobogans gegants, vaixell pirata, zona de pícnic, llac amb barques… així que estem segurs que els vostres peques, per molt exigents que siguin, s’ho passaran pipa.

El Trenet de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell va decidir construir un tren en miniatura al Parc de Catalunya per promocionar una zona de nova urbanització al voltant de la Masia Can Rull. Els encarregats de dissenyar, construir i encarregar-se de l’tren en miniatura van ser el Centre d’Estudis – Modelisme Vapor de Barcelona, que anys abans havien construït el tren en miniatura del Parc de l’Oreneta. La majoria dels seus socis eren de Barcelona, però amb el temps van augmentar el nombre de socis de Sabadell i van decidir fundar el Centre d’Modelisme Ferroviari de Sabadell.

Tren en Miniatura al Parc de Catalunya
Trenet de Sabadell (Parc de Catalunya)

El recorregut del tren dura aproximadament uns 20 minuts i et dóna una volta pel parc. A nosaltres ens va agradar molt el recorregut perquè hi ha trams en què sembla que ja no estiguis a la ciutat, sinó en un bosc envoltat d’arbres. Durant el recorregut passareu per un estació, túnels i un viaducte de 42 metres d’ample i 5 metres d’alt. Podeu fer una ullada al vídeo que hem fet perquè us feu una idea del que us trobareu.

Horari del trenet de Sabadell

Els trens en miniautura del Parc de Catalunya funcionen tots els diumenges i festius d’11:00h a 13:45h excepte a l’agost que tanquen per vacances. Durant la Festa Major de Sabadell hi ha un horari especial.

Podeu consultar més informació sobre l’horari en la pàgina web de Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell.

Preu del trenet de Sabadell

El bitllet de trenet costa 2€ i els menors d’un any no paguen.

Aquests preus són de 2021, si voleu consultar preus actualitzats podeu mirar-ho a la seva pàgina web.

Llac artificial del Parc Catalunya de Sabadell

Al Parc Catalunya de Sabadell trobareu un llac artificial en el qual podreu fer un volt amb barca o patí.

Barques al Parc de Catalunya
Barques al Parc de Catalunya

Els preus de les barques i els patinets són els següents:

  • Barques: 10€ cada 1/2 hora, màxim 4 adults.
  • Patins: 10€ cada 1/2 hora, màxim 2 adults i 1 menor de 5 anys.
  • Patins grans: 14€ cada 1/2 hora. Màxim 4 adults i 1 menor de 5 anys.

Zona de joc amb tobogans gegants i zona infantil per a nens més petits

Pels nens més grans o atrevits trobareu una zona de tobogans gegants molt xula i pels més petits una zona infantil amb un vaixell pirata i columpis ambientats al mar.

Així que com veieu, hi ha entreteniment per rangs d’edat diferents. El millor és que estan a prop una zona de l’altra, així que encara que vulguin estar en les diferents zones de joc els tindreu a la vista.

Tobogans gegants al parc infantil a al Parc de Catalunya de Sabadell
Tobogans gegants al parc infantil a al Parc de Catalunya de Sabadell

Com arribar a al Parc Catalunya de Sabadell

El Parc té diverses entrades, de manera que depenent del que vulgueu veure us anirà millor anar per una o per una altra. Nosaltres vem anar en cotxe i aparcar el costat de l’estació de tren en miniatura. Veureu on exactament en el següent bloc.

Per anar a el parc en transport públic, la millor opció és el ferrocarril. La parada la Creu Alta de línia S2 us deixarà a dos minuts d’una de les entrades de parc. Això si, per anar fins al tren en miniatura haureu de travessar el parc, que seran uns 15 minuts més.

On aparcar a prop de Parc Catalunya de Sabadell

Nosaltres vem aparcar sense problemes a l’avinguda d’Andreu Nin. Just al costat de l’estació del Tren en miniatura.