El Parc de l’Oreneta, al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, ​​és una bona opció per visitar amb nens: el seu tren en miniatura és el seu principal atractiu, però a part trobem parcs infantils on jugar amb els teus fills i unes genials vistes de la ciutat de Barcelona.

Nosaltres feia molts anys que no havíem estat. Quan érem petits els nostres pares ens havien portat a pujar al tren en miniatura, però cap dels dos es recordava molt. Vem aprofitar que uns amics amb la seva filla van venir a la ciutat com a excusa per anar. El nostre nadó encara és petit per entendre-ho, però s’ho va passar genial igualment!

El Tren de l’Oreneta

El Tren del Parc de l’Oreneta està actiu des de l’any 1981. L’Associació Centre d’Estudis – Modelisme Vapor, que agrupa aficionats del tren en miniatura tripulat, és qui s’encarrega d’aquests trens.

Pujar al tren costa 3€ i els menors de dos anys no paguen entrada. A l’arribar, vem fer cua, i en pagar ens van donar els bitllets del tren que després van foradar com es feia antigament en els bitllets. Un detall molt ben cuidat, simulant un bitllet real.

Bitllets de tren a l'Parc de l'Oreneta

Bitllets de tren a l’Parc de l’Oreneta

Nosaltres vem decidir esperar que vingués el tren de vapor, ja que és el més bonic. L’olor que desprèn el vapor és molt peculiar.

El recorregut dura 7 minuts i passes per diferents parts del parc, fins i tot per dins de diversos túnels.

Estació de tren al Parc de l'Oreneta

Estació de tren al Parc de l’Oreneta

Tren de vapor del Parc de l'Oreneta

Tren de vapor del Parc de l’Oreneta

Tren del Parc de l'Oreneta

Tren del Parc de l’Oreneta

Horari del tren de l’Oreneta

L’horari del tren de l’Oreneta és tots els Diumenges de 10:30 a 13:30. Nosaltres vem arribar només obrir, i no vem haver d’esperar molt. Al baixar del nostre viatge en tren la cua ja era considerable, així que us recomanem que aneu aviat.

Encara més recomanable anar aviat si aneu amb cotxe. Podreu aparcar a la part de dalt del parc, on hi ha el tren. Així no haureu de caminar molt per dins del parc. Nosaltres vem arribar a les 10:00 i hi havia aparcament però a les 10:20 ja no quedava ni un.

Parc del Castell de l’Oreneta

A part del tren, al parc hi ha diversos parcs infantils on podreu portar als vostres fills. També trobem les restes de l’antic Castell de l’Oreneta, que dóna nom al parc. Aquest castell, de l’any 1910, va ser destruït durant la guerra civil.

Un dels parcs infantils que vem veure va ser en part finançat per la ciutat de Budapest, qui va pagar la meitat del cost del parc.

Parc infantil Budapest Barcelona

Parc infantil Budapest Barcelona

Parc infantil Budapest Barcelona

Parc infantil Budapest Barcelona

Pujar en poni al Parc de l’Oreneta

Un altre atractiu del parc són els ponis. La nostra idea era anar després del tren, però en arribar-hi vem veure que estava en obres, així que no us podem que tal són. Amb el nostre nadó tampoc haguéssim pogut ja que és molt petita, així que haurem de tornar en el futur per veure’ls.

Piscina de Can Carelleu

Al costat del Parc de l’Oreneta hi ha les piscines municipals de Can Carelleu. Si decidiu anar al parc a l’estiu, pot ser una opció per acabar de passar el dia amb els nens. Aconsellen que truqueu abans per veure si l’aforament permet entrar aquest dia, ja que en ser part d’un complex esportiu, els socis tenen prioritat d’entrada.

On està el Parc de l’Oreneta

El Parc està a la part de dalt de la ciutat, al costat de la Ronda de Dalt. A continuació el podeu veure ubicat en un mapa.

Com anar al Parc de l’Oreneta amb transport públic

Nosaltres vem anar en cotxe però també hi ha opció d’anar en transport públic. El bus V3 et deixa a la porta del parc. Si aneu des de el centre de la ciutat, podreu agafar l’autobús V3 a la parada de ferrocarril Reina Elisenda.

Heu estat al Parc de l’Oreneta? Expliqueu-nos la vostra experiència als comentaris!