Recórrer Espanya en un dia o fins i tot en unes hores? Sembla impossible, però a la muntanya màgica de Montjuïc tot és possible! Al Poble Espanyol de Barcelona podem passejar per diferents ciutats i pobles d’Espanya, entrar a botigues d’artesania, contemplar col·leccions d’art i conèixer la gastronomia espanyola. Si voleu veure al Poble Espanyol amb nens us expliquem tot en aquesta entrada.

Història

Al 1929, amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona, dos arquitectes i dos artistes van decidir construir un recinte on es trobés representada tota Espanya. Els encarregats de dur a terme aquest museu a l’aire lliure van agafar un cotxe per recórrer tot Espanya a la recerca dels racons més bonics de país. Després de recórrer més de 1600 pobles, van construir un recinte amb edificis, carrers i places de tota la geografia espanyola.

Monestir de Sant Miquel al Poble Espanyol

Monestir de Sant Miquel

Com visitar el Poble Espanyol amb nens

La visita comença a Àvila, concretament a la porta de Sant Vicent. Aquesta és una de les nou portes que formen la muralla més antiga d’Europa i que envolta la ciutat d’Àvila.

Un cop dins del recinte podeu escollir com visitar-lo. Hi ha diferents opcions:

  • Visita guiada
  • Audioguia
  • Joc del Sarró. Aquesta sens dubte és una de les millors opcions per a visitar-lo amb nens. Cal jugar a ser detectius i resoldre enigmes que s’aniran plantejant mentre tota la família recorre i descobreix els racons secrets del Poble Espanyol.
  • Per lliure. Nosaltres vem optar per perdre’ns i deixar-nos sorprendre pels edificis i places més boniques d’Espanya. Per a nosaltres les zones més boniques són el barri andalús amb les seves cases blanques i el Monestir de Sant Miquel. El monestir es troba apartat de la resta d’edificis del recinte i veureu una panoràmica molt xula de la ciutat de Barcelona.
Barri Andalús del Poble Espanyol

Barri Andalús

Tallers per nens i/o adults

En algunes de les botigues d’artesania que hi ha al recinte es fan tallers per nens i altres per adults. Aquests tallers es paguen a part però val la pena perquè els nens estiguin entretinguts i aprenguin com es fan les joguines de fusta o com es pinta el vidre entre altres activitats. Podeu veure tots els tallers que es fan actualment a la web oficial del Poble Espanyol.

Exposicions i activitats temporals

Durant tot l’any hi ha exposicions i activitats temporals per nens i adults. Podeu consultar la programació en aquest enllaç a la web oficial. Algunes d’aquestes també es paguen a part i algunes altres no. Per exemple, nosaltres vem estar a l’estiu i els caps de setmana de juliol i agost hi havia activitats d’aigua per nens. Aquesta activitat si que estava inclosa amb l’entrada.

Tobogans Gegants del Poble Espanyol

A la zona del Monestir de Sant Miquel veureu la zona de tobogans gegants. Hi ha uns que són recomanats per a majors de 5 anys i altres per a majors de 12 anys. Encara que el David no s’atreviria a llançar-se de cap.

Tobogans Gegants del Poble Espanyol

Tobogans Gegants del Poble Espanyol

On menjar al Poble Espanyol

Trobareu restaurants a la majoria de places de l’recinte amb menjar típic de diferents zones d’Espanya. No ens va sembla barat, però tampoc vem menjar malament. I ja comptàvem que ens costaria més menjar dins el recinte que fora.

On menjar al Poble Espanyol

On menjar al Poble Espanyol

Una altra opció és portar-vos un entrepà o un tupper amb menjar. A prop de el Monestir de Sant Miquel, a la zona dels tobogans gegants, hi ha un parell o tres de taules de pícnic. A l’haver tan poques és possible que no aconseguiu lloc i us hagueu de menjar el menjar en algun banc del recinte.

Horaris i preus entrades del Poble Espanyol

Podeu consultar els horaris en aquest enllaç i els preus en aquest altre. Si sou de Catalunya l’entrada és més barata. Tingueu en compte que si compreu l’entrada de manera anticipada per la seva web us sortirà una mica més barata que comprant-la a les taquilles.

Fins als 4 anys els nens entren gratis.

Com arribar a al Poble Espanyol

Per arribar a al Poble Espanyol heu d’agafar la línia 1 (vermella) o la línia 3 (verda) fins a la parada d’Espanya i des d’allà es pot pujar caminant. Si no us ve de gust caminar, a l’avinguda Reina Maria Cristina, podeu agafar el bus número 13, 23 o el 150. Us recomanem que mireu a Google Maps quina és la millor opció.

Altres activitats per fer amb nens a Barcelona

Si voleu fer la visita a al Poble Espanyol amb nens també podeu veure altres coses que fer amb nens a Barcelona per agafar idees de fer amb els més petits de la casa.