Avui és el nostre últim dia a Zimbabwe i l’últim dia de viatge. Estem cansats de no parar durant aquests dies. Ens encantaria poder tenir un parell de dies de relax i seguir amb el viatge. Volem quedar-nos més temps a Zimbabwe. No pot ser. El nostre avió de tornada a casa surt al migdia.

Ens llevem aviat, hem quedat amb l’Aaron (el nostre guia) per anar a visitar les cascades Victòria. Mentre esperem a l’entrada del nostre hotel, el Kingdom, arriben unes furgonetes amb nens. No baixen tots els nens, però algun si. Van amb uniforme. Sembla que vagin a l’escola. Hi deu haver un col·legi travessant l’hotel. Després li preguntarem a Aaron.

Arriba un cotxe de la companyia d’Aaron. El conductor ens pregunta si anem a visitar les cascades Victòria. Ens pugem i de camí comencem a parlar amb ell. Ens pregunta en anglès si no anem amb cap guia que parli espanyol. Sí que anem amb guia, anem amb l’Aaron! El truca i… mitja volta, ens hem deixat a l’Aaron a l’hotel! Sort que ha sortit el tema, nosaltres pensàvem que ens havien assignat a un altre guia.

Big Tree, el Baobab de Victoria Falls

De camí a les cascades Victòria, l’Aaron ens vol ensenyar un baobab: el Big Tree. Té molts anys i mesura 22 metres de contorn i 24 d’alt. És molt bonic, de seguida ens ve al cap Madagascar. No hem estat, però és la imatge típica al costat dels seus lèmurs. Algun dia anirem.

Baobab Big Tree a les Cascades Victòria

Baobab Big Tree a les Cascades Victòria

Big Tree a les Cascades Victòria

Big Tree a les Cascades Victòria

Visita a les Cascades Victòria a peu

Arribem a les Cascades Victòria. Sembla que som els primers a arribar. Amb l’impermeable a mà, ens endinsem a visitar les cascades amb l’Aaron. Gaudim de la tranquil·litat i del preciós paisatge que tenim la sort de contemplar.
El sol encara està sortint i il·lumina les cascades amb una llum increïble. Les cascades més altes gairebé arriben als 100 metres i van molt carregades d’aigua. Ha estat un encert venir en aquesta època de l’any. Impressionen més amb aquest cabal d’aigua.

Laura a les Cascades Victòria

Laura a les Cascades Victòria

Cascades Victòria

Cascades Victòria

Cascades Victòria

Cascades Victòria

Devil’s Pool: La piscina del diable

A les cascades hi ha una zona en la qual et pots banyar. Una mena de piscina natural anomenada Devil’s pool. Ara sabem perquè! Amb la força que baixa l’aigua i amb tot el que arrossega, fins i tot arbres, qui és el valent que es fica? Li preguntem a l’Aaron si ell s’ha ficat. És clar que s’hi ha ficat! Però quan no baixa tanta aigua i pots estar tranquil a la Devil’s pool observant la caiguda de 100 metres. Ara mateix és posar la teva vida en perill.

La Devil's Pool: una de les piscines naturals més perilloses

La Devil’s Pool: una de les piscines naturals més perilloses

Aprofitem que tenim a l’Aaron per a nosaltres sols per conèixer més sobre la vida a Zimbabwe. Política, educació, qualitat de vida, idioma… tot el que se’ns ve al cap. Li pregunto pels nens amb uniforme que baixaven a l’hotel. Ens explica que com l’hotel és una rèplica de les ruïnes del Gran Zimbabwe, hi ha un col·legi dins.

El Gran Zimbabwe va ser el centre de l’antic imperi Monomotapa que abastava part de Zimbabwe i Moçambic. Actualment és una de les restes arqueològiques més importants del país.

Compte, que comença a ploure!

Hora de posar-se els impermeables! Anem avançant pel recorregut de les cascades i comença a “ploure”. No plou gaire, però és aquest plugim que molesta tant.

Plou a Victoria Falls

Plou a Victoria Falls

Plou a Victoria Falls

Plou a Victoria Falls

Ens proposen una cosa que no teníem prevista…

Tot d’una l’Aaron ens pregunta si volem veure les cascades des de dalt, veure-les des d’un helicòpter. Però si en unes hores hem d’anar a l’aeroport? Ens dona temps? L’Aaron ens diu que sí, que a més és ell qui ens porta a l’aeroport. Que sense nosaltres no s’anirà. Els 15 minuts d’helicòpter no són barats (150$ per persona) però, qui sap si podrem tornar? A més, ahir unes noies de l’hotel ens van dir que valia molt la pena, que els havia encantat. Ens apuntem a agafar l’helicòpter!

A part de veure les cascades des d’un altre punt de vista, anem a agafar un helicòpter per primera vegada!

Les Cascades Victòria en helicòpter. La millor manera de veure-les!

Arribem a l’heliport. Omplim un formulari, ens pesem, fem un curs de seguretat bàsic i esperem que arribi el nostre torn. S’acosta l’hora del transfer a l’aeroport i nosaltres seguim a l’heliport. Ens preocupa, però alhora no ens preocupa. L’Aaron ens havia dit que ens esperaria. A més, a males, que vagi tirant i ja tornarà a buscar-nos. L’aeroport és a 20 minuts i encara queden algunes hores perquè surti el nostre vol.

Arriba el nostre helicòpter i ens pugem. Anem 5 i un nadó. Perquè tots tinguem finestra algú ha d’anar amb el pilot. Nosaltres preferim anar junts darrere. S’enlaira l’helicòpter i al poc ja veiem les cascades. Guau! Són més impressionants des de l’aire.

Laura a l'helicòpter a les Cascades Victòria

Laura a l’helicòpter a les Cascades Victòria

David a l'helicòpter a les Cascades Victòria

David a l’helicòpter a les Cascades Victòria

Cataractes Victòria en helicòpter

Cascades Victòria en helicòpter

Cataractes Victòria en helicòpter

Cascades Victòria en helicòpter

Cataractes Victòria en helicòpter

Cascades Victòria en helicòpter

Després dels 15 minuts de vol aterrem i veiem que estan editant el vídeo que han gravat. Amb el que costa el vol, segur que ens donen el vídeo! Comencem a pensar que quedaran molt xules les imatges pujant i baixant de l’helicòpter en els nostres vídeos. Acaben d’editar-lo i ve el noi a dir-nos que són 30$. 30 $? De debò? No, gràcies. No volem el vídeo. Definitivament ens hem equivocat de treball. Quin negoci!

Si voleu fer viatge en helicòpter aquí el podeu reservar online.

Que perdem el trasllat a l’aeroport!

Són les 10:40. Fa 10 minuts que havíem d’agafar el transfer de l’hotel a l’aeroport. Encara no està el noi que ens ha portat a l’heliport i que ens ha de portar de tornada a l’hotel. Per fi arriba! Vinga, que ens estan esperant. Algú el truca per telèfon. Al principi pensem que és l’Aaron preguntant on som i donant-li pressa. No és ell. L’han trucat de l’heliport perquè torni a per més passatgers. De debò? Ens estan esperant! Calma, no podem fer res. Arribem a l’heliport i ja havia arribat un altre cotxe per portar als altres passatgers. ? Mitja volta! Ara sí de camí a l’hotel.

Arribem al Kingdom i l’Aaron està una mica desesperat. Sort que hem deixat les maletes fetes! Només ens faltava ficar coses d’última hora.

Ens pugem al cotxe que ens portarà a l’aeroport i demanem disculpes a les persones que ens estan esperant. Ens diuen que no ens preocupem, que no passa res.

Ja estem de camí a l’aeroport. S’acaba el nostre viatge… ens fa molta pena… ha estat un viatge molt diferent als que havíem fet fins ara i tenim molt clar que volem tornar a Àfrica. No sabem quan, però segur que tard o d’hora tornarem.

Si voleu veure aquest dia del viatge en vídeo us el deixem a continuació: