Avui ens anem una altra vegada de safari! Anem a fer un safari al Parc Nacional de Chobe. Tenim moltes ganes! El safari del Parc Nacional de Kruger ens va agradar molt i vem poder veure els 5 grans. Per això les nostres expectatives pel safari pel riu i en 4×4 d’avui a Botswana són molt altes.

Viatge de Zimbabwe a Botswana per carretera

Ens aixequem molt aviat i a les 7 del matí ja estem preparats per començar el viatge de Zimbabwe a Botswana. Pugem a la furgoneta i saludem a la família que ja hi ha a dins. 5 minuts més tard ja pensem: Quin viatge ens espera! És una família amb 3 fills, però a un d’ells sembla que li han donat llengua per esmorzar. No para de parlar a crits ?

Viatge de Zimbabwe a Botswana per carretera

Viatge de Zimbabwe a Botswana per carretera

Després d’uns quants quilòmetres arribem a la frontera entre Zimbabwe i Botswana. 15 minuts de cua per entrar a la caseta de Zimbabwe. Ens posen un segell conforme sortim del país i abans de sortir de Zimbabwe ens fan passar les sabates per un líquid. Així eviten que entris a Botswana espores o altres organismes enganxats a la sola de les sabates.

Ja tornem a ser al cotxe. Passen 2 minuts i parem. Hem arribat a la caseta de Botswana. 15 minuts més d’espera, un altre segell en el passaport i llestos per anar cap a Chobe. Si voleu saber més sobre si són necessàries o quins són els millors visats podeu consultar l’entrada: visats per Sud-àfrica, Zimbabwe i Botswana.

Arribem a Botswana

Arribem al Chobe Marina Lodge, a Kasane. És un lodge que té molt bona pinta. Ens ho apuntem per quan tornem a Botswana. D’aquí surt el safari pel riu Chobe. Quines ganes! Ahir vem agafar un vaixell per veure la posta de sol al riu Zambezi. Quina posta de sol! Si aneu a Zimbabwe intenteu agafar un vaixell per veure-la. A part de la posta de sol vem veure algun hipopòtam. Avui segur que veiem més animals!

Chobe Marina Lodge a Botswana

Chobe Marina Lodge a Botswana

Safari pel riu Chobe al Parc Nacional de Chobe

Pugem al vaixell i als 5 minuts ja veiem el primer cocodril. ¿Pare, està mort? Li pregunta una nena al seu pare. És un animal molt bonic i sens dubte un supervivent. Diuen que és un dels animals més propers als dinosaures. Tot i que és un dels animals més avorrits que vem veure al safari. Semblaven estàtues. Això es deu al fet que s’han de passar hores al sol per poder mantenir la temperatura del seu cos. No són com nosaltres o altres animals. Els rèptils són poiquiloterms i necessiten fonts de calor per mantenir la temperatura corporal.

Safari al Parc Nacional de Chobe: Cocodril al Parc Nacional de Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Cocodril al Parc Nacional de Chobe

S’acosta a beure al riu una família de senglars berrugosos. No són com els que tenim aquí. És el Pumba del Rei Lleó, però en versió lletja. Si no em creieu, jutgeu vosaltres mateixos.

Senglars bevent aigua al riu Chobe

Senglars bevent aigua al riu Chobe

Comencem a patir una mica per ells Hauran vist el cocodril? El cocodril els haurà vist i tindrà gana? Esperem que no. Per sort no acaba en tragèdia.

Seguim navegant pel riu i veiem un ramat de búfals. Sembla que en aquest safari veurem ramats més grans d’animals. Al Parc de Kruger o eren individus solitaris o de 4 o 5. Exceptuant les impales. Que havien moltes i per tot arreu.

Safari al Parc Nacional de Chobe: Ramat de búfals al Parc Nacional de Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Ramat de búfals al Parc Nacional de Chobe

Mireu kudus! Ens diu el guia. Ostres si és el que vem sopar ahir a la nit al Lola’s Tapes. Pobrets…

Safari al Parc Nacional de Chobe: Kudus al safari a Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Kudus al safari a Chobe

Elefants creuant el riu Chobe

A prop de la riba veiem com treuen el cap hipopòtams per respirar i també un elefant solitari. Ens acostem a ell intentant no molestar i el seguim una estona. S’acosta a un grup de 10 elefants amb cries que estan bevent al riu. Quina imatge més bonica! No podem deixar de mirar-los ni d’immortalitzar el moment. Sembla que es volen endinsar més en el riu. Un fa el primer pas i molt lentament sembla que s’anima a creuar el riu. A poc a poc li van seguint la resta d’elefants.

El guia ens diu que gaudim del moment i que fem moltes fotos. Poques vegades es pot veure aquest moment. Alguns es submergeixen del tot però no els perdem el rastre perquè la trompa els delata. A mesura que van arribant a l’altra riba alguns d’ells es tiren a terra per cobrir la seva pell de terra. Així es protegeixen del sol i de les altes temperatures.

Elefants creuant el riu Chobe

Elefants creuant el riu Chobe

Elefants creuant el riu Chobe

Elefants creuant el riu Chobe

Parada per dinar al Lodge

Restaurant del Chobe Marina Lodge

Restaurant del Chobe Marina Lodge

Parem per dinar al lodge. Un bufet lliure amb unes carns molt bones. Les begudes no entren. Com en la majoria de bufets. El David, abans de demanar les begudes, pregunta els preus. Ens havien advertit dels preus desorbitats i volíem saber abans de demanar res si estàvem disposats a pagar-ho. El cambrer li diu que una Coca Cola costa 3$. Compartirem una i una aigua.

Quan acabem de dinar ens porta el compte. El David l’agafa i de cop es posa blanc. David, què passa? Em passa el compte i veig que posa 21 a la línia de la Coca Cola. 21$? Estem bojos? Avisem al cambrer i li preguntem. No eren 3$ la Coca Cola? Ens diu que sí, que són 3$ i rient ens diu que el compte no està en dòlars. Està en pulas, la moneda local de Botswana. Quin ensurt!

Safari al Parc Nacional de Chobe, aquest cop en 4×4

És hora de començar el safari en 4×4. Arribem puntuals i ja hi ha gent pujada en els cotxes. A una família d’espanyols i a nosaltres ens toca compartir cotxe amb la família americana amb la filla que no parava de cridar al transfer de Zimbabwe a Botswana. Ni de conya!

Ningú vol anar amb ells i decidim dir que som un grup d’espanyols i no volem que ens separin. Els que l’organitzen ens diuen que si volem anar en un cotxe privat que paguem un de privat. Perdó? Hem contractat un safari per poder veure tranquil·lament animals. No per no veure cap animal perquè hi ha nens que amb els seus crits els espanten.

Una de les dones que l’organitzen ens pregunta que perquè no volem anar amb la família americana. De debò? Com es nota que ella no ha vingut des de Zimbabwe amb ells al cotxe. Intenten canviar a una parella mexicana, però òbviament tampoc volen anar amb els americans. Ningú vol anar amb ells, serà per alguna cosa!

Després de molt batallar i de negar-nos a pujar al 4×4 dels americans ens troben una solució. Anirem els 6 en un altre 4×4 amb els mexicans i amb un parell de persones més. “El problema” és que algú ha d’anar al davant amb el ranger. De debò aquest és el problema? Ens pugem encantats al 4×4.

Per fi comencem el safari…

A diferència del Safari de Kruger, aquest és més salvatge. Per dir-ho d’alguna manera. No vas per carreteres pavimentades, sinó per uns camins de sorra. Com deia el ranger et donen el famós massatge africà. No paràvem de botar!

Són les 15h. Una hora dolentíssima per fer un safari si vols veure els grans depredadors. Els lleons dormen unes 20h hores al dia i només 4h les dediquen a caçar. Amb la calor que fa segur que no surten a caçar.

Safari al Parc Nacional de Chobe: Elefants i impales al Parc Nacional de Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Elefants i impales al Parc Nacional de Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Impales al Parc Nacional de Chobe

Safari al Parc Nacional de Chobe: Impales al Parc Nacional de Chobe

Una àrea de descans al mig del parc?

Parem en una zona de descans. Tampoc té res a veure amb Kruger. A Kruger era una zona tancada, amb cafeteria, banys… aquesta no. És una zona amb un cartell i un arbre. Baixar-se del 4×4 aquí és segur? No sé jo… El ranger ens ofereix unes begudes. Amb la calor que fa qualsevol li diu que no. Ens baixem del 4×4 però no ens allunyem gaire. No volem ser les postres de ningú ?

Continuem buscant al lleó o al lleopard

El ranger rep un avís. Serà un lleó? Potser un lleopard? Mentre que ens dirigim al punt que li han dit estem tots amb molta il·lusió. I amb les càmeres a punt. Quan arribem, arriba la decepció. Són quatre zebres. Són molt boniques, però no és el que esperàvem.

Zebres al Parc Nacional de Chobe

Zebres al Parc Nacional de Chobe

S’acaba el safari i el mateix ranger ens porta a la frontera. Fem cua perquè ens posin el segell de sortida de Botswana. Quan ens dirigim cap al cotxe que ens portarà cap a Zimbabwe, sentim una petita explosió. Què passa? Ha rebentat un pneumàtic. Ens pugem al cotxe i seguim.

A la frontera de Zimbabwe ens posen un altre segell i llest. Recordeu mirar els visats necessaris. Nosaltres no vem haver de pagar perquè quan vem entrar per primera vegada a Zimbabwe vem comprar un visat que ens permetia sortir i entrar a Zimbabwe i Zàmbia les vegades que volguessim durant 90 dies. La família espanyola van pagar 35€ per persona el dia que va entrar a Zimbabwe per primera vegada i uns altres 35€ ara per tornar a entrar.

Arribem a l’hotel. Demà és l’últim dia. Ens fa molta pena. Zimbabwe ens està agradant molt. Ens agradaria ampliar uns dies el viatge. Però no és possible. Ja tenim els vols de tornada a casa.