Tercer dia de viatge. Aquesta nit volem a Ciutat del Cap. L’avió l’agafarem a Johannesburg, així que per aprofitar una mica el dia anirem a Pretòria. Pretòria és la capital administrativa de Sudáfrica. Si voleu saber què veure a Pretòria seguiu llegint.

Aquí podeu veure aquest dia en vídeo:

Com ja ens va tocar el primer dia de viatge, quan vam anar al Blyde River Canyon, aquest matí el passem tot a l’autocar.

Què veure a Pretòria: Parada fugaç a la capital

Arribem a Pretòria. Veiem la ciutat des de l’autocar de camí als Union Buildings.

Què veure a Pretòria - Gent a Pretòria

Què veure a Pretòria – Gent a Pretòria

Què veure a Pretòria - Gent a Pretòria

Què veure a Pretòria – Gent a Pretòria

Què veure a Pretòria - Gent a Pretòria

Què veure a Pretòria – Gent a Pretòria

Union Buildings

La parada la fem als Union Buildings. Aquest edifici és la seu oficial del govern de Sud-àfrica i on són les oficines del president de Sud-àfrica. Aquí veiem també una panoràmica de la ciutat de Pretòria.

Què veure a Pretòria - Union Buildings

Què veure a Pretòria – Union Buildings

Què veure a Pretòria - Union Buildings

Què veure a Pretòria – Union Buildings

Estàtua en homenatge a Nelson Mandela

Al davant dels Union Buildings hi ha uns jardins i una estàtua d’algú molt important per a Sud-àfrica: Nelson Mandela. Mandela, president de Sud-àfrica del 1994 al 1999 va ser conegut per ser un activista en contra de l’Apertheid, pel que va estar molts anys empresonat. Quan va morir el 2013 se li va fer aquesta estàtua a Pretòria, sent l’estàtua més gran de Nelson Mandela del món. Medeix 9 metres i pesa 4 tones i mitja.

Què veure a Pretòria - Estàtua de Mandela a Pretòria

Què veure a Pretòria – Estàtua de Mandela a Pretòria

Què veure a Pretòria - Estàtua en honor a Nelson Mandela

Què veure a Pretòria – Estàtua en honor a Nelson Mandela

El guia ens diu que millor deixem la motxilla a l’autocar ja que la zona on hi ha l’estàtua de Mandela sol haver robatoris. Entenem que passa com en qualsevol zona turística, que si et despistes i deixes la motxilla a terra, te la poden acabar robant. Per si de cas la deixem i només ens portem la càmera per fer-nos fotos.

A veure a Pretòria - Estàtua de Mandela a Pretòria

A veure a Pretòria – Estàtua de Mandela a Pretòria

Casa Museu de Paul Kruger

Seguim visitant Pretòria des de l’autocar. El guia ens explica que estem a la casa de Paul Kruger. Va ser el tercer president de la República de Sud-àfrica i membre de la resistència Bóer en contra del Regne Unit. Va ser durant el seu mandat que es va construir el Parc Nacional de Kruger però no va ser anomenat així fins l’any 1926, quan es va posar aquest nom en honor seu.

Què veure a Pretòria - Casa de Paul Kruger

Què veure a Pretòria – Casa de Paul Kruger

Actualment la seva casa és un museu tot i que nosaltres el visitem.

City Hall

El City Hall es troba al carrer Paul Kruger i actualment s’utilitza per fer concerts o esdeveniments com casaments.

Què veure a Pretòria - City Hall

Què veure a Pretòria – City Hall

Al centre de Pretòria no baixem més que per fer unes fotos al City Hall. Sortim de la ciutat i ens sorprèn veure que la majoria de les cases tenen vagis de filferros electrificats per evitar els robatoris.

Caravana a Johannesburg

Ja estem de camí a l’aeroport de Johannesburg. En apropar-nos a la ciutat cada vegada anem més lents. Hi ha caravana! Té pinta que hem agafat un accident i hi ha molt caos per entrar a Johannesburg. Són les 17:00 i el nostre vol a Ciutat del Cap surt a les 19:00. Això no té pinta de millorar i estem començant a patir per perdre el vol. El millor d’anar amb un pack contractat és que si ho perdem per mala planificació ens hauran de buscar un altre vol, però no en tenim ganes. Volem arribar a Ciutat del Cap i descansar que ha estat un dia molt dur.

Ha passat mitja hora i la caravana sembla que s’està acabant. Ara arribem a una cruïlla en què no hi ha semàfor i hi ha 4 o 5 guàrdies donant pas als cotxes. Bé, en realitat un treballa i la resta mira. Estem tan nerviosos per l’hora que ens dóna la sensació que mai ens donen pas. Quin estrès!

Arribem a l’aeroport de Johannesburg

Per fi arribem a l’aeroport. Són les 17:45 i encara hem de facturar. Entrem i busquem la facturació de British Airways. Sembla que no hi ha cua! Nkuli, la nostra guia, ens acompanya a facturar per si tenim qualsevol problema. La noia que ens atén té algun problema amb les nostres maletes i li passa el marró al company. Haurem arribat tard per facturar?

– Hi ha algun problema? “- li preguntem.
– Res, res. Tot ok…

Sembla que tot està bé ja que ens dóna els bitllets i ja podem passar el control. Passem el control bastant ràpid. Just passar-ho m’adono que amb les presses no havia tret l’ampolla d’aigua de la motxilla. Mig litre d’aigua i no m’han dit res? Aquí no hi ha tant control amb els líquids o no l’han vist? En fi, encara queda una hora perquè surti el vol i ja estem a la porta d’embarcament. Ens dóna temps a comprar 4 souvenirs per la família i embarcar a temps.

Arribada a Ciutat del Cap

Arribem a Ciutat del Cap dues hores després. A l’aeroport ens estan esperant per fer el transfer a l’hotel. El conductor ens diu que falta una altra parella per al mateix trasllat amb el que ens tocarà esperar. Sembla ser que vénen en un altre vol una hora més tard… Volem arribar a l’hotel!

La parella que faltava arriba una hora més tard i ja podem anar cap a l’hotel. Amb un viatge amb tot contractat de vegades tens aquests problemes. O et toca arribar a l’aeroport aviat per que altres van en vols més d’hora o et toca esperar en la destinació per omplir el cotxe del transfer. Que hi farem…

Arribem a la furgoneta i allà està esperant un “porter”. El conductor ens diu que no treballa amb ell, però que si li volem donar propina nosaltres mateixos. L’home no ens dóna l’opció a posar nosaltres les maletes a la furgoneta i després pretén que li donem propina. Qualsevol ocasió es bona per demanar propina en aquest país.

Arribem a l’hotel, estem en el Strand Tower Hotel, al centre de Ciutat del Cap. Quin dia més llarg, per sort ja podem descansar. Demà veurem Ciutat del Cap pel nostre compte!

Si vols veure que vam visitar a Ciutat del Cap et pots subscriure aquí sota per rebre al correu quan publiquem l’entrada.

Seguir llegint sobre Sud-àfrica: Safari al Parc Nacional de Kruger