Per al nostre viatge de lluna de mel vem escollir un una mica menys habitual al que sol fer tothom. No volíem una lluna de mel de tombar-nos a la platja i no fer res durant un parell de setmanes. Els nostres viatges, com ja sabeu, solen ser de no parar i aprofitar al màxim els pocs dies de viatge que solem tenir. Aquest viatge no podia ser menys, així que vem decidir fer un viatge a Sud-àfrica amb una extensió a les Cataractes Victòria a Zimbabwe. En aquesta entrada anem a parlar-vos del primer dia d’aquest viatge, la ruta que hem fet per arribar a Parc Nacional de Kruger i els llocs que hem vist pel camí: el Blyde River Canyon i el Bourke’s Luck Potholes.

Per a aquest viatge no ens vem voler complicar a planificar-lo tot nosaltres. Bastant lio teníem ja amb el casament com per pensar en què visitar durant la lluna de mel. Segurament en una altra situació podríem haver-ho fet pel nostre compte, però fent diversos safaris i excursions era molt més senzill d’aquesta manera.

Aquí podeu veure la versió en vídeo d’aquest dia del viatge:

Després de moltes hores de viatge arribem a Johannesburg. Anem directament a l’hotel per descansar. Veiem que es tracta un resort allunyat del centre de la ciutat. En aquest resort hi ha diversos hotels, un casino i un carrer interior de botigues que sembla Las Vegas: un sostre amb el cel pintat, una estàtua de David de Michelangelo i uns carrers que imiten Itàlia…

Hotel Mondior Concorde Sudáfrica: ¿Piazza Navona?

Hotel Mondior Concorde Sudáfrica: ¿Piazza Navona?

Hotel Mondior Concorde Sudáfrica: Estatua de David de Michelangelo

Hotel Mondior Concorde Sudáfrica: Estatua de David de Michelangelo

Autocar de Johannesburg al Parc Nacional de Kruger

Ens despertem i agafem forces en el bufet d’esmorzar de l’hotel. A les 7:30 del matí sortim de Johannesburg, aquest cop per carretera, en direcció a la regió de Mpumalanga. En aquesta regió es troba el Parc Nacional de Kruger. Tenim uns 500km de viatge així que seran unes quantes hores de trajecte.

Veiem els primers animals! ?

Al cap d’una estona de viatjar fem una parada tècnica per estirar cames i anar al lavabo. Estem a una àrea de servei a la regió de Nkangala anomenada Alzu Petroport. El que no ens havien dit és que des del lavabo veuríem els primers animals del viatge. En aquesta àrea de descans tenen diversos rinoceronts, estruços i búfals. Un bon reclam perquè el turistes parin, comprin alguna cosa a la botiga de records o simplement posin benzina. Una llàstima que aquests no estiguin en llibertat…

Viatge a Sud-àfrica: Animals en el Alzu Petroport

Viatge a Sud-àfrica: Animals a l’Alzu Petroport

Viatge a Sud-àfrica: Animals a l'Alzu Petroport

Viatge a Sud-àfrica: Animals a l’Alzu Petroport

Ens fem un selfie amb un elefant de mentida i enviem la foto a la familia. El millor de tot, la resposta: “¿és de debò?” ?

Viatge a Sud-àfrica: Selfie amb un elefant

Viatge a Sud-àfrica: Selfie amb un elefant

Blyde River Canyon

A prop del Parc Nacional de Kruger hi ha el Blyde River Canyon. Aquest canó és el tercer més gran del món després del Gran Canó del Colorado (USA) i del Fish River Canyon al sud de Namíbia.

Són gairebé les 14:00 i arribem al Blyde River Canyon. El paisatge és espectacular. Ha valgut la pena desviar-una mica d’on estava el nostre lodge per veure aquesta meravella de la natura. Ens quedem una estona admirant el paisatge i fent-nos fotos.

Viatge a Sud-àfrica: Blyde River Canyon

Viatge a Sud-àfrica: Blyde River Canyon

Viatge a Sud-àfrica: Blyde River Canyon

Viatge a Sud-àfrica: Blyde River Canyon

Bourke’s Luck Potholes

Poc després arribem al Bourke’s Luck Potholes, a 30km del Blyde River Canyon. Aquí és on l’anterior canó té el seu inici. Aquest lloc ens ofereix un paisatge molt diferent a l’anterior. Des de dalt veiem com les roques del riu s’han foradat de manera gairebé perfecta. A més el color vermellós de les roques li dóna encara més encant.

Viatge a Sud-àfrica: Bourke's Luck Potholes

Viatge a Sud-àfrica: Bourke’s Luck Potholes

Viatge a Sud-àfrica: Bourke 's Luck Potholes

Viatge a Sud-àfrica: Bourke ‘s Luck Potholes

Viatge a Sud-àfrica: Bourke's Luck Potholes

Viatge a Sud-àfrica: Bourke’s Luck Potholes

Abans de baixar de l’autocar ens adverteixen que anem amb compte amb els babuins. En aquest mateix lloc, una setmana abans a la nostra visita, un noi va treure un pal selfie per fer-se una foto. El babuí, al veure el pal, es va pensar que li anaven a atacar i va mossegar al cap al pobre noi. El van haver de portar d’urgències, ja que els babuins tenen molta força en els ullals. Conclusió: els pal selfies són dolents, ben lluny!?

La Finestra de Déu (God’s window)

Pugem a l’autocar per anar a l’última parada del dia: la Finestra de Déu (God ‘s Window). Es tracta d’un balcó amb bones vistes.

Sortim d’aquí una mica decebuts. Ho esperàvem més espectacular, la veritat, però és que venim de dos llocs molt difícils a superar.

Viatge a Sud-àfrica: Finestra de Déu

Viatge a Sud-àfrica: Finestra de Déu

Arribem a l’Hotel del Parc Nacional de Kruger

Arribem a l’hotel. La veritat és que ja tenim ganes per que tant viatjar et deixa fet pols… El Lodge és el Hulala Lakeside Lodge: un hotel al costat d’un llac i amb casetes independents per habitació. Descansem una estona donant una volta pels voltants de l’habitació per fer temps per al sopar.

Sopem amb un grup d’espanyols parlant de batalletes de viatges.Un sopar molt entretingut. El menjar en aquest hotel és espectacular, especialment la carn. La mitja pensió incluia el sopar però no les begudes, que s’havien de pagar en efectiu (Rands) durant el sopar. Això ens feia por, ja que pensàvem que els preus serien molt alts, però al final han resultat ser bastant acceptables (uns 2 € per beguda al canvi).

Per variar, la Laura i jo no ens posem d’acord. A la Laura li ha agradat més el Bourke ‘s Luck Potholes i a mi més la primera parada del Blyde River Canyon. A vosaltres que us ha agradat més? Deixa’ns un comentari i digues que t’ha semblat!