El nostre viatge a Varsòvia va ser durant el mes de setembre i vem estar 4 dies complets a la ciutat. En aquesta entrada us volem explicar el nostre dia a dia a la ciutat. Si voleu saber què veure a Varsòvia en 4 dies continueu llegint.

Dia 1: Visita al centre històric de Varsòvia i al Barri Nou de Varsòvia

Free Tour pel centre de Varsòvia

El primer dia vem decidir fer un Free Tour per conèixer el més important del centre històric de la ciutat de Varsòvia. D’aquesta manera si després volíem veure algun lloc amb tranquil·litat teníem la resta de dies per fer-ho. Ja veureu que ens va donar temps de sobres i que vem poder veure la ciutat amb molta tranquil·litat.

El free tour que vem fer va ser el de “Centre Històric de Varsòvia”, de l’empresa Free Walkative ToursEn aquest tour no només visites el centre històric de Varsòvia, sinó també el barri nou de la ciutat. El centre històric de Varsòvia és dels més nous de tot Europa, ja que va ser destruït gairebé íntegrament durant la Segona Guerra Mundial. Anys després va ser restaurat utilitzant plànols i imatges de com era l’original.

Què veure a Varsòvia en 4 dies: Plaça del Castell de Varsòvia

Què veure a Varsòvia en 4 dies: Plaça del Castell de Varsòvia

Amb ganes de Pierogi

Una de les coses que més ens va agradar quan vem estar fa anys a Cracòvia van ser els Pierogi. Son la versió polaca de les empanadilles i les fan farcides de molts tipus de coses. El primer dia a Varsovia ja teniem ganes de tornar a menjar-ne. Per dinar vem decidir anar a un bar on feien tot tipus de Pierogi: el bar Gosciniec. Vem menjar Pierogis amb bacon i carn i uns dumplings de patata i carn. Estava molt bé de preu, però no va ser el que més ens va agradar del viatge.

Tornem a visitar el centre pel nostre compte

A la tarda vem visitar la Barbacana i vem fer una passejada pel barri històric pel nostre compte. La plaça del mercat va ser un dels llocs que més ens va agradar del centre.

Per sopar vem anar a un lloc anomenat Bazyliszek Stare Miasto, a la mateixa plaça del mercat. El lloc estava bé, encara que una mica car pel que vem menjar.

Dia 2: Castell Reial, Museu de l’Insurrecció de Varsovia i Palau de Cultura i Ciència

Pujar a la planta 30 del Palau de Cultura i Ciència

El segon dia vem decidir pujar al Palau de Cultura i Ciència a primera hora. Vem arribar sobre les 10:00 i vem pujar fins a la planta 30 de l’edifici. El palau de cultura i ciència és l’edifici més alt de Varsòvia. Pujar a dalt costa 10 zlotys per persona i té un mirador que dóna la volta a l’edifici. La veritat és que esperàvem una altra cosa, les vistes no eren tant bones com pensàvem. El centre històric, que és la part més bonica de la ciutat, queda molt lluny i no es veu gaire.

Visita al museu de l’Alçament de Varsòvia

Després de pujar al Palau de Cultura i Ciència vem decidir visitar el museu de la Insurrecció de Varsòvia. Havíem llegit que estava molt bé. L’entrada costa 20 zlotys. L’insurrecció de Varsòvia es va produir l’any 1944 i va ser la major rebel·lió dels polonesos contra l’exèrcit nazi. Va durar 63 dies fins que l’exèrcit alemany va superar la resistència polonesa. Al museu veiem objectes, vestits i altres exposicions relacionades amb la insurrecció de Varsòvia. També hi ha una projecció en 3D de com va quedar la ciutat després de la Segona Guerra Mundial, quan va quedar pràcticament destruïda.

Menjar en un bar de llet de Varsòvia

Després de visitar el Museu de la Insurrecció de Varsòvia vem anar a dinar a un dels bars de llet de Varsòvia: el Pod Barbakanem. Durant l’època comunista de Polònia, aquests bars estaven subvencionats pel govern i només tenien aliments derivats de la llet, d’aquí el seu nom. Avui en dia trobem tot tipus de plats: dumplings, pierogis, carn… Nosaltres vem menjar pollastre arrebossat i pierogis. Tot molt bo. Això si, la carta només la vem poder veure en polac.

Castell Reial de Varsòvia i Museu de Varsòvia

A la tarda, com ja havíem utilitzat la Warsaw Pass vem decidir visitar el Castell Reial. Si t’interessa la història real de Polònia segurament puguis apreciar més l’interior d’aquest castell, però a nosaltres no ens va acabar d’agradar.

Després vem visitar el Museu de Varsòvia perquè havíem llegit que feien un documental sobre la reconstrucció de la ciutat. El museu està obert altra vegada des de fa poc (el vem llegir la nit després de visitar-lo) i ja no emeten el documental que volíem veure. A més la majoria de pisos estaven buits. Hi havia informació del que hi hauria a cada sala, però fins 2018 no anava a estar llest. La planta subterranea estava molt bé, ja que explica dades interesants de la història de la ciutat. També ens van agradar les vistes de la plaça del mercat des de l’última planta del museu.

Què veure a Varsòvia en 4 dies - Plaça del mercat de Varsòvia

Què veure a Varsòvia en 4 dies – Plaça del mercat de Varsòvia

¿Tornem a Cracòvia?

Finalment, vem voler tornar a Cracòvia en tren. Si us plantegeu anar a Cracòvia us recomanem que doneu una ullada a la nostra guia de Cracòvia, vem estar fa uns anys i ens va agradar tant que volíem repetir, però va sortir una mica malament la cosa. Si voleu saber que va passar ho expliquem al final del vídeo del dia 2:

Dia 3: Parc Lazienki, Palau Lazienki i Les millors vistes de Varsòvia

Parc Lazienki i Palau Lazienki

El tercer dia el vem començar anant al Parc Lazienki. El parc és molt bonic i el recomanem si teniu pensat passejar per Varsòvia. El palau, que s’encuenta al mig del parc, va ser la residència d’estiu de l’últim rei de Polònia.

Barri de Praga

Després del parc vem visitar de manera ràpida el barri de Praga de Varsòvia. Vem veure l’Església ortodoxa de Maria Magdalena i la Catedral de Florian.

Aquest dia el vem acabar en el lloc que per a nosaltres ofereix les millors vistes de Varsòvia: l’Església de Santa Anna. L’entrada costa 6 Zlotys per persona i es puja caminant. Però val la pena!

Vem sopar en un lloc molt recomanable. Es diu Zapiecek i hi ha diversos per Varsòvia. El que vem ser nosaltres està a tocar de la plaça del Castell de Varsòvia, a uns 5 minuts caminant. Vem menjar Pierogis de carn (si, un altre cop ?) i salsitxes poloneses amb ceba. Que bo estava tot!

Aquí us hem resumit una mica el dia però si voleu veure tot el que vem fer aquest dia aquí teniu el vídeo de tot el que vem fer el tercer dia (acabant amb les vistes de l’Església de Santa Anna).

Dia 4: Free tour Barri de Praga i Mercat de Hala Mirowska

Free Tour al barri de Praga

L’últim dia vem decidir visitar bé el barri de Praga fent el free tour Varsovia Alternativa per conèixer millor aquest barri. Com el free tour en castellà només es fa dimarts i dissabte i era divendres, no ens va quedar més remei que fer-ho en anglès. Tot i això, s’entenia perfectament al guia. Durant el tour vem tornar a visitar la Catedral de Florian, vem veure els grafitis més importants del barri, el Basar Rozyckiego… També vem veure un carrer on es va rodar la pel·lícula El Pianista. Si voleu coneixer el barri de praga i us agraden els tours alternatius de les ciutats us el recomanem.

Visita a un mercat local de Varsòvia

Una cosa que ens encanta fer a les ciutats que visitem és anar a veure un mercat local. A Varsòvia vem decidir visitar el Hala Mirowska, ja que a part de ser un mercat, l’edifici que l’alberga també és històric. El mercat està dividit en diversos edificis i en l’exterior també hi ha parades on comprar fruita, verdura, formatge, embotit…

En el mateix mercat vem veure un lloc que havien obert aquesta mateixa setmana que ens va semblar perfecte per menjar. Hi havia moltes parades de diferents tipus de menjar i unes taules compartides entre totes les parades. Nosaltres vem decidir menjar una hamburguesa amb patates que estava molt boníssima ?. El lloc es diu Hala Gwardii.  Us recomanem que visiteu tant el mercat, com el lloc on vem menjar.

Informació útil de Varsòvia

  • On dormir a Varsòvia: Nosaltres vem dormir en aquest hotel y vem estar molt bé. Era molt sencill, pero com només hi anavem a dormir ja era suficient. En bus s'arriba al centre en 10 minuts i prop de l'hotel hi ha un supermercat que ens va ser molt útil.
  • On menjar a Varsòvia: Sabeu que és un bar de llet? Si vols saber més sobre els bars de llet, on menjar i menjar típic de Varsòvia feu una ullada a aquesta entrada.