Entre els principals atractius de Praga es troba el Castell de Praga. Un Castell del segle IX que vigila dia i nit la ciutat que té als seus peus. Visitar el Castell de Praga és una cosa que heu de fer quan viatgeu a la capital de la República Txeca.

Castell de Praga des del pont de Carles

Castell de Praga des del pont de Carles

Es podria dir que la història de la ciutat Praga va començar amb la construcció del Castell de Praga. Aquest castell és el més gran del món i en el seu interior podem trobar diferents edificis. D’ells, nosaltres destaquem la Catedral de Sant Vito, la Basílica de Sant Jordi i el carreró d’or.

Visita al Castell de Praga: què veure i circuits

Visitar el Castell de Praga és gratuït. Sí, sí, com ho llegiu. Donar una volta pel recinte és gratis. Però si voleu visitar el carreró d’or, la Catedral de Sant Vito, la Basílica de Sant Jordi,… haureu de comprar una entrada que serà vàlida dos dies. Això sí, només podreu entrar una vegada en cada lloc.

Interior Castell de Praga

Interior Castell de Praga

Interior Castell de Praga

 

Al Castell de Praga es pot accedir des de les 6:00 fins a les a 22:00h durant tot l’any. En canvi, l’horari dels edificis històrics varia segons sigui horari d’estiu o d’hivern.

Abans de visitar el Castell de Praga, heu de decidir que és el que voleu veure del seu interior. Si seguiu llegint us expliquem una miqueta dels principals edificis històrics, però si teniu més curiositat us recomanem que llegiu la pàgina web oficial.

Antic Palau Reial

L’edifici original de l’antic Palau Reial, fet majoritàriament de fusta, es va construir entre els segles IX i X. Era la residència dels reis de Bohèmia.

Basílica de Sant Jordi

La basílica de Sant Jordi és la segona església del Castell de Praga. La Basílica és de l’any 920, però mes tard va ser ampliada i reconstruïda per acollir les monges benedictines.

Actualment tenen lloc exposicions d’art.

Basílica de Sant Jordi al Castell de Praga
Basílica de Sant Jordi al Castell de Praga

Carreró d’Or

Les cases del carreró d’or les van construir en els murs del castell. En elles vivien guardians del castell, servents, orfebres … Com a curiositat, al número 22 va viure l’escriptor Franz Kafka. A la foto és la casa blava de l’esquerra.

Carreró d'or - Castell de Praga
Carreró d’or – Castell de Praga

El carreró d’or és molt bonic i pintoresc. En totes les guies i blocs havíem llegit que era un dels carrers més boniques del món. Ens va agradar, però estem segurs que si ens ho haguéssim trobat per casualitat ens hagués agradat molt més. Teníem massa expectatives.

Carreró d'or - Castell de Praga
Carreró d’or

Catedral de Sant Vito

La Catedral de Sant Vito és el temple més gran i important de la ciutat de Praga. La seva construcció va començar al segle XIV però no es va acabar fins a principis del segle XX. La seva construcció va durar 600 anys.

Catedral de Sant Vito - Castell de Praga
Catedral de Sant Vito
Interior de la Catedral de Sant Vito - Castell de Praga
Interior de la Catedral de Sant Vito

A la Catedral de Sant Vito, a part de misses, van tenir lloc coronacions de reis i reines txeques.

Si us animeu a pujar 287 graons, podreu veure la ciutat de Praga des del punt més alt del Castell de Praga. Això sí, haureu de pagar a part ja que no està inclòs en cap dels circuits que a continuació us detallem.

Hi ha diferents combinacions d’entrades segons el que vulgueu veure.

Circuit A

 • Antic Palau Reial
 • Basílica de Sant Jordi
 • Carreró d’Or
 • Catedral de Sant Vito
 • Exposició història del Castell de Praga
 • Torre de la Pólvora
 • Palau de Rosenberg

Circuit B

 • Antic Palau Reial
 • Basílica de Sant Jordi
 • Carreró d’Or
 • Catedral de Sant Vito.

Circuit C

 • Exposició del tresor de Sant Vito
 • Pinacoteca del Castell de Praga.

Nosaltres vam agafar el circuit B. Amb la Prague Card és gratuït i ens va semblar una bona opció perquè entren els que per a nosaltres són els imprescindibles. La Torre de la Pólvora, tot i no estar inclosa en el circuit, amb la Prague Card podeu entrar gratis.

No sabeu si us surt a compte comprar la Prague Card? En aquesta entrada us ajudem saber si us surt a compte la Prague Card.

Com comprar l’entrada del Castell de Praga

Si heu fet càlculs i no us surt a compte la Prague Card, podeu comprar l’entrada del Castell de Praga allà mateix o online i estalviar-vos les cues per comprar-la. Si us agraden les visites guiades, podeu agafar aquest tour guiat al Castell de Praga que inclou en el preu l’entrada del circuit B.

Quanta estona es triga a visitar el Castell de Praga

Nosaltres vem dedicar un matí sencer a visitar el Castell (el circuit B), però això pot dependre de cada persona. Us recomanaríem reservar almenys mig dia per veure’l tranquils. El mateix dia podeu anar a la Torre de Petrín com vam fer nosaltres, ja que no queda molt lluny i les vistes de la ciutat són de les millors que podreu tenir.

Els nostres consells per visitar el Castell de Praga

Quan vem anar a Praga hi havia molts turistes. Per això vam decidir anar al Castell de Praga a primera hora. Quin encert! Vem tenir la sort de poder-lo visitar amb poqueta gent i veure el Carreró d’or sense ningú. Així que si esteu pensant en visitar-lo, us recomanem que aneu a primera hora.
Aquí us deixem el vídeo del dia que vem visitar el Castell de Praga. Esperem que us agradi!

Si voleu veure més vídeos sobre Praga podeu veure el nostre dia a dia a Praga.