He de comprar la Prague Card? Em sortirà a compte? Què m’aporta portar-la al meu viatge a Praga? Aquestes són algunes de les preguntes que segurament t’estaràs fent si vols visitar la ciutat de Praga pròximament. Avui anem a explicar-te la nostra experiència amb la Prague Card i un resum de tot el que vem poder fer amb ella en el nostre viatge a Praga.

El nostre viatge va ser de quatre dies però com el primer dia ho vem passar fora visitant el Castell de Karlstejn només vem tenir Prague Card per als tres últims dies.

Val la pena comprar la Prague Card?

Val la pena comprar la Prague Card?

Transport públic gratuït

Aquest per a nosaltres és un dels motius principals per comprar aquesta targeta. No només el transport públic és gratuït durant el període de validesa de la targeta, si no que no t’has de preocupar de validar bitllets en tot el viatge. L’única cosa comparable és tenir tres bitllets diaris, els quals hauries de validar en el primer viatge que fessis cada dia.

El millor d’això és que algunes vegades vem agafar metro encara que fos per una parada, cosa que si haguéssim hagut de comprar bitllet no ho haguéssim fet.

També inclou l’Airport Express, el bus que porta de l’aeroport al centre de la ciutat. Aquest és un motiu pel qual és millor comprar-la online, i recollir-la al mateix aeroport, així evites el cost d’aquest trajecte. També es pot agafar una combinació d’autobús i metro per arribar al centre, però és més còmode l’Airport Express ja que no fa parades fins al centre de la ciutat.

Què costaria sense la Prague Card

3 targetes diàries: 110 CZK x 3 dies = 330 CZK
2 viatges a l’aeroport:
60 CZK x 2 bitllets = 120 CZK 

Transport públic de Praga: Gratuït amb l'Prague Card

Transport públic de Praga: Gratuït amb l’Prague Card

Visites gratuïtes amb la Prague Card

A part del transport, amb la Prague Card podràs anar a bastants monuments i llocs emblemàtics de Praga de forma gratuïta. Nosaltres vem anar als següents:

Castell de Praga: L’entrada amb la Prague Card, el circuit B, inclou l’accés a 5 dels punts d’interès dins el castell de Praga: La Catedral de Sant Vito, el Carreró d’Or, la Basílica de Sant Jordi, el antic Palau Reial i Torre Daliborka. Aquest no té audioguies ni guia i l’entrada convencional és de 250 CKZ. Si voleu més informació podeu llegir la nostra entrada sobre el Castell de Praga.

Torre de la Pólvora: L’entrada gratuïta amb la Prague Card a aquesta torre és la mateixa que podries comprar a la torre per 90 CZK. Us la recomanem ja que hi ha bones vistes de la ciutat de Praga des de dalt.

Ajuntament i Torre del Rellotge Astronòmic: Si voleu veure des de dalt una de les places amb més gent de tot Praga, aquesta és la vostra activitat. L’entrada normal costa 230 CZK i amb la Prague Card és gratis. Nosaltres vem pujar de nit i la ciutat no estava molt il·luminada així que si tornéssim, pujaríem de dia.

Torre de Petrin: Aquesta singular torre, inspirada a la Torre Eiffel de París té un mirador a la part superior, que per cert, es mou molt… Tot i així, un altre mirador imprescindible de Praga. L’entrada sense la Prague Card costa 120CZK.

Vistes des de la Torre de la Pólvora

Vistes des de la Torre de la Pólvora

Vistes des de la Torre de Petrin de Praga

Vistes des de la Torre de Petrin de Praga

Funicular de la Torre de Petrin: La Torre de Petrin està en una petita muntanya dins de la ciutat de Praga. Es pot pujar caminant i en funicular. Nosaltres vem tenir la mala sort que el funicular estigués tancat per manteniment (ja us explicarem) així que vem haver de pujar a pota. Tot i així la nostra intenció era utilitzar la targeta per agafar el funicular, ja que a l’entrar en el bitllet de transport públic també era gratis.

Laberint dels miralls: En la mateixa localització que la Torre de Petrin està el laberint dels miralls, pels que sou de Barcelona us recordarà al que hi ha al parc d’atraccions del Tibidabo.  L’entrada sense la Prague Card costa 90 CZK.

Visita al barri Jueu: Amb la Prague Card podem visitar gratuïtament totes les sinagogues del barri jueu excepte la Nova-Vella sinagoga. El preu de la visita a les sinagogues del barri jueu de Praga és de 300 CZK.

Descomptes amb la Prague Card

Pujar tant a la Torre del Pont Malá Strana com a la Torre del Pont de la Ciutat Vella té un 50% de descompte amb la Prague Card. Nosaltres vem intentar pujar a la Torre del Pont de la Ciutat Vella l’últim dia, però no ens van deixar pagar amb targeta l’import i ja no ens quedaven suficients corones per pagar en efectiu ?.

Museu de Lego: Sí, sóc com un nen! No podia anar-me’n de Praga sense visitar el museu de Lego, ja que diuen que és un dels més grans d’aquest tipus. Amb la Prague Card hi ha un descompte del 40% i ens estalviem 80 CKZ de les 200 CKZ que costa.

Tower Bridge al Museu de Lego de Praga

Tower Bridge al Museu de Lego de Praga

¿Com funciona la Prague Card?

Els dies de la Prague Card són naturals, és a dir que si la valides al mig dia, el que portis de dia fins llavors ho perds. Si arribeu a última hora a la ciutat us recomanem que no escriviu el dia a la targeta fins al dia següent.

Un cop aquesta escrit el dia en el transport públic no has de validar-en cap lloc, simplement entres al metro/bus/tram i ja està. En els llocs que visitis has d’ensenyar la targeta on es compren els tiquets i et donen l’entrada gratuïta o amb descompte segons sigui el cas (només pots entrar una vegada a cada monument).

Val la pena comprar la Prague Card?

Val la pena comprar la Prague Card?

Conclusió: Val la pena comprar la Prague Card?

Amb tot el que us hem comentat què vem visitar i el que ens va costar la targeta surten els següents càlculs:

Transport públic

450 CZK

Castell de Praga

250 CZK

Torre de la Pólvora

70 CZK

Ajuntament i Torre del Rellotge Astronòmic

230 CZK

Torre de Petrin

120 CZK

Laberint dels Miralls

90 CZK

Barri Jueu

300 CZK

Torre del Pont de la Ciutat Vella

45 CZK

Museu de Lego

80 CZK

Total

1635 CZK

Si no haguéssim tingut la targeta ens hauríem gastat 1635 corones, uns 60 €. Una mica més del que costa la Prague Card de 3 dies (58 €), tot i que no gaire. Tot i així cal tenir en compte que tant si pagues en cada lloc amb targeta de crèdit com si canvies euros per corones, et cobren una comissió per canvi de moneda, amb el que al final serien bastant més que 60€. Per això, i per la comoditat de no anar comprant bitllets de transport val la pena comprar la Prague Card.

Per estalviar-vos la comissió euro/corones en comprar la Prague Card podeu comprar la targeta aquí i recollir-la només arribar a l’aeroport.