El segon dia a Liverpool ens vem aixecar d’hora per fer una mica més de turisme abans d’anar a veure el partit del Liverpool contra l’Everton.

Albert Dock

Albert Dock

L’Albert Dock és un moll amb molta història. Al 1846 es va convertir en el primer moll amb magatzems de Gran Bretanya contruïts amb ferro i totxanes. Això era una avantatge ja que, com no tenia cap estructura de fusta, no es podia cremar. A més de per la seva estructura, l’Albert Dock va ser revolucionari perquè es podien carregar i descarregar els vaixells des dels magatzems.

Albert Dock

En esclatar la Segona Guerra Mundial va passar a ser la base de la Flota Britànica de l’Atlàntic. Durant la guerra va ser bombardejat en diferents moments i en un de 1941 va quedar molt malmès. Degut a la crisi financera de després de la Segona Guerra Mundial i diversos plans de reconstrucció que no van prosperar no va ser fins 1988 que l’Albert Dock va reobrir.

Actualment trobem el Museu marítim de Merseyside, el Museu dels Beatles, Tate Liverpool… així com bars i restaurants. Com vem anar tan d’hora, estava tot tancat però l’Albert Dock és molt bonic i vem gaudir fent una passejada per ell.

Museu maritim Merseyside a l'Albert Dock

Museu dels Beatles

Un partit del Liverpool a Anfield

Després de visitar l’Albert Dock vem anar a l’estació de busos que es troba al One, un centre comercial del centre, i vem agafar un bus cap a Anfield.

A l’altre entrada no ens vem recordar d’ensenyar-vos els bitllets de bus que fèiem servir i són molt curiosos. Compràvem uns bitllets que eren vàlids per fer tots el viatges que volguéssim durant un dia i eren com un rasca i guanya. Com podeu veure a la imatge, havies de rascar el dia, el mes i l’any que faries servir el bitllet.

Tarjeta transport Liverpool

L’experiència a Anfield, com ja us vem comentar en l’entrada del partit, va ser una experiència inoblidable. Allà viuen el futbol d’una manera molt diferent de la que es viu al Camp Nou, per exemple.

Estadi d'Anfield

Després del partit vem tornar a l’alberg per entrar una mica en calor, descansar i sopar alguna cosa abans d’anar al The Cavern Club.

The Cavern Club

La nostra segona i última nit a Liverpool havíem d’anar sí o sí al The Cavern. Volíem anar a aquest pub del que tant havíem sentit parlar. L’entrada ens va costar molt poquet i la música en directe era molt bona. Si us agrada la bona música i sou a Liverpool us recomanem que hi aneu.

The Cavern Club

The Cavern Club

Si voleu saber més sobre el The Cavern llegiu la nostra entrada!