Per molts no seran més que dues rodes, una cadena, un manillar i unes quantes peces més, però pels ciutadans d’Amsterdam es tracta del seu medi de transport principal. L’utilitzen ja sigui per quedar amb amics com per anar a treballar.

Bicicletes a un pont d'Amsterdam

El transport del dia a dia

La gent utilitza la bici a diari i sembla que sigui una extensió del seu cos. Poden carregar qualsevol cosa mentre condueixen, anar parlant pel mòbil, portar la bicicleta del fill sota del braç i coses que ni us imaginaríeu. Impressionant. Una cosa que ens va sorprendre és que les bicicletes d’Amsterdam no tenen els frens al manillar com estem acostumats aquí, sinó que van a contrapedal.

Carrils bici a Amsterdam

En el nostre viatge a Amsterdam va canviar la nostra manera de veure aquest medi de transport. Caminar per un carril bici a Amsterdam és gairebé tant perillós com anar caminant pel mig del carrer a Barcelona. Quan vem tornar ens feia fins i tot por trevessar els carrils bici de Barcelona. Un trauma en tota regla. 😛

Aparcament de bicicletes

Aparcament a l'estació de metro Amstelstation

Per tot Amsterdam trobem un grapat de punts on podem aparcar les bicicletes. Al costat de la Centraal Station hi ha un aparcament amb diverses plantes que ens va deixar bocabadats.

Aparcament de bicicletes al costat de la Centraal Station

Aparcament de bicicletes al costat de la Centraal Station

Si teniu pensat llogar una bici quan aneu a Amsterdam heu de saber que tindreu senyalitzacions de trànsit, tant al carril bici pintades al terra com al costat. Les bicicletes tenen preferència per sobre dels cotxes però tot i així s’ha de anar en compte. Podreu llogar bicis per uns 6€ al dia. Nosaltres no ho vem fer ja que teníem el transport públic inclòs en la I Amsterdam Card, però potser si hi tornéssim ens plantejaríem agafar-ne per saber com es senten els ciutadans d’allà dia a dia.

Un concepte culturalment diferent

Estació de bicing

I és que es tracta d’un medi de transport silenciós, ecològic, sa i barat. Potser n’hauríem d’aprendre una mica aquí. Imagino que amb el bicing s’ha intentat incentivar l’ús de la bicicleta a Barcelona però tot i així vivim en una ciutat que està poc adaptada per aquest medi de transport. Està clar que el factor cultural hi influeix molt i, aquest, no es pot canviar de la nit al dia.

Fotografies

Bicing on Barcelona | Josep Ma. Rosell a Flickr