El primer dia que vem estar al Travel Bloggers Meeting ens van convidar a sopar a Gandesa. Va ser una visita sorpresa per tots els assistens ja que vem pujar a un autocar i no sabíem on aniríem. Només sabíem que estava a una hora en autocar de Tarragona, però no en quina direcció.

Abans d’arribar l’Enric de Quaderns de Bitàcola ens va estar explicant on creia que anàvem, ja que hi havia estat feia poc.

Museu de Gandesa – Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre de Gandesa

Museu de Gandesa - Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre de Gandesa

Només arribar a Gandesa alguns dels assistents al TBM vem anar al Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre. En aquest centre d’estudis trobem armament, documentació i material cultural de la Batalla de l’Ebre. Batalla que va tenir lloc durant la Guerra Civil Espanyola.

Celler Cooperatiu de Gandesa

Després del museu vem anar corrent per evitar mullar-nos per la pluja fins el Celler Cooperatiu de Gandesa, també conegut com a Catedral del vi. Denominació que s’utilitza pels cellers d’estil modernista construïts entre 1910 i 1920.

Celler Cooperatiu de Gandesa: Catedral del vi

Quan vem entrar ens vem donar compte de que un altre grup havia anat directament allà i que els hi havien fet una visita guiada. Vem arribar que estava acabant la visita però el poc que vem sentir era molt interessant.

Com us hem comentat abans, és un celler d’estil modernista obra de Cèsar Martinell i Brunet. Qui era deixeble de Gaudí i de Puig i Cadafalch. A part d’estar considerada una Catedral del vi també és un Bé cultural d’interès nacional de la Generalitat de Catalunya i una de les Set Meravelles de Catalunya.

A part de gaudir de la seva arquitectura vem poder gaudir d’un sopar amb bons vins, bon menjar i bona música en directe.

Sopar al Celler Cooperatiu de Gandesa: Catedral del vi Sopar al Celler Cooperatiu de Gandesa: Catedral del vi