Poc abans de viatjar a Cracòvia vem veure la pel·lícula de La Llista de Schindler. Aquesta pel·lícula explica part de la història de la terrible època que va viure la societat polaca durant la Segona Guerra Mundial. Després de veure-la vem pensar que la Fàbrica de Schindler era una parada obligatòria en el nostre viatge.

Història de la Fàbrica de Schindler

La fàbrica es troba al costat del que, en la Segona Guerra Mundial, havia sigut el Gueto jueu. Es tractava d’una fàbrica d’estris de cuina, dirigida per Oskar Schindler. Oskar “contractava” jueus perque la seva mà d’obra era molt més barata. Poc a poc va anar veient que el que es feia en els camps de concentració era inhumà i va començar a ajudar a jueus i deixar de mirar tant per l’interès propi.

Schindler és recordat com algú que va estar fins l’últim moment amb els jueus, ajudant-los a sortir dels camps de concentració (amb l’excusa de portar-los a treballar a la seva fàbrica) i així salvar-los d’una mort segura.

La màquina d'escriure de Schindler

Actualment és un museu on trobem un recorregut detallat del passat polac, dels nazis i de la ciutat de Cracòvia.

¡Ahorra!

Oferta: Auschwitz + Minas de Sal en un día

Ver oferta

Visita al Museu de la Fàbrica de Schindler

L’entrada del museu costa generalment 19 Zlotys però, al ser el dia del March of the Living, ens van deixar visitar-lo gratis. També hi ha l’opció d’agafar-amb guia en aquesta pàgina web.

Va haver diverses coses que ens van sorprendre d’aquest museu. La primera va ser la quantitat d’esvàstiques que vem veure en tant poc temps. Banderes nazis més grans que nosaltres, les rajoles del terra… Molt impactant. A part d’això detalls com que la plaça del mercat (Rynek Główny) s’anomenés Plaça d’Adolf Hitler et feia veure que la conquesta alemana va voler deixar petjada en aquesta petita ciutat de l’est.

Banderes nazis al museu de la fàbrica de Schindler

Escala al despatx d'Oskar Schindler

El recorregut el vem fer en poc més d’una hora. Ens esperàvem un altre tipus de museu, ja que el que era la fàbrica en si ja no existeix, o si hi és no s’hi pot accedir. Tot i així va valdre la pena la visita.

Informació útil de Cracòvia

  • Vols a Cracòvia: Nosaltres vem tenir sort de trobar vols molt barats, 65 euros anada i tornada, ja que era temporada baixa. Sempre busquem en Skyscanner i intentem ser flexibles en dates.
  • On dormir: Nosaltres ens vem allotjar en aquest aparthotel. Ens va costar 19.35€ per persona/nit. Podeu veure la nostra opinió en aquesta entrada: On dormir a Cracovia. També podeu comparar preus d'hotels de Cracòvia en aquest buscador.
  • Què veure a Cracòvia: Aquests són els nostres imprescindibles de Cracòvia. Podeu llegir més sobre el nostre viatge aquí.
  • On canviar Euros per Zlotys: No canvieu a l'aeroport, us diem quin és el millor lloc dins de Cracòvia.
  • Entrades del camp de concentració d'Auschwitz: Depenent l'època de l'any no cal reservar, nosaltres no ho vem fer i no vem tenir cap problema, però si aneu en temporada alta millor reservar. Tenim una entrada amb el pas a pas de com fer-ho.
  • La nostra guia de Cracòvia: Aquí us donem més dades d'interés sobre la ciutat.