Durant la trobada del Travel Bloggers Meeting i després de la nostra breu ruta per Torredembarra vem visitar la històrica Ciutadella Ibèrica de Calafell. En aquesta Ciutadella trobem restes originals de l’època Ibèrica i elements reconstruïts per restaurar els elements malmesos pel pas dels anys. En la visita guiada ens expliquen com era l’equipament dels guerrers en aquella època, ens ensenyen a tirar llances com si lluitéssim contra els romans

La muralla

Només entrar al recinte trobem el que era l’emmurallat de la Ciutadella. La primera activitat dins la Ciutadella consisteix en reforçar amb les nostres pròpies mans la muralla. Les totxanes que formaven aquesta muralla eren fetes amb una barreja de fang i palla, així que ens trobem aquest preparat en un cubell. Haurà d’haver algun voluntari per enfangar-se les mans aquest matí. Les càmeres i el Twitter són algunes de les excuses més comunes dins del grup de bloggers. Nosaltres com veieu per les fotos ens hem salvat, però jo – David – m’ofereixo voluntari per portar els totxos secs fins la muralla.

Hem suat per fer dues totxanes i transportar-les fins a la muralla, imagineu-vos el que costaria fer la muralla sencera!

Preparat de fang i pallaDavid portant el totxo fins la muralla

Equipament de guerra

Ara ens toca conèixer com anaven equipats els guerrers ibers i quin armament portaven a la guerra. El que veuríem en un museu és un maniquí vestit però com això no és un museu, per que no vestir a un blogger de guerrer? Alejandro, d’Ahora toca viajar es va oferir com un conillet d’índies i es va vestir com un guerrer iber, casc i tot.

No queda cap dubte de que els guerrers ibers havien d’estar forts ja que només l’escut pesava moltíssim.

Alejandro vestit de guerrer Iber

L’entrenament per la guerra

Per fer la següent activitat ens desplacem fins una part de la Ciutadella on trobem blocs de palla i un conjunt de llances. L’activitat consisteix en tirar les llances contra els blocs de palla com si fossin soldats romans. La guia ens explica que aquesta activitat estava pensada per nens però que els pares són els primers que volen participar. La veritat és que va ser molt divertit. Semblava una competició entre bloggers aviam qui llençava millor.

Tir de llances David tirant la llança

El sacrifici

Per ultim visitem on es feien els sacrificis d’animals previs a la guerra. Els Ibers sacrificaven xais per que els déus els ajudessin a la guerra. El ritual el va interpretar molt bé la Concha de Concha de viaje que, juntament amb la Verònica (la nostra guia de
la Diputació de Tarragona) que va interpretar al xai, va ensenyar-nos com es feien aquests sacrificis.

Lloc on es feien els sacrificis d'animals

La defensa de la Ciutadella ha sigut una activitat molt entretinguda i és molt amena per fer en família. Al ser a l’aire lliure millor que no sigui un dia de molta calor, ja que si no acabarem deshidratats.

Més informació: