El Parc Natural del Delta de l’Ebre, a la província de Tarragona, és un bon lloc per fer excursions en bicicleta, caminades o una escapada gastronòmica, amb plats on l’arròs és l’ingredient principal. A nosaltres el que ens va fer viatjar fins allà van ser les dunes de la Platja de la Marquesa, que semblen d’un desert, el Far del Fangar i conèixer el parc natural amb els típics camps d’arròs.

Posta de sol als arrossars del Delta de l'Ebre
Posta de sol als arrossars del Delta de l’Ebre
Far del Fangar
Far del Fangar

Arrossars del delta de l’Ebre

Gran part del territori del Delta de l’Ebre són cultius d’arròs. No és d’estranyar doncs que recorrent carreteres veiéssim fàbriques de marques d’arròs com és el cas de Nomen, i de veure pagesos cultivant amb l’aigua fins a mitja cama.

Durant el recorregut vem arribar a Deltebre. Un dels principals atractius turístics a Deltebre és el d’agafar un creuer pels canals del Delta, però no ens venia gens de gust de fer. A Deltebre també trobem l’ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, però no ho vem saber fins després de ser-hi.

Ruta en bicicleta pel Delta de l’Ebre

Un altre dels objectius del viatge era fer una mica d’esport i fer un recorregut en bicicleta. El fet que el Delta sigui un gran espai pla fa que hi hagi rutes de bastants quilòmetres per fer en bicicleta. És per això que vem llogar-ne unes, a l’única botiga que vem trobar a la població de Riumar.

Vem agafar dues bicicletes bastant atrotinades i vem començar a recórrer el camí per on la majoria de gent anava caminant. Un dels primers punts d’interès que vem trobar va ser un observatori d’aus. Es tractava d’una caseta de fusta amb un espai obert per poder observar les aus sense que se n’adonin, o com va ser el nostre cas per on poder treure la càmera i fer-lis fotografies.

Ruta en bicicleta pel Delta
Ruta en bicicleta pel Delta
Ruta en bicicleta pel Delta
Ruta en bicicleta pel Delta

La ruta de Riumar era bastant curta i en poca estona vem aparèixer al passeig marítim de la ciutat. Ja va anar bé, ja que no portàvem aigüa i començava a fer calor suficient com per fer una parada. Durant la parada de descans vem veure que hi havia un grup de surfers fent Kaitsurf a la platja de Riumar i vem acostar-nos per veure-ho.

Ruta en bicicleta por Riumar
Ruta en bicicleta por Riumar
Dunes a la platja de Riumar
Dunes a la platja de Riumar

Kitesurf al Delta de l’Ebre

Pel que sembla el Kitesurf és un esport molt practicat al delta per les fortes ratxes de vent que hi ha. Tant que hi trobem diverses empreses que es dediquen a fer cursos. Per nosaltres va ser entretingut veure com entrenaven la gran quantitat de surfistes que hi havia aquell dia.

Kaitsurf al Delta de l'Ebre
Kaitsurf al Delta de l’Ebre
Kaitsurf al Delta de l'Ebre
Kaitsurf al Delta de l’Ebre
Kaitsurf al Delta de l'Ebre
Kaitsurf al Delta de l’Ebre

Far del delta de l’Ebre: El Far del Fangar

Anar fins al Far del Fangar pot ser una aventura. Les dunes de la platja de la Marquesa fan que sembli que estiguis en un desert i que el far només sigui un miratge que s’allunya cada cop més. El Far és un dels nostres llocs preferits i és per això que li hem dedicat una entrada per explicar-vos com arribar-hi i com és tot aquella meravellosa zona protegida del Delta.

Miratge del far del Fangar
Miratge del far del Fangar
Far del Fangar al Delta de l'Ebre
Far del Fangar al Delta de l’Ebre

El Delta és molt més

La nostra escapada de dos dies no va donar per més, però volem tornar per veure el Poblenou del Delta i les seves típiques casetes blanques. La platja del Trabucador és un altre dels llocs que ens va faltar per visitar i segur que ens en deixem molts més.

I vosaltres, heu visitat el Delta de l’Ebre? Sabeu d’algun indret que no haguem mencionat?